Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabijanie aku v aute

Ono by ani tak nešlo o "opotřebování" kontaktů, jako spíš o zbytečnou práci a komplikace. Totiž s odpojením baterky zpravidla souvisí podle typu auta následné vymazání různých pamětí. Třeba paměti řídicí jednotky motoru, takže se motor pak musí znovu "učit" optimálním parametrům chodu, musí se seřídit hodiny, naštelovat předvolby rádia, spárovat mobil s handsfree, příp. podle vybavení musí člověk absolvovat další otravné činnosti(výjimečně(zatím) i volat servis, protože to nejede, nebo tam bliká nějaký varovný symbol).

Já bych z nabíjení nedělal žádnou vědu. Trend vývoje aut jde bohužel stejně jako trend vývoje třeba mobilů týmž směrem, tedy vyrábět chatrné krámy které mají papírově miliony funkcí k nepotřebě, ale člověk si nemůže být nikdy jistý tím, že zvládnou spolehlivě aspoň ty nejnutnější, přičemž vyžadují péči jako nedonošený novorozenec, ale připojení na funkční nabíječku zatím ještě zvládnou bez úhony.

Já používám klasickou jednoduchou nabíječku sestávající z trafa a usměrňovacího můstku, a i tak "přenáročnou" funkci, jako je nabití olověného akumulátoru, zvládá spolehlivě. Dokud nevecpou všude li-ionky, tak mi určitě bude dobře sloužit. Narozdíl od všech těch hraček, které je třeba chránit před vším možným, s displayi, blikátky, pípátky a umělou "inteligencí". Jako kdyby nabíjení baterky byla nějaká vědecká činnost, na kterou mozek normálního, aspoň gramotného člověka, nestačí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny