Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava plynového kotle Protherm Tiger Turbo 24 KTZ-ZP rok výroby 2001

Dobrý večer,
prosím vás nemáte náhodou někdo z vás zkušenosti s mým problémem? Mám plynový turbo kotel Protherm Tiger 24 KTZ-ZP rok výroby 2001. A již delší dobu (asi podledních 5let), když kotel přepneme na zimní období, tzn. že začne krom ohřevu teplé vody také "topit" do radiátorů (odvzdušněných), tak se ze začátku pořád vypínal s chybou F1. To bylo vyřešeno. Tento týden nám ale v pondělí (14.11.2016) úplně vypnul a hází chybu F0. Návod k obsluze bohužel už nemám, ale vím tady z netu, že to bude něco ohledně tlaku vody. Ten byl také v to pondělí skoro na nule (už od počátku dle návodu jsme měli tlak mezi 1,5 - 2), po dopuštění vody dopouštěcím ventilem měl kotel i po vypnutí a zapnutí stále chybu F0. Tak jsem zkontrolovala kabílky za ovládacím panelem, zda nejsou někde povytáhlé, a přitom jsem poklepla na takovou malou černou krabičku (vypadá to jako nabíječka)s černým a bílým kablíkem, a kotel se přitom nastartoval. Jenže někdy v noci z PO na ÚT se kotel zase vypnul s chybou F0 a tlakem skoro na nule, vše jsem zopakovala jako minulý den a kotel zase nastartoval. Ale opět v noci se vypnul, tentokrát ale tlak vyskočil až na 2,6 (dopouštěcí ventil zavřen)a zase chyba F0. Tentokrát ale již nic nepomohlo. Neměl byste někdo radu, kde se mohla stát chyba? Ještě pro upřesnění, teplá voda nám již přes týden tekla jakoby cihlová a až do středy 16.11.2016 byly všechny trubky za ovládacím panelem - uvnitř kotle - horké. Prosím vás, jestli někdo náhodou nemáte kontakt na šikovného opraváře starších plynových kotlů z Liberce a okolí. Různých opravářů kotlů se u nás vystřídalo už několik a jen jsme něco platili a vyměňovali se dle mě součásti, které nesouvisely s chybou, ale kotel vždy šel jen do další zimní sezony a pak zas nějaký problém. Potřeboval by určitě kompletně vyčistit a asi vyměnit nějaké filtry apod.- nikdy jsem žádného opraváře nekontrolovala, co dělal či nedělal. Za případné veškeré odpovědi či připomínky vám moc děkuji :-).

Předmět Autor Datum
zkuste se zeptat na foru tzb-info.cz Mam totozny kotel a kdysi mi tam poradili. Minimalne tam sezen… nový
lk1 20.11.2016 19:56
lk1
... děkuji za info ;-) nový
Zdenka K. 20.11.2016 21:17
Zdenka K.
teď jsem tam kouknul do diskusí, a zrovna http://forum.tzb-info.cz/116272-kotel-24-ktz-stale -hlasi-… nový
lk1 24.11.2016 13:47
lk1
... už zase topíme...asi týden .. ještě že jinak máme i krbová kamna na přitopení a rychlovarnou kon… nový
Zdenka K. 30.11.2016 18:36
Zdenka K.
Ten vas tchan....asi dobrej oddil, no. :-) nový
lk1 30.11.2016 20:31
lk1
... tak bohužel od včerejška večera zase netopíme :-(... kotel nemá žádnou poruchu kromě toho, že tl… nový
Zdenka K. 04.12.2016 16:51
Zdenka K.
... pro doplnění radiátory jsou odvzdušněné a ten jeden který je v pořádku jsem termohlavicí nastavi… nový
Zdenka K. 04.12.2016 16:52
Zdenka K.
Vyšší tlak s soustavě, když jste nedopouštěli do radiátorů vodu a tím nepřetlakovali, je nejspíše zp… nový
čechy 04.12.2016 20:11
čechy
... děkuji za tipy... teď to zase zkoušíme jak se dá... ale asi nic nevyřešíme... servisáka právě ji… nový
Zdenka K. 05.12.2016 16:56
Zdenka K.
Jak jsem již psal, sehnat servisáka, který bude ochoten pustit se do staršího kotle,budete mít nejvě… nový
čechy 05.12.2016 17:22
čechy
Děkuji za tip s tím Vaillantem. nový
Zdenka K. 05.12.2016 17:38
Zdenka K.
Dobrý den máme podobný problém jako paní Zdenka - kotel Protherm Panther 25 KTV přestal ohřívat vodu… nový
Peony 03.02.2017 11:45
Peony
Dobrý den, ted jsem řešil podobné problémy. Základ je zkontrolovat expanzi a v případě třícestného v… nový
Jan333 22.10.2019 11:16
Jan333
Vlákno je staré skoro tři roky, myslím, že nemá cenu dále toto rozebírat. Výše zmíněný kotel je stej… nový
čechy 23.10.2019 19:46
čechy
Ja bych volne navazal s nasim problemem. Kotel Protherm panther 24 KOV nam z nicehonic zacal vyhazov… poslední
Majsa 02.12.2019 18:03
Majsa

zkuste se zeptat na foru tzb-info.cz

Mam totozny kotel a kdysi mi tam poradili.
Minimalne tam sezenete opravare. Ale obavam se ze vzhledem ke stari kotle uz bude mozna i ekonomicke koupit novy, jenze zase turbo kotle uz se nesmi vyrabet a prodavat ... je dynamicka doba.
Preju vam at to dobre dopadne!

S touto zavadou nemam zkusenost.

... už zase topíme...asi týden .. ještě že jinak máme i krbová kamna na přitopení a rychlovarnou konvici a naštěstí bylo venku docela teplo, takže jsme to nějak ustáli. Chyba byla na průtokovém snímači vody, osička v jeho středu se nevytáhne tak daleko, aby dosáhla do hydrospínače, tudíž se kotel neměl jak zapnout, protože vlastně neměl zpětnou vazbu, že by měl již ohřívat vodu. Tchán tam nějak tu osičku nastavil tak, aby dosáhla dál. A na jaře se bude muset ten mosazný snímač celý vyměnit, nejspíš je odepsaná i ta membrána uvnitř.

... tak bohužel od včerejška večera zase netopíme :-(... kotel nemá žádnou poruchu kromě toho, že tlak vyletěl z 1,5 na 2,3 ... ale teplá voda teče ... bohužel ze 7mi radiátorů topí po celé délce a šířce jen jeden ... ostatní mají co asi hodinu 10cm nahoře vlažnou část a jinak jsou studené až ledové ... tak teď nevím co s tím ... zase topím v krbových kamnech :-(((

Vyšší tlak s soustavě, když jste nedopouštěli do radiátorů vodu a tím nepřetlakovali, je nejspíše způsoben prázdnou expanzní nádobou. To že topí jen část radiátorů může být zacpaný filtr topné vody pod kotlem (nemusí být vždy instalován), vadné čerpadlo, nebo zaseklý trojcestný ventil (můj typ), většinou se již nepodaří dále nijak zprovoznit aby byl spolehlivý a musí se dát nový. Někdy si také majitel omylem přivře uzavírací ventily do topení. Takto přes počítač těžko dál radit. Měl by se na to podívat servisák.
U takto starých kotlů se jakékoli větší opravy nevyplácí a také nejspíše budete hůře hledat servisáka, jestli nejezdí na pravidelný servis, který se pustí do opravy. Je to ošemetné , můžou se vyskytnout při opravě další závady.

... děkuji za tipy... teď to zase zkoušíme jak se dá... ale asi nic nevyřešíme... servisáka právě již cca 2roky nemáme, ten předešlý byl 3x u nás, naposledy nám prodal nový termostat a tím skončil... při dalším mém zavolání a objednávce opravy a revize prostě nepřijel a pak už mi nebral telefon :-(( .. takže sháním nějakého dalšího z okolí Liberce, který rozumí a opravuje starší kotle, ale zatím jsem bohužel nenašla :-(((

Jak jsem již psal, sehnat servisáka, který bude ochoten pustit se do staršího kotle,budete mít největší problém. Z pohledu servisu je to nevděčná a dost často pro nej i ztrátová práce. Protherm je odnož Vaillantu, tak zkuste se podívat na servis této značky. Na jejich stránkách určitě najdete nejbližší servis.

Dobrý den máme podobný problém jako paní Zdenka - kotel Protherm Panther 25 KTV přestal ohřívat vodu. Teď se snažíme sehnat servis, ale nějak to nefunguje (že zavolají a nikdo nevolá)... takže děs!
Prosím, kdyby se ozvala paní Zdenka, což je asi nepravděpodobné... jak to dopadlo?
Jestli se jedná o téhož opraváře, tož Pán Bůh s námi...
Další typ na Vaillant (Libertop) - bude fungovat???

Dobrý den, ted jsem řešil podobné problémy. Základ je zkontrolovat expanzi a v případě třícestného ventilu - rozebrat vyčistit , promazat a vyměnit těsnění.
jsou to ještě staré, celkem jednoduše dělané kotle.

Ja bych volne navazal s nasim problemem. Kotel Protherm panther 24 KOV nam z nicehonic zacal vyhazovat vodu pojistovacim ventilem. Zjistil jsem, ze pri topeni se tlak zvysi klidne z 0,9 na 3,1 baru, coz je hranice ventilu. Prisla rada na dopusteni expanzky, ktera v sobe mela puvodne max 0,5baru. Dofouknuta byla na 1,5. Jenze to mi prijde, ze problem jeste zhorsilo, predtim se min tlak dostal treba na 0,6, ale ted, kdyz se pres noc netopi, tak tam byla rovna nula, chyba f0 a dopusteni trvalo taky dlouho. Napadlo me snad jen, ze by mohl byt okruh nekde pricpany nebo expanzka vadna.. Nejlepsi, ze v tuto dobu nikdo ze servisaku nema cas

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru