Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky ohrievac na vodu ?

Zdravim,

Rozhoduje sa, aky ohrievac si zaobstarat na zahradu. Ma to byt na umyvanie riadu a ruk. Pouzitie tak na vikendy. Uvazujem nad 15l alebo 30l, pripadne je jeden model aj na 20 l. Neviem či 15l bude stačiť, preto sa neviem rozhodnúť. Ide o to, ze výrobca odporuca nastavit teplotu na nejakych najviac 60st koli usadzovaniu kamena. Teda ohrievac by aj zvladol napr. 80 st. C , ale nastavim ho na 55. Teda spotreba vody bude vacsia. Bude 15l stacit ? Neviem to odhadnut.
Taktiez, ake pouzit filtre, ak to pojde na studnicnu vodu ? Ta voda je cista, nema nejake kamienky alebo viditelny zakal ale usadzuje sa z nej hrdza a zrejme ma teda vyssi obsah mineralov. Nechcem aby mi ohrievac po zaruke odisiel, upchal sa kamenom alebo podobne.
Taktiez ake potrubie by ste odporucili ? Zatial som chcel davat 25tku PPR miesto standardnej 20tky prave koli zanasaniu. Co VY na to ?

Dakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No ohřívat 30 litrů vody s tím,že to bude stále dohřívat a zbytek pak zase vychladne,není moc úsporn…
Karel04 02.03.2016 18:18
Karel04
To uz si clovek pomalu muze tu vodu ohrat v rychlovarce. Ten prutok je fakt zoufalej. I kdyz na sprc…
bahno 03.03.2016 12:06
bahno
Preco to nie je prakticke ? S tym pocitam ze na zimu to vypustim, rovnako ako teraz vypustam cerpadl…
Matfej 03.03.2016 12:19
Matfej
Tak to je otazka provozu na chate - pokud s koncem zari vsechno uklidim, zabalim a vratim se na chat… poslední
bahno 03.03.2016 14:14
bahno

No ohřívat 30 litrů vody s tím,že to bude stále dohřívat a zbytek pak zase vychladne,není moc úsporné.Pokud máte poblíž zásuvku 220V a s jističem alespoň 16A,zkuste prozkoumat něco jako Baterie s elektrickým ohřevem vody

teplá voda okamžitě jednoduchým stisknutím páčky
vybavena přehledným displejem ukazujícím aktuální teplotu vody
regulace teploty
1 m dlouhý přívodní kabel k zapojení do zásuvky
šetří drahocennou vodu, čas a energii, tedy i peníze
lehká, snadno přenosná
vyústění z nerez oceli
příkon: 3 kW
průtok vody: 1,5 - 2 l za minutu

Vypadá to luxusně a cena je celkem lidová.Osobní zkušenost s tím nemám,ale uvažuji o tom na chatu do kuchyně taky.Jen na sprchu to prý vhodné není,asi pro malý průtok.

To uz si clovek pomalu muze tu vodu ohrat v rychlovarce. Ten prutok je fakt zoufalej. I kdyz na sprchu - kdyz se clovek sprchuje tryskou z postrikovace, staci vody opravdu malo.
Provoz toho boileru lze ekonomizovat treba tim, ze ho vypnu uz v nedeli rano/dopoledne, behem dne vycmrndam zbytek teply vody a odjizdim. Spis vidim problem v zimnim provozu, pac vypoustet ho a zase ho napoustet neni moc prakticky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru