Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný tah komína a voda v něm

Prosím o pomoc;)))
Máme nově dělané topení - nové CU trubky, radiátory, podlahové topení..Máme krbová kamna Romotop Riano s výměníkem 14kW na celý dům. Topili jsme cca měsíc v pohodě.. Nyní, pokud chci přiložit je místnost totálně plná kouře, vše jde do místnosti a i když otevřu spodní hlavní přívod vzduchu a druhý horní sekundární, kotel prostě vyhasíná. .Jediná šance je nechat přiotevřená dvířka jako když jdu přiložit, to je opticky vidět, že se plamen zvedne, hoří, ale zas ten kouř jde z části do místnosti, z větší odchází tak do komína, což znamená že tah komína je silný.. Jediné čeho jsem si laicky všiml je že ve spojích napojení z místnosti do komína vytékala - kapala černá voda.. Domněnka je taková že zřejmě byla špatně ukončeno na střeše u komína trubka a nějak pod uhlem do ní nateklo a teď je ta voda v komíně a hold je trubka studená a blbě ten komín táhne.. Jak resp co s tím mám nyní dělat? Vůbec to nehřeje a nedá se v celém baráku dýchat... :/

Jsou to klasické trubky na komín - dělal kominík, výška 6m, 150mm prumer, jsou ve spec. komínové vatě.

Děkuji všem za případné rady či tipy jak to udělat:(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám taky kamna s výměníkem(Nivala),komín 8m 160mm,topím suchým dřevem,přesto jednou týdně výměník čí…
KImbert 06.11.2016 08:37
KImbert
Hlavně dehet by se v komíně neměl tvořit, to že utěsní trubku do komína aby dehet netekl do místnost…
Profox 17.01.2022 22:19
Profox
Z roku 2016 mohol aj fakt vyhorieť. Deht sa tvorí takmer vždy ak sa nesprávne okysličuje, dusí pali… poslední
Nuda 18.01.2022 16:54
Nuda

Mám taky kamna s výměníkem(Nivala),komín 8m 160mm,topím suchým dřevem,přesto jednou týdně výměník čístím,naštěstí je tam kulisa která jedním tahem vyčistí všechny trubky,jinak to taky občas zakouří při přikládání.Můžete vyfotit ten výměník jak vypadá?Jinak to napojení za kamnama na soupuch jste neměl nijak utěsněné,že Vám tam teče dehet?.

Z roku 2016 mohol aj fakt vyhorieť.

Deht sa tvorí takmer vždy ak sa nesprávne okysličuje, dusí palivo, nesprávne sa nakladá, spaľuje mokré palivo, tepelne je neizolovaný prieduch komína od muriva, ktorý sa neprehreje, alebo zrážková voda tečie priamo do kozuba lebo nemá komín zvedený až do vymetacích dvierok.

Na vojne som v rokoch 50-tych potajme vyliezol do podkrovia sedlovej strechy štvorpodlažného kasína, do vymetacích, liatinových dvierok som odborne nalial celý 20l kanister nejakého 86 oktánového benzínu a ráno, zavčas za rosy sa z kuchyne prízemia ozval rev, bordel, zmenový kuchár spolu so smenou vybehol na chodby celý čierny, plechy od varného kotla na čaj boli rozmerané po kuchyni, kuchyňa ako v pekle vymaľovaná na čierno. Benzín stiekol po telesa tehlového komína po dehte, deht sa nacecal benzínom, ale po tomto zásahu sa vyčistil zanesený komín ako alabaster, ako novo vymurovaný, kto by videl z okolia kasína pred večierkou ten nádherný raketový pohon vychádzajúc k nebesiam z jedného z komínov musel byť očarený, ako si vojsko veselo do piecok prikuruje, žije v teplúčku, blahu socializmu. Vyšetrovanie bolo ako šľak, nuž ale deht sa v komíne samovznietil, dospelo sa k záveru šetrenia.

Od tej doby nám na cimre ťahali kachle ako nové, enem hukot v piecke.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru