Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roubené, nebo zděné?

Dobrý večer. :-)

Mám jednu otázku...
Co vyjde levněji? Postavit velké chlívy, vejminek, drůbežárnu a dílnu, a jelikož je to na samotě a není to dané jako stavební parcela, ale trvalý travní porost a kdyby jsme už dělali základy betonové, tak už se to musí přepsat na stavební parcelu, pokud se nemýlím že? :) A proto jsme se to rozhodli postavit roubené, abychom nemuseli dělat betonové základy, a chci se zeptat, vyjde stavět z cihel dráž než roubeně, že? :-)

A další otázka, jak trámy musí být široké, a co se mezi ty trámy dává, to bílé. Omlouvám se, že o tom moc nevím, proto sem píšu, abych se o tom něco dověděl, takže ten, kdo s tím má problém, že jsem se předem nepodíval na google, tak to sem psát nemusíte. :-)

Předmět Autor Datum
Omlouvám se, jste mimo. Nelze srovnávat zděné a roubené. Když dáte cihlu střední kvalitu, trámy musí… nový
milan.cukrar 16.05.2016 20:36
milan.cukrar
A je to tu zase. :) nový
uličník 16.05.2016 20:42
uličník
darwin award expectant :-) nový
nocturne.op.15 17.05.2016 14:04
nocturne.op.15
Co se zastavit v nejbližší knihovně a vypůjčit si pár chytrých knížek? Aha, ono čtení psychicky bolí… nový
Pomoc hledej v knihá 17.05.2016 11:21
Pomoc hledej v knihá
Ahá, v knížce najdu to, co konkrétně potřebuji, myslím si, že je toto poradna, a poradna je od toho,… nový
PotrebujiPomoc 17.05.2016 13:39
PotrebujiPomoc
Možná bude problém v tom, že jsi nebezpečný sobě (to vem čert) i svému okolí (což je horší) svým pří… nový
nocturne.op.15 17.05.2016 14:03
nocturne.op.15
Co si myslíte, že vám na takhle blbé dotazy někdo odpoví? Že když se zeptáte jak mám postavit dům a… nový
pc 17.05.2016 15:13
pc
Problém je v tom, že Vy konkrétně potřebujete asi všechno... Evidentně neznáte legislativu, nemáte p… poslední
S4R 18.05.2016 20:27
S4R
plastovy domecek zkuste toto.. pro slipky dobre, povoleni neni potreba.. jenom je to potreba zatizi… nový
PL 17.05.2016 14:12
PL
... Postavit velké chlívy, ... A tušíš vůbec, kolik k tomu budeš potřebovat posudků, povolení a já-… nový
Machr55 17.05.2016 15:13
Machr55
PotrebujiPomoc, co vlastně potřebuejte vědět, položte jasněji otázku, nikoli co je levnější, když to… nový
milan.cukrar 17.05.2016 19:46
milan.cukrar

Omlouvám se, jste mimo. Nelze srovnávat zděné a roubené.
Když dáte cihlu střední kvalitu, trámy musí být hodně silné, aby se vyrovnali tepelnému odporu.

Jestli se domníváte, že na roubenku nemusí být povolení, to jste opět mimo.

Takže Vám doporučuji dojít na magistrát, na stavební odbor, aby Vám sdělili co vše potřebujete a výstavbu domu s příslušenstvím.

Možná bude problém v tom, že jsi nebezpečný sobě (to vem čert) i svému okolí (což je horší) svým přístupem brouka pytlíka. Jistě existují i poradny, kde sebedestrukci dotazujícího považují za švandu a všichni napjatě čekají na výsledek, díkybohu tahle poradna je seriozní a ničeho podobného se tu nedočkáš.

Studuj, potom se ptej. Až bude otázka položená rozumně, dostaneš i rozumnou odpověď - jinak platí "na blbou otázku, blbá odpověď".

Co si myslíte, že vám na takhle blbé dotazy někdo odpoví? Že když se zeptáte jak mám postavit dům a z čeho je to nejlevnější, že si někdo sedne a vyprojektuje to a pak nějaký rozpočtář udělá rozpočet a dají vám to sem do poradny do odpovědi? Poradím vám, vykašlete se na velké chlívy a statek a na všechny ty fantasmagorie, co jste sem psal, kupte si domu, na balkon, pár květináčů, dejte tam pažitku a nějaké bylinky, a myslím, že i to budete zvládat s maximálním vypětím.

Problém je v tom, že Vy konkrétně potřebujete asi všechno... Evidentně neznáte legislativu, nemáte představu o materiálech, konstrukcích, věškeré vaše dotazy obsahují jen "co vyjde levněji" a nejspíš byste potřeboval tak čtyřleté denní studium nějaké školy se stavebním zaměřením, takže je Vám opravdu těžko radit. Tady všichni rádi poradí s konkrétním problémem, ale Vy nemáte ani představu. Rychlokurz kompletního vzdělání Vám tu nikdo zadarmo ve volném čase neudělá, bylo by to hodně textu - to si musíte načíst sám a praxi získat jinde. :-)

Vidím to tak, že pro Vás je tu varianta koupit si nějaký hotový statek a udržovat ho výměnou částí kus za kus, a nebo svou představu konzultovat s nějakým projektantem, vyřešit příslušné papíry a sehnat dostatečný obnos peněz a znalostí na stavbu. Tahle snaha to udělat sám není pro člověka, co nemá ponětí, o čem to je.

Pokud budete dřevo kupovat, pak roubenka moc nevná nebude, práce je na ní hodně... a umisťovat do ní chlévy je zhovadilost. To "bílé" je jílovitá hlína se slámou, která se míchala dle místních zvyklostí.

Závěrem: Opravdu to všechno zvažte, takhle položenými dotazy jen marníte čas a energii.

... Postavit velké chlívy, ...

A tušíš vůbec, kolik k tomu budeš potřebovat posudků, povolení a já-nevím-ještě-čeho? A podlahu v těch chlívkách nebudeš mít? To bude jako dobytek stát na holé zemi a všechen bordel se bude vsakovat do země?
Máš opravdu velmi naivní představy. Udělej to, co Ti tady radí řada lidí - dojdi na nejbližší stavební úřad a poptej se. Chvli se Ti z toho budou protáčet panenky a pak to asi vzdáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru