Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pivo typu ALE

Zdravím,
neumíte mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi klasickým pivem a pivem typu ALE? Pivo typu ALE je vodové bez bublinek? Je tomu tak? Chtěl bych zkusit z koncentrátu pivo, např toto, je tam napsaná REAL ALE a je hodně chválené. Na druhou stranu se mi nezdá, že by někdo chválil řídké pivo bez bublin.
Díky za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Než začneš vařit, je potřeba něco vypít. Naslepo sáhnout o Ale a netušit, co to obnáší - to dopadne…
nocturne.op.15 08.01.2017 11:39
nocturne.op.15
OK. Díky za radu. Jen se zeptám, tím velkým pivovarem je v tomto případě myšlen právě Cooper? Čím mi…
Honza F. 08.01.2017 12:53
Honza F.
Je to na výrobu prakticky to nejjednodužší pivo.Infusní vaření a kvasí při pokojové teplotě. Asi nej…
martas38 09.01.2017 07:46
martas38
Tak pardon, já přehlídl, že chceš vařit z koncentrátu. nový
martas38 09.01.2017 17:33
martas38
Pivotéka, nebo alespoň malý pivovar kde vaří víc druhů, je dneska všude - nebo se seber a udělej si… poslední
nocturne.op.15 09.01.2017 19:22
nocturne.op.15
Cooper je z těch lepších koncentrátu. Přijde mi divné vařit pivo typu, který ani neznáš, nebylo by… nový
Mayhem 09.01.2017 10:14
Mayhem

Než začneš vařit, je potřeba něco vypít. Naslepo sáhnout o Ale a netušit, co to obnáší - to dopadne zklamáním, dost možná úplně zbytečným. Doporučuju navštívit nějakou pivotéku, pobavit se s lidmi "od fochu", něco si přečíst a potom začít znovu a lépe.

Vyhněie se módním produktům velkých pivovarů, to, čemu říkají ALE nema s ejlíkem společného nic, vůbec nic. Male pivovary dneska umí - tedy většinou.

OK. Díky za radu. Jen se zeptám, tím velkým pivovarem je v tomto případě myšlen právě Cooper? Čím mi tedy poradíte začít? Já tady ve svém okolí žádnou pivotéku nemám. Nechci pivo dělat pro někoho, ale jen pro sebe. Prostě zase něco vyzkoušet.

Je to na výrobu prakticky to nejjednodužší pivo.Infusní vaření a kvasí při pokojové teplotě. Asi nejtěžší je najít ten správný čas, kdy je třeba přerušit hlavní kvašení - stáhnout to a zchladit. Můžeš to ozvláštnit nějakým exotickým chmelem, třeba ze Zélandu, nebo USA.

Pivotéka, nebo alespoň malý pivovar kde vaří víc druhů, je dneska všude - nebo se seber a udělej si na víkend výlet za pivem. Než něco ochutnáš, neškodí si o tom přečíst - webů je spousta, uživatelsky přívětivé jsou třeba pivnirecenze.cz. Aspoň si nezkazíš dojem z piva, o kterém se předem ví, že nebude za nic stát (a i ty je dobré okoštovat, naučíš se rozlišovat i chyby v pivu).

Kažopdádně přeju, ať se daří a ať ti nadšení vydrží - znám spoustu lidí, co začali vařit pro sebe a teď z toho mají malou výrobu a po jejich pivu je sháňka :-)

Cooper je z těch lepších koncentrátu.

Přijde mi divné vařit pivo typu, který ani neznáš, nebylo by rozumnější zkvasit něco, co aspoň víš, jak má chutnat? Až to nebude dobré, jak poznáš, jestli jsi udělal technologickou chybu, nebo ti ten typ piva prostě nechutná?

V Česku je problém, že jsme zvyklí na spodní piva a ty jsou náročnější, hlavně na teploty a co si budem povídat, v zahraničí, odkud ty koncentráty jsou, dobré plzeňské prostě neumí. To chce pak dělat ze surovin.

Padlo tu něco o vaření a chmelech... smysl koncentrátu je, že to je jednoduché, pro začátečníky a jenom se to naředí a zkvasí. Samozřejmě to jde přichmelit, pak je ale lepší koupit jenom slad/výtažek a nachmelit si to celé podle sebe. U koncentrátu nevíš, jak to je hořké a kolik tam toho dát je tipovačka. A vyjde to dráž, než z výtažků.

Určitě bych doporučil před nákupem ochutnat piva různých typů, ne každému chutná všechno. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru