Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boční zakrytí pergoly

Zdravím,
prosím o radu, jakým způsobem a z jakého materiálu provést zakrytí boku pergoly.

Jedná se o rozměr cca 5mx2m (rozdělil bych tento rozměr na 2 menší - 2,5mx2m. Zakrytí by se mělo dát stáhnout, buď nahoru nebo do boku. A mělo by sloužit ke krytí od sluníčka nebo větru (nemyslím nějaký velký vichr)

Koukal jsem po netu a zalíbily se mi sreenové rolety. Ale jsou nejspíše hodně drahé. Přibližnou cenu jsem našel jen u jedněch prodejců (na ten můj požadovaný rozměr cca. 18 000kč), dalším třem jsem dnes poslal poptávkový formulář.

Protože ale takovéto ceny nejsem ochotný dát za zakrytí pergoly, chci poprosit o radu, jaké jsou jiné možnosti zakrytí pergoly.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedá mi to a když vidím jaký nehorázný peníz je někdo ochotný vysolit za něco, co lze realizovat za…
albert 17.05.2016 22:36
albert
Rákosová rohož mě taky napadla, jenže ta rozhodně větru nezabrání. Navíc zaplachtování umožní altán…
rokator 17.05.2016 22:44
rokator
No pochopitelně téměř vichřici nezabrání. Jenže komu by se v takové slotě chtělo sedět venku že ano.…
albert 18.05.2016 23:34
albert
Rákosová děrovaná rohož zachytí vítr a odráží teplo? Nech si to patentovat, budeš milionář... Mám z… poslední
rokator 19.05.2016 07:17
rokator

Nedá mi to a když vidím jaký nehorázný peníz je někdo ochotný vysolit za něco, co lze realizovat za pár šupů, přicházím se svou troškou do mlýna: Na chatě mám verandu cca 4 x 4 metry krytou pergolou. Protože od severu neustále pofukuje vítr, koupil jsem rákosové rohože (používají se na stínění oplocení, nebo skleníků) a ty jsem zavěsil na konstrukci pergoly. Normálně jsou smotané, převázané tkanicí a když chceme posedět a je nepříjemný průvan, tkanice rozvážu a je pohoda. Navíc to vypadá krásně ekologicky a náklady jsou minimální. Zítra, nebude-li cedit, na zahradě vyfotím.

Rákosová rohož mě taky napadla, jenže ta rozhodně větru nezabrání. Navíc zaplachtování umožní altán využít během deště, větru, v zimě. Na příjemné vytopení stačí topit v krbu nebo v peci. A cena fólií mi v porovnání s cenou altánu přijde zanedbatelná...

No pochopitelně téměř vichřici nezabrání. Jenže komu by se v takové slotě chtělo sedět venku že ano. Jinak běžný nepříjemný větřík spolehlivě zachytí. A při roztopeném krbu krásně odráží teplo. A i když jsme to neočekávali, slouží už šestou sezonu. Ale igelit je igelit že ano?

Rákosová děrovaná rohož zachytí vítr a odráží teplo? Nech si to patentovat, budeš milionář...

Mám zkušenosti jak s rohoží, tak s folií. Folie jednoznačně vede. Nulový vítr, teplo neutíká, dá se sedět od jara do podzimu. V době nepoužívání je altán uzavřený, takže tam nelítá bordel jako dřív (neustále plno jehličí, listí, pylu).

A nebo se dá plácnout něco o igelitu, že?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru