Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný dům

Ahoj, zhruba před čtvrt rokem jsme od realitní kanceláře koupili domek, není starý, ale již měl majitele. Měli jsme psa, musela jsem ho dát k rodičům, zprvu jsem myslela, že třeba těžce nese změnu prostředí, od štěněte jsem ho měla v bytě, teď nechtěl být v domě, štěkal a byl roztěkaný, dala jsem ho k rodičům, říkají, že je v pořádku, mají ho v domku. Další věc domě nemůžu volat, kdykoliv, komukoliv zavolám, tak druhá strana sliší jen pískání a rušení, ptala jsem se u operátora, byl tu jejich opravář, pozvala jsem si vlastního opraváře, nikdo nic zvláštního nezjistil. Tak jsem se šla zeptat sousedů (zpětně si uvědomuji, že to byla asi největší chyba). Ti mi řekli, že nikdo z nich takový problém nemá a řekli mi věc, která mě vyděsila i naštvala, dům měl před námi dva majitele, nějakou ženu a muže. Ta paní se prý oběsila na půdě a pán se zastřelil v chodbě. V domě se cítit zvláštně, stísněně, mám zvláštní pocity - myslím že to ten pes vycítil. Mám pocit, že se s přítelem v domě i víc hádame, zní to praštěně, ten dům je ale nějaký takový zlý. Přítel to neví, nechci mu to říkat, řekl by, že jsem blázen.

Nic takového nám realitní kancelář neřekla, mě třeba taková informace příjde celkem důležitá, dá se ten dům nějak reklamovat?

Nechci zde bydlet, dá se třeba normálně prodat?

Předmět Autor Datum
Obávám se, že Otec, Syn ani Duch reklamovat nepůjde. Něco podobného se řeší tady: http://zivot.porad…
karel 08.07.2016 17:12
karel
Konec konců i dnes má církev v Česku jednoho profi exorcistu. Třeba by to "vyvětral".
čumil_old 08.07.2016 17:19
čumil_old
Tak neporadím,tento film neznám.
pedroso 08.07.2016 19:48
pedroso
No já na duchovno nevěřím. Spíše věřím na nevyzpytatelnost mojí mysli. Když jsem byl menší tak jsem…
CreativanDevil 08.07.2016 20:14
CreativanDevil
Před cca 3 roky jsem koupil chalupu, pak se také dozvěděl, že původní majitel tam nedopadl dobře. Al…
pc 08.07.2016 21:28
pc
J.Werich...: "...je pravda, že prostředí je někdy natolik sugestívní, že se vám třeba zdá, že ... za…
mirektatra 09.07.2016 10:11
mirektatra
No jo, ale dál se praví: Ať je i trochu smutno, jen když je veselo.
čumil_old 09.07.2016 21:24
čumil_old
Nechci zde bydlet, dá se třeba normálně prodat? V Anglii se prý domy s duchem, ve kterých straší, p…
bsa 11.07.2016 11:37
bsa
Koupili jsme RD, kde se předtím zastřelila žena. Bydlí se tam v pohodě, nestraší tam. :) Ten dům za…
MartinHL 12.07.2016 06:35
MartinHL
Teta taky koupila domeček kde se předchozí majitel oběsil na půdě. No a už tam v poklidu žijí 20 let…
Robisek2222 12.07.2016 07:01
Robisek2222
Proč se lidi věší na půdách ? Jen kvůli tomu že jsou tam lepší trámy ? Teoreticky je lepší se oběsit…
IkaSGC 14.07.2016 08:27
IkaSGC
V zasade se jde obesit i v leze. Jenze to musis bejt vytrvalej sebevrah. Na pude je tram a jednou po…
bahno 14.07.2016 08:53
bahno
Tak ono přeci jen na klice to taky nejde už zhatit, pokud to tedy člověk udělá správně. Fígl je v to… poslední
IkaSGC 14.07.2016 09:23
IkaSGC
To máte zatím hodné duchy,ale koukněte se na zprávy TV Prima v pondělí 11.7.Tam ukazovali dům,kde už…
Karel04 12.07.2016 11:24
Karel04
V první řadě: na duchy (v té pokleslé romanopisecké formě) nevěřím. Nicméně: chování psa indikuje,…
touchwood 12.07.2016 16:42
touchwood

No já na duchovno nevěřím. Spíše věřím na nevyzpytatelnost mojí mysli. Když jsem byl menší tak jsem přál duchům dobrou noc a říkal jsem jim že jsem taky jen člověk a že nevím jestli jim ubližuji a že bych si přál aby byly šťastní ale taky jsem říkal že chci taky žít jen šťastný život.

Naše duchy možná vyhnaly pořádné repráky v domě :)) Náš pes taky sem tam štěká a vypadá kolikrát že se bojí jít tam kam patří. Ale je to jen mamlas a radši by byla v našem pelechu tak to na nás hraje.

Víš když jsem si vzpoměl jak jsem přál našim "duchům" tak mě taky začalo mrazit a periferním viděním jsem začal na chvilku cítit bytosti atd :-D je to jen v tvojí hlavě.

PS: díky dostal jsem se do nálady kdy cítím že mě někdo sleduje :-D
PPS: v našem domě žiju už přes 10-13 let, nepamatuji si přesně. A někdo mi taky tvrdil že tu vraždili kočky a manželka je ještě ve sklepě nebo něco podobného myslím.
Jediné co jí můžu přát pokud tam je že doufám že měla šťastný život a je mi líto pokud ne...

Člověk může stát uprostřed náměstí plného lidí ale může mít pocit že je s ním něco víc, nadpřirozeno atd. Je dost možné že jednoduše máte špatný signál v baráku. Železobetonové stěny nebo údolí nebo rušení někde z okolí či prostě je satelit firmy natočen tak že vás nějak nepochytává.

To že se hádáte si můžeš jen odůvodňovat tím že je dům špatný, ale opravdu to s domem pochybuji že má něco společného. Buď je to v tobě nebo v příteli. Leze ti to na mozek a jak je známo Mozek je nejsilnější orgán v lidském těle jelikož ovládá uplně všechno. Pohou myšlenkou a dostatečnou vírou a možná trochu pomoci mozkových buněk nebo tak něco se dějou zázraky. Schyzofrenie,paranoia,derealizace, depersonalizace atd atd. Všechno to je v hlavě.

Před cca 3 roky jsem koupil chalupu, pak se také dozvěděl, že původní majitel tam nedopadl dobře. Ale nějaké "nadpřirozeno" je blbost. Fakt je, že dům byl hodně zarostlý, v kombinaci s malými okny a deštivým, zataženým počasím, tam je nutné svítit i ve dne a relativně pochmurno, když svítí sluníčko tak ten pocit zmizí. V zimě tam relativně táhne, takže člověk má pocit věčné zimy atd... S mobilem i připojením k netu je tam také problém, přijde mi, že hodně záleží jestli je obloha zatažená ... jisté místo připojení pro net, je u vjezdu do vesnice na kopečku, ale je opruz tam chodit s notebookem, teď s anténkou už je připojení v 90% ok. Pes si tam také ještě nezvykl, ale podle mě proto, že je to tam velké a dřevěná podlaha a on je zvyklý být na koberci a stále v mé těsnější blízkosti.

Na vašem místě bych hledal objektivní fyzikální příčiny, které ve vás vzbuzují pocity nekomfortu. Osvětlení, oslunění, teplota, vlhkost ... I třeba to, že je to zchátralé a vypadá na pohled nepěkně, na vás bude působit spíš negativně a i špatný pocit z nepříjemných sousedů, vás ovlivní.

A jestli je ten váš dům novější, může být špatně dispozičně navržený, takže se tam zkrátka bydlí blbě. Možná zauvažujte o nějakém ideálním stavu, ve kterém byste chtěli bydlet a pak o rekonstrukci, přestavbě. Nedaleko od mého trvalého bydliště se teď prodává velká, nově (asi 7-8 let) postavená vila, za několik desítek milionů. Chodím občas kolem, a vždy jsem měl pocit, že ten dům je blbě navržený, neútulný, nepohodlný, špatně osazený na pozemek a že bych tam bydlet nechtěl, po asi 7-8 letech k tomu patrně dospěla i majitelka a prodává to.

J.Werich...: "...je pravda, že prostředí je někdy natolik sugestívní, že se vám třeba zdá, že ... za Vámi někdo stojí. A jak vypadá - velkej? Kdo? No - jste přece říkal...Za vámi někdo stojí. Cože, zamnou taky někdo stojí? Tak voni jsou tu dvá?! ... Blbost, za mnou nikdo nestál!! No to Vy jste povídal, že za mnou někdo stojí! Já jsem jen dával příklad! ..." a t.d. :-D
Vliv prostředí asi opravdu na psychiku dokáže zapůsobit - a dost rozdílně čověk od člověka. Asi nejvíc jde opravdu o to, vyrobit si z domu domov.
A to chování psa? Zvířata jsou jen citlivější, za tím bych fakt nehledal nadpřirozeno :-/
Možná by bylo dobrý nechat zjistit geopatogenní zóny, nebo podzemní pramen. (je to měřitelný i citlivými přístroji, tak to asi bude něco skutečnýho a hmotnýho) A s tím pak jde něco dělat - třeba jen přerovnat ložnici.

Koupili jsme RD, kde se předtím zastřelila žena. Bydlí se tam v pohodě, nestraší tam. :) Ten dům za to nemůže.
Takových domů, kde se něco stalo nebo někdo umřel je spousta , to by byli bubáci skoro v každém domě :)
Ale pokud máte takové pocity, tak si nechte pro klid duše dům vysvětit od kněze.. :)

Tak ono přeci jen na klice to taky nejde už zhatit, pokud to tedy člověk udělá správně. Fígl je v tom ten provaz mít tak aby člověk byl jen kousek nad zemí, pak nemá šanci se už postavit když si to rozmyslí. Udělat to někdo na našich trámech tak spadne celá střecha. :D

To máte zatím hodné duchy,ale koukněte se na zprávy TV Prima v pondělí 11.7.Tam ukazovali dům,kde už asi 45x samo hořelo,zapálila se i nehořlavá skelná vata a po zednících létala vzduchem kladiva.Majitel už podal trestní oznámení a ty duchy už hledá policie.Ovšem jak je pochytají,to netuším.A jestli ano,tak to dostanou tak 10 let vězení v hrníčku pod pokličkou.:-)

V první řadě: na duchy (v té pokleslé romanopisecké formě) nevěřím.

Nicméně: chování psa indikuje, že se v domě nějaké škodlivé agens vyskytuje. A je dost možné, že to byl i důvod (nebo činitel) pro ty minulé smutné události. Takže, osobně bych doporučil nechat změřit radon, úrovně elmag. záření (je možné, že se dům z nějakého důvodu chová jako koutový odražeč a je v linii nějakého silného zdroje elmag. záření - typicky radary, vysílače apod.)

Nepodcenil bych ani možnost pozvat si domů nějakého NEpodvodníka co umí pracovat s virgulí (běžně se vyskytují u studnařů), čistě pro zjištění výskytu tzv. "dračích žil" a zda se náhodou neshodují s místy, kde pes nechtěl být. Naopak silně NEdoporučuju dát na "řešení" takových problémů pomocí rozmisťování minerálů a podobných nesmyslů.

Jako vodítko lze použít a vyjít z problémů s telefonováním a chování psa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru