Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky ohrievac na vodu ?

Zdravim,

Rozhoduje sa, aky ohrievac si zaobstarat na zahradu. Ma to byt na umyvanie riadu a ruk. Pouzitie tak na vikendy. Uvazujem nad 15l alebo 30l, pripadne je jeden model aj na 20 l. Neviem či 15l bude stačiť, preto sa neviem rozhodnúť. Ide o to, ze výrobca odporuca nastavit teplotu na nejakych najviac 60st koli usadzovaniu kamena. Teda ohrievac by aj zvladol napr. 80 st. C , ale nastavim ho na 55. Teda spotreba vody bude vacsia. Bude 15l stacit ? Neviem to odhadnut.
Taktiez, ake pouzit filtre, ak to pojde na studnicnu vodu ? Ta voda je cista, nema nejake kamienky alebo viditelny zakal ale usadzuje sa z nej hrdza a zrejme ma teda vyssi obsah mineralov. Nechcem aby mi ohrievac po zaruke odisiel, upchal sa kamenom alebo podobne.
Taktiez ake potrubie by ste odporucili ? Zatial som chcel davat 25tku PPR miesto standardnej 20tky prave koli zanasaniu. Co VY na to ?

Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alebo tento sa mi zapacil drazice-to-20-d372555.htm . Je sice trocha drahsi, ale ma dobre ohlasy na…
Matfej 02.03.2016 16:34
Matfej
Je to jen jedna z možností, láz. kamna mám doma právě tu 80 na elektriku a většinou ji využívám jen… nový
PETR M. 02.03.2016 17:26
PETR M.
No ohřívat 30 litrů vody s tím,že to bude stále dohřívat a zbytek pak zase vychladne,není moc úsporn… nový
Karel04 02.03.2016 18:18
Karel04
To uz si clovek pomalu muze tu vodu ohrat v rychlovarce. Ten prutok je fakt zoufalej. I kdyz na sprc… nový
bahno 03.03.2016 12:06
bahno
Preco to nie je prakticke ? S tym pocitam ze na zimu to vypustim, rovnako ako teraz vypustam cerpadl… nový
Matfej 03.03.2016 12:19
Matfej
Tak to je otazka provozu na chate - pokud s koncem zari vsechno uklidim, zabalim a vratim se na chat… poslední
bahno 03.03.2016 14:14
bahno

Je to jen jedna z možností, láz. kamna mám doma právě tu 80 na elektriku a většinou ji využívám jen na tu elektriku má to pro mně význam protože 1kw odběr mi nezatěžuje rozvod v domě na rozdíl od 2kw, stojí na zemi protože mám starý domek a dávat 80-100 litrů na zeď by se bez větších úprav neobešlo, no a mám tu rezervu že kdyby něco můžu kdykoliv na dřevo, teď ta láz. kamna podražila asi jak kde ale dřív mně stála ta 80 kolem osmi tisíc.

No ohřívat 30 litrů vody s tím,že to bude stále dohřívat a zbytek pak zase vychladne,není moc úsporné.Pokud máte poblíž zásuvku 220V a s jističem alespoň 16A,zkuste prozkoumat něco jako Baterie s elektrickým ohřevem vody

teplá voda okamžitě jednoduchým stisknutím páčky
vybavena přehledným displejem ukazujícím aktuální teplotu vody
regulace teploty
1 m dlouhý přívodní kabel k zapojení do zásuvky
šetří drahocennou vodu, čas a energii, tedy i peníze
lehká, snadno přenosná
vyústění z nerez oceli
příkon: 3 kW
průtok vody: 1,5 - 2 l za minutu

Vypadá to luxusně a cena je celkem lidová.Osobní zkušenost s tím nemám,ale uvažuji o tom na chatu do kuchyně taky.Jen na sprchu to prý vhodné není,asi pro malý průtok.

To uz si clovek pomalu muze tu vodu ohrat v rychlovarce. Ten prutok je fakt zoufalej. I kdyz na sprchu - kdyz se clovek sprchuje tryskou z postrikovace, staci vody opravdu malo.
Provoz toho boileru lze ekonomizovat treba tim, ze ho vypnu uz v nedeli rano/dopoledne, behem dne vycmrndam zbytek teply vody a odjizdim. Spis vidim problem v zimnim provozu, pac vypoustet ho a zase ho napoustet neni moc prakticky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru