Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Překlad do technické angličtiny

Prosím někoho, kdo ovládá anglický jazyk (spíše technickou angličtinu), protože automatické překládače mě v podobých případech hodně zklamaly. Chtěl bych si koupit kábliky k "nepájivým polím" a jelikož na Aliexpresu prodávají různou kvalitu, potřebuji přeložit tuto větu : "Jaký je průřez měděného jádra Vaších propojovacích káblíku"

děkuji moc Lupkovič
Změna předmětu, původně: Jak přeložit větu do angličtiny........ (sHpy00n)

Předmět Autor Datum
asi nějak takhle: could you, please, specify Wire Gauge of yours Connection Cables
jirka44 31.12.2016 13:57
jirka44
Děkuji moc, zkusím to použít, i když je otázka, jak to zase číňanovi přeloží google z angličtiny do…
lupkovic 01.01.2017 01:00
lupkovic
Pokud číňan prodává v angličtině, tak snad umí ten jazyk. Buď ti odpoví správně, nebo od něj nenakup…
Prasak 01.01.2017 10:39
Prasak
Tím bych si nebyl tak jistý. Myslím, že taky jich hodně překláda přes GOOGLE, takže se budu ptát na…
lupkovic 01.01.2017 10:59
lupkovic
Wire Gauge je číslo, které udává právě ten průřez. Ovšem na mm si to musíš převést podle tabulek. Po…
jirka44 01.01.2017 11:48
jirka44
Ako nič v zlom, ale napísal si že najlepšie na aliexprese, je pre teba taký problém zadať do vyhladá…
poihu 01.01.2017 14:06
poihu
děkuji, to je ono Jen upřesním, já bych to do vyhledávače v Aliexpresu dal, jenže já nevím, jak to n… poslední
lupkovic 01.01.2017 17:19
lupkovic
O medenem jadre si nech zdat, nejlepsi je si ty kabliky udelat sam (tam kde by vadil u cinskeho kabl…
lk1 31.12.2016 19:17
lk1
Naprosto souhlasím a kábliky "samec/samec" neřeším, jde použít normální drát z UTP kabelu, ale probl…
lupkovic 01.01.2017 00:58
lupkovic
Koncovky samice - treba hladat "Dupont female connector", predavaju to bud ako hotove kabliky, alebo…
poihu 01.01.2017 02:10
poihu
Omlouvám se, ale asi mi nerozumíš! Výše mi bylo doporučeno v Číně nekupovat, že jsou to "šunty" a já…
lupkovic 01.01.2017 02:45
lupkovic
Ta nova zliatina bude bud CCA (Copper-clad Aluminium) alebo skor CCS (Copper-clad steel) co je dalsi…
poihu 01.01.2017 02:05
poihu
Až tak daleko jsem to nezkoumal, ale co mi kolegové ukazovali, tak koupili kábliky (všechni z Číny),…
lupkovic 01.01.2017 02:53
lupkovic
já používám toto, průřez drátu jsem zatím nezkoumal
jirka44 01.01.2017 12:53
jirka44

Děkuji moc, zkusím to použít, i když je otázka, jak to zase číňanovi přeloží google z angličtiny do čínštiny! Použil jsem totiž tvůj překlad zase v googlu do češtiny a vyšlo mi toto "mohl byste, prosím, uveďte Wire Gauge tvých propojovací kabely". Je mi jasné, že ty automatické překládače nejsou skvělé, ale třeba ten tvůj překlad číňan pochopí, nebo anglicky umí! Ještě jednou děkuji za snahu!

Tím bych si nebyl tak jistý. Myslím, že taky jich hodně překláda přes GOOGLE, takže se budu ptát na ten průřez měděného jádra, ale oni mi (třeba neúmyslně) pošlou průřez kábliku i s izolací. Nechci se tady zbytečně přít, vyzkouším ten překlad co mi poslal kolega a budu doufat, že máš pravdu i ty! I když nejde o žádné velké peníze, ale pak, když něco pospojuješ, ono to nefunguje a ty nakonec zjistíš, že je vadný jeden káblik. To je k zešílení! Ideálni by bylo, kdyby šlo koupit jen ty koncovky - samice (což zde už jeden v příspěvku nakousl, ale neporadil kde koupit) a kábliky si udělám z bytelné licny!

Ako nič v zlom, ale napísal si že najlepšie na aliexprese, je pre teba taký problém zadať do vyhladávania to čo som ti napísal - "Dupont female connector", okrem hotových kablikov tam najdeš mimo iné i samotné plastové konektory (v tomto pripade jednoradove, jednokontaktove) a samotné kontakty do nich, a kúpit sa to dá trebars i v GME, GES, TME a podobne ak nechces cakat nez to dojde z ciny. Aj keby si to zadal len do googlu tak najdes hned milion odkazov na ebay, aliexpress a kopec dalsich cinskych shopov kde to kupis.

O medenem jadre si nech zdat, nejlepsi je si ty kabliky udelat sam (tam kde by vadil u cinskeho kabliku odpor 0,1ohmu na 10cm delky).
Po zkusenostech s nekterymi cinskymi kabely mam pocit ze se jim podarilo vyrobit nejakou novou slitinu vzhledem se podobajici medi, bohuzel s desnym ohmickym odporem.

Naprosto souhlasím a kábliky "samec/samec" neřeším, jde použít normální drát z UTP kabelu, ale problém je s kábliky "samec/samice", nebo samice/samice". Pokud ale víš, kde jde sehnat koncovky "samice", tak to by pro mne bylo to nejlepší řešení! Jinak si myslím, že oni používají měď, ale někteří tak tenoučkou, že se raz dva protrhne. Naopak jsem viděl čínské propojky opravdu solidní! Jen, jak to poznat z obrázků a vyšší cena taky není 100%-tní vodítko. Ale mám zkušenost, že číňaní nejsou prolhaní jak češi, nebo poláci (od kterých jsem už taky nakupoval) a když už něco napíší, tak to u nich platí (alespoň doposud mám tu zkušenost) a to už jsem na Aliexpresu něco koupil. Jen jak se s nima domluvit?

Omlouvám se, ale asi mi nerozumíš! Výše mi bylo doporučeno v Číně nekupovat, že jsou to "šunty" a já o tom částečně vím, ale viděl jsem i z číny kábliky a SUPER kvalita. Ale právě o tom byl ten můj dotaz, jak poznat tu sílu měděného (nebo možná jiného) jádra. Ty mi doporučuješ hotové kábliky - OK, to potřebuji, ale jak zjistím průřez toho jádra vodiče. Pak píšeš že jde koupit pouze ten plastový konektor, tak to by bylo pro mne úplně super, protože kábliky si dám své (předimenzované). Takže pokud by jsi mi mohl dát kontakt na nákup pouze těch konektorů, budu ti hodně vděčný a můj problém to vyřeší (kábliky si udělám sám)!

děkuji moc Lupkovič

Až tak daleko jsem to nezkoumal, ale co mi kolegové ukazovali, tak koupili kábliky (všechni z Číny), kde bylo třeba 8 měděných (nebo jiných) vlásků (jakože licna) a ty byly OK, ale pak koupili kábliky a tam byl OPRAVDU jeden vlásek mědi (nebo jak píšete jiný materiál), takže ta koncovka se ani neměla do čeho "zakousnout" a pokud se kousla, tak po chvíli vypadla, nebo se drátek protrhl. Já si osobně myslím, že mědí můžou šetřit a nahradit to něčím levnějším, na takové vzdálenosti ten odpor snad ani vliv nemůže mít vliv. Mě jde spíše o tu mechanickou pevnost! (nebo se mýlím)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru