Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno podložení kubíkové nádrže

zdravím
máte někdo tip, čím podložit kubíkovou nádrž? Paletu má kovovou(pozink). Dole je výpust. Je ale jasné, že pokud stojí nádrž s paletou na zemi, tak z ní nedostanu do kýble cca 15cm vody(150litrů). Chci ji tedy vyzvednout nad terén. Na co ji postavit?
Napadlo mne udělat z roxorů konstrukci(svařit je), tu položit na kachličky a nádrž na konstrukci.

Jak hrubé kachličky?
Jak silné roxory?

Děkuji

Řešení:

díra do země,potom ztracené bednění vylít betonem jako nohy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta rada s paletami je opravdu nejjednodušší a nejlepší. Pokud by to mělo být kovové a přesné, tak sv…
leo 13.06.2016 14:10
leo
Nemluvte prosím o paletách. Vždy se ukáže nějaký s prominutím chytrák, který ukáže (převážně v telev… nový
uličník 13.06.2016 21:41
uličník
Uličníku, Opotřebení palet si účtují vyrobci materiálu, který je na paletách, stavebniny je jen přeú… nový
milan.cukrar 14.06.2016 07:26
milan.cukrar
Ja vim, že opotřebení palet stavebniny přeúčtovávají. Zajímavé je, že hodně použité (a na opotřebení… nový
uličník 14.06.2016 13:35
uličník
Není zákazník jako zákazník, některému zákazníkovi se učtuje hned opotřebení, jinému až pak. Ale to… nový
milan.cukrar 14.06.2016 16:24
milan.cukrar
Zdravím, u nás ve stavebninách nepustí na případný dotaz ani dřevěnou destičku. Všechno se využije a… nový
trtr 14.06.2016 16:42
trtr
Jejda, to jdeme stranou dotazu... O paletách ve stavebninách mám velký přehled a znalosti. Jsou pale… nový
milan.cukrar 14.06.2016 19:30
milan.cukrar
Mame to na zahrade a do zeme jsem zabetonoval 4x konstrukci kdy nahore jsou dve plochy naproti sobe… nový
Hurec 14.06.2016 16:08
Hurec
Postavil jsem to na cihly. Po dvou měsících, kdy je ta nádrž víceméně plná, to drží dobře. děkuji z… nový
patyk 13.08.2016 11:59
patyk
díra do země,potom ztracené bednění vylít betonem jako nohy nový
kony36 02.01.2019 07:50
kony36
ztracené bednění tu už tehdá padlo, ale vyjádřím se k tomu ještě. Postavil jsem ji na cihly, které j… nový
patyk 02.01.2019 09:24
patyk
Mám pár nádrží s kovovou nebo plastovou paletou a taky dvě s dřevěnou.Ty už trochu hnijí,ale drží.Po… nový
Karel04 02.01.2019 20:18
Karel04
Kupil som v srote nekompletne HAKI lesenie - 1 “kocku”. Tu som rozrezal a skratil na rozmer nadrze.… nový
Pas 03.01.2019 23:46
Pas
Tyto nádrže mám dvě vedle sebe na zepředu žulovém hranolu který je vyrovnán betonem do roviny.tak že… nový
kap.dabač 02.01.2019 12:01
kap.dabač
Jestli ti nevadí se ohnout. Umístí nádrž pevné na zem. A pod výpusť vykopej čtvercovou díru do které… nový
Ahoj. 10.03.2019 12:37
Ahoj.
Zdravím. Nádrž jsem dal na podstavec podobný paletě, který jsem udělal z tvrdého dřeva. Když se pod… poslední
kocoour 23.03.2019 15:37
kocoour

Ta rada s paletami je opravdu nejjednodušší a nejlepší. Pokud by to mělo být kovové a přesné, tak svařit z ocelových L profilů. Ne že by to z roxoru nešlo nebo to nedrželo, ale svařovat to z roxoru je masochismus a na těch 1000 kg, co bude vážit nádrž, by to opravdu musela býr příhradová konstrukce. Jinak podložit čímkoliv od cihel přes nějaké betonové dlaždice 30x30 nebo 50x50.

Nemluvte prosím o paletách. Vždy se ukáže nějaký s prominutím chytrák, který ukáže (převážně v televizi) co se dá z palet udělat a ještě doporučí, aby si lidi zašli někam na stavbu, protože tam se povalují. No a my pak jenom počítáme, kolik nám ukradli palet. Nejenomže nám stavebniny nevrátí zálohu za palety, ale zdráhají se vrátit i amortizaci palet.

Ja vim, že opotřebení palet stavebniny přeúčtovávají. Zajímavé je, že hodně použité (a na opotřebení několikrát zaplacené) palety odmítnou vzít, i když proto se platí ta amortizace. Já když si koupím paletu třeba cihel, hned mi tam naúčtují zálohu za paletu a i amortizaci, i když, ji třeba nehodlám vrátit. Jen v jedněch stavebninách se mi stalo, že amortizaci si strhli až při vrácení palet, což by takhle mělo být správně. A já nechtěl vracet zálohu na palety, ale tu amortizaci, kterou jsem zaplatil dopředu.

Zdravím, u nás ve stavebninách nepustí na případný dotaz ani dřevěnou destičku. Všechno se využije a staré palety se opravují.:puff: Naopak znám podnik, kde sice palety nestandardních rozměrů dávají ihned po prvním použití na dotaz jako odpad (klidně třeba na zátop).

Jejda, to jdeme stranou dotazu...
O paletách ve stavebninách mám velký přehled a znalosti. Jsou palety od zboží, že se nevyplatí je vracet zpět do podniku. Porfix a Heluz. Mají malou zálohu nebo žádnou na vrácení palet. Charvát na lepenky palety zdarma. Rovněž Isover, izolace z Německy atd..
Vracení palet poškozených je velký problém, páč firmy si účtují vyšší opotřebení na opravu.
V paletách je hodně peněz..

Mame to na zahrade a do zeme jsem zabetonoval 4x konstrukci kdy nahore jsou dve plochy naproti sobe a uprostred toho mam normalni ctyri ocelove tyče , ktere jsou ve 3metrove vysce. Je to delane hlavne kvuli tomu , ze sem tam jde baňok dolu a umyvame ho.
Pod baňokem mame udelanou a svarenou konstrukci.

ztracené bednění tu už tehdá padlo, ale vyjádřím se k tomu ještě.
Postavil jsem ji na cihly, které jsem měl. Je to na pěti cihlách(na sobě). Více jsem neměl. Po těch cca 2.5letech jsem došel k závěru, že to potřebuju mít výše, kvůli výšce hladiny v nádrži. Když odeberu cca 1/3, tak už nemohu dopouštět do "příručního sudu" opodál na zahradě. Alespoň do jednoho metru to vyzvedám.

Druhou nádrž mám na dřevěné konstrukci z hranolů. Ty jsem zvrutil vruty tlustými 6mm a vždy na spoj dal dva. Drží to fest. Hranoly, se mi zdá, zatím od té doby drží a nehnijou. Ale chodí mi kolem toho děcka a bojím se, že jednou dřevo uhnije a spadne mi to na ně. Konstrukce leží na vyvýšených placácích, ale přesto.... Rok, dva to ještě asi vydrží. Pak se uvidí. Ale postavit to na ztracené bednění, nemusí být špatný nápad. Děkuji za něj oběma vám.

Mám pár nádrží s kovovou nebo plastovou paletou a taky dvě s dřevěnou.Ty už trochu hnijí,ale drží.Pod tím mám jen 2 cihly,nepotřebuji stáčet do konví z kohoutu.Ale protože se stejně voda na zimu vypouští a ta nádrž není tak těžká,není snad problém ji trochu nadzvednout a ten hranol vyměnit za nový.
Místo svařování a betonování nějaké konstrukce by možná bylo jednodušší koupit ještě jednu nádrž jako postavec a dát je na sebe.Uvažuji o tom taky kvůli zvýšení tlaku pro kapkovou závlahu.

Tyto nádrže mám dvě vedle sebe na zepředu žulovém hranolu který je vyrovnán betonem do roviny.tak že výška je asi těch 25 cm,kvádr je volně položen a podsypán drobnám štěrkem.Boční strany a středová lícna je z žulových kostek tak zv. kočičích hlav.Prostor mezi nima je vyplněn kameny co jsem posbíral na zahradě.Toto vše zhruba ve stejné rovině a na tom palety včetně nádrží.Slouží to už 6 let a bez problémů.Osobně mám za to že to můžete udělat z čehokliv.Záleží na vaši fantazii.Z pravidla se to dělá co dům a zahrada dá.Ještě dodám že nádrže dočerpávám čerpadlem a převýšení nádrží je asi 6 metrů.po zahradě mám rozvod vody v zemi.

Jestli ti nevadí se ohnout. Umístí nádrž pevné na zem. A pod výpusť vykopej čtvercovou díru do které se vejde konev tu výplň stráceným bedněním at se ti nezasype a vyřešeno. Tak se trošku ohnes hold no :). Nemusíš se bát že to časem shnije spadne na dítě, psa či tebe. Přece. Je to jenom tuna váhy.

Zdravím.

Nádrž jsem dal na podstavec podobný paletě, který jsem udělal z tvrdého dřeva. Když se podloží /15 cm/, přežije tě. Kouhoutem vypouštím jenom před zimou. Do nádrže jsem dal čerpadlo, kterým zalévám po celé zahradě. Na nádrži mám kouhoty, které si podle potřeby přepnu na různé okruhy. Nevím ale, jestli máš proud.... Do nádrže mám svedenou deš´tovou vodu. Pokud není, dopustím ji ze studny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru