Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhna

Zdar,

Uvazujem ze si na zahrade spravim nejaku mensiu vyhnu ku kovadline. Nechcem to murovane, pretoze nemam na to priestor, cize aj teraz ked nieco robim tak vonku. Cize rad by som nieco prenopsne.
Ako zdroj vzduchu mam ventilator zo susica na ruky, fuka dostatocne.
Nejaky napad z coho to lacno vyrobit ? Hlavne ma zaujima samotne ohnisko, to samozrejme zo samotiek, ale akym sposobom spravit prieduch na vzduch, z coho aby sa to neprepalilo a podobne.

Diki

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co tak vzít hotovou,cena není zas ta vysoká-http://vyhne.kovarskybazar.cz/jine-prislusenstvi/s est…
Kimbert 06.06.2016 07:39
Kimbert
No nad "hrabadlom" som neuvazoval. Nieco take ako popisujete vyspekulujem. Rad by som to spravil tak…
Matfej 06.06.2016 12:38
Matfej
Není nad to si to vyrobit, pokud k tomu má člověk možnosti, protože si to právě uděláte tak aby jste… poslední
PETR M. 06.06.2016 13:35
PETR M.

No nad "hrabadlom" som neuvazoval. Nieco take ako popisujete vyspekulujem.
Rad by som to spravil tak, aby bolo ohnisko nastavitelne. Teda rost spravim na vzcsiu dlzku a potom pred zalozenim ohna sa samotovou tehlou obmedzi dlzka tych skar podla potreby. Na ohrev a kovanie staci povedzme jednobodovy ohrev, ale uz na kalenie nejakej dlhsej cepele treba paterial ohriat po dlzke, takze by sa samotky predtym dali von a ohnisko sa predlzilo. Snad rozumiete ako to myslim.
No nic, teraz uz to len srpavit :)

Nad hotovym som chvilku uvazoval, skor som pozeral na bazos, ale je problem to dopravit (nemam auto a staru spinavu vyhnu mi hoc kto nezobere) a ani ta ponuka nie je v okoli nejaka velka (skor ziadna).
Takze si to vyrobim.

Není nad to si to vyrobit, pokud k tomu má člověk možnosti, protože si to právě uděláte tak aby jste to měl přesně "na míru" když si to promyslíte budete z toho ve výsledku mít větší radost než z přímo koupeného.
Myslím že nastavitelnému ohništi rozumím, vždyť i některé sporáky mají možnost nastavení ohniště pouhým přestavením roštu na LETNÍ/ZIMNÍ provoz ačkoliv tam jde spíš o "výšku" šachty čímž o změnu objemu a množství paliva
Dále mám za to, že dle vašeho popisu by to nastavitelné ohniště neměl být problém zrealizovat, pak už jen záleží na tom jak si uděláte "detaily" tzn. aby se to dobře jednoduše a pružně dalo přestavit, zda-li to chcete mít přestavovatelné přímo manuálně nebo si tam uděláte nějaký jednoduchý např. pákový mechanizmus,.....
Nejlépe je si to nechat projít hlavou a důkladně promyslet všechny detaily a až pak se dát do díla...
Výheň můžete koncipovat i jako "multifunkční" tzn. možnost opékat grilovat apod. pochopitelně za užití dřeva a dřevěného uhlí....
Těch možností jak to řešit je vždy více a to je na tom to nejzábavnější :-)
Přeji vám aby se dílo podařilo k Vaší plné spokojenosti :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru