Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pivo typu ALE

Zdravím,
neumíte mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi klasickým pivem a pivem typu ALE? Pivo typu ALE je vodové bez bublinek? Je tomu tak? Chtěl bych zkusit z koncentrátu pivo, např toto, je tam napsaná REAL ALE a je hodně chválené. Na druhou stranu se mi nezdá, že by někdo chválil řídké pivo bez bublin.
Díky za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Než začneš vařit, je potřeba něco vypít. Naslepo sáhnout o Ale a netušit, co to obnáší - to dopadne…
nocturne.op.15 08.01.2017 11:39
nocturne.op.15
OK. Díky za radu. Jen se zeptám, tím velkým pivovarem je v tomto případě myšlen právě Cooper? Čím mi…
Honza F. 08.01.2017 12:53
Honza F.
Pivotéka, nebo alespoň malý pivovar kde vaří víc druhů, je dneska všude - nebo se seber a udělej si… poslední
nocturne.op.15 09.01.2017 19:22
nocturne.op.15

Než začneš vařit, je potřeba něco vypít. Naslepo sáhnout o Ale a netušit, co to obnáší - to dopadne zklamáním, dost možná úplně zbytečným. Doporučuju navštívit nějakou pivotéku, pobavit se s lidmi "od fochu", něco si přečíst a potom začít znovu a lépe.

Vyhněie se módním produktům velkých pivovarů, to, čemu říkají ALE nema s ejlíkem společného nic, vůbec nic. Male pivovary dneska umí - tedy většinou.

OK. Díky za radu. Jen se zeptám, tím velkým pivovarem je v tomto případě myšlen právě Cooper? Čím mi tedy poradíte začít? Já tady ve svém okolí žádnou pivotéku nemám. Nechci pivo dělat pro někoho, ale jen pro sebe. Prostě zase něco vyzkoušet.

Pivotéka, nebo alespoň malý pivovar kde vaří víc druhů, je dneska všude - nebo se seber a udělej si na víkend výlet za pivem. Než něco ochutnáš, neškodí si o tom přečíst - webů je spousta, uživatelsky přívětivé jsou třeba pivnirecenze.cz. Aspoň si nezkazíš dojem z piva, o kterém se předem ví, že nebude za nic stát (a i ty je dobré okoštovat, naučíš se rozlišovat i chyby v pivu).

Kažopdádně přeju, ať se daří a ať ti nadšení vydrží - znám spoustu lidí, co začali vařit pro sebe a teď z toho mají malou výrobu a po jejich pivu je sháňka :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru