Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný dům

Před cca 3 roky jsem koupil chalupu, pak se také dozvěděl, že původní majitel tam nedopadl dobře. Ale nějaké "nadpřirozeno" je blbost. Fakt je, že dům byl hodně zarostlý, v kombinaci s malými okny a deštivým, zataženým počasím, tam je nutné svítit i ve dne a relativně pochmurno, když svítí sluníčko tak ten pocit zmizí. V zimě tam relativně táhne, takže člověk má pocit věčné zimy atd... S mobilem i připojením k netu je tam také problém, přijde mi, že hodně záleží jestli je obloha zatažená ... jisté místo připojení pro net, je u vjezdu do vesnice na kopečku, ale je opruz tam chodit s notebookem, teď s anténkou už je připojení v 90% ok. Pes si tam také ještě nezvykl, ale podle mě proto, že je to tam velké a dřevěná podlaha a on je zvyklý být na koberci a stále v mé těsnější blízkosti.

Na vašem místě bych hledal objektivní fyzikální příčiny, které ve vás vzbuzují pocity nekomfortu. Osvětlení, oslunění, teplota, vlhkost ... I třeba to, že je to zchátralé a vypadá na pohled nepěkně, na vás bude působit spíš negativně a i špatný pocit z nepříjemných sousedů, vás ovlivní.

A jestli je ten váš dům novější, může být špatně dispozičně navržený, takže se tam zkrátka bydlí blbě. Možná zauvažujte o nějakém ideálním stavu, ve kterém byste chtěli bydlet a pak o rekonstrukci, přestavbě. Nedaleko od mého trvalého bydliště se teď prodává velká, nově (asi 7-8 let) postavená vila, za několik desítek milionů. Chodím občas kolem, a vždy jsem měl pocit, že ten dům je blbě navržený, neútulný, nepohodlný, špatně osazený na pozemek a že bych tam bydlet nechtěl, po asi 7-8 letech k tomu patrně dospěla i majitelka a prodává to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny