Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roubené, nebo zděné?

Dobrý večer. :-)

Mám jednu otázku...
Co vyjde levněji? Postavit velké chlívy, vejminek, drůbežárnu a dílnu, a jelikož je to na samotě a není to dané jako stavební parcela, ale trvalý travní porost a kdyby jsme už dělali základy betonové, tak už se to musí přepsat na stavební parcelu, pokud se nemýlím že? :) A proto jsme se to rozhodli postavit roubené, abychom nemuseli dělat betonové základy, a chci se zeptat, vyjde stavět z cihel dráž než roubeně, že? :-)

A další otázka, jak trámy musí být široké, a co se mezi ty trámy dává, to bílé. Omlouvám se, že o tom moc nevím, proto sem píšu, abych se o tom něco dověděl, takže ten, kdo s tím má problém, že jsem se předem nepodíval na google, tak to sem psát nemusíte. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co se zastavit v nejbližší knihovně a vypůjčit si pár chytrých knížek? Aha, ono čtení psychicky bolí…
Pomoc hledej v knihá 17.05.2016 11:21
Pomoc hledej v knihá
Ahá, v knížce najdu to, co konkrétně potřebuji, myslím si, že je toto poradna, a poradna je od toho,…
PotrebujiPomoc 17.05.2016 13:39
PotrebujiPomoc
Problém je v tom, že Vy konkrétně potřebujete asi všechno... Evidentně neznáte legislativu, nemáte p… poslední
S4R 18.05.2016 20:27
S4R

Problém je v tom, že Vy konkrétně potřebujete asi všechno... Evidentně neznáte legislativu, nemáte představu o materiálech, konstrukcích, věškeré vaše dotazy obsahují jen "co vyjde levněji" a nejspíš byste potřeboval tak čtyřleté denní studium nějaké školy se stavebním zaměřením, takže je Vám opravdu těžko radit. Tady všichni rádi poradí s konkrétním problémem, ale Vy nemáte ani představu. Rychlokurz kompletního vzdělání Vám tu nikdo zadarmo ve volném čase neudělá, bylo by to hodně textu - to si musíte načíst sám a praxi získat jinde. :-)

Vidím to tak, že pro Vás je tu varianta koupit si nějaký hotový statek a udržovat ho výměnou částí kus za kus, a nebo svou představu konzultovat s nějakým projektantem, vyřešit příslušné papíry a sehnat dostatečný obnos peněz a znalostí na stavbu. Tahle snaha to udělat sám není pro člověka, co nemá ponětí, o čem to je.

Pokud budete dřevo kupovat, pak roubenka moc nevná nebude, práce je na ní hodně... a umisťovat do ní chlévy je zhovadilost. To "bílé" je jílovitá hlína se slámou, která se míchala dle místních zvyklostí.

Závěrem: Opravdu to všechno zvažte, takhle položenými dotazy jen marníte čas a energii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru