Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak přibetonovat schodiště

Dobrý den mám na své novostavbě menší problém, zhruba před 3 lety jsem zabetonoval schodiště do patra ovšem po položení čistých podlah se ukázalo že bych všechny stupně potřeboval přibetonovat o 3cm.jde mi o to že se bojím aby se mi ta 3cm vrstva betonu časem neodloupala! stačilo by stávající schodiště něčím napenetrovat?nebo to budu muset vyztužit kari sítí?(s tím že bych schody navrtal a dal tam hmoždinky)
předem děkuji za rady Gregys

Předmět Autor Datum
3 cm je málo, tak od 5-6 cm by to asi šlo, co to něčím obložit? nový
pc 25.02.2016 08:16
pc
Kari síť je podle mně zbytečná, pořádně zamést, propenetrovat. Udělal bych lehkej šalung a zvýšil by… nový
Matyas xl 25.02.2016 09:07
Matyas xl
Dobrý den,mnohokráte jsem řešil podobný problém s nanesením tenké vrstvy betonu tak,aby to dobře drž… nový
Lubomír 25.02.2016 09:48
Lubomír
No právě přemýšlel sem že bych to navýšil cetris deskou, ale to bude dost drahý,navrtat ty trny bude… nový
Gregys 25.02.2016 15:05
Gregys
neviem či to je v interiéri alebo exteriéri a otázka je aj čo bude finálna vrstva ale k veci stačí… nový
majo juro 25.02.2016 19:02
majo juro
Jedná se o interiér a na schodech bude dlažba, proto bych je chtěl přibetonovat s tím že beton bude… nový
Gregys 25.02.2016 19:37
Gregys
Ja myslim ze je. Tiez som to tak robil pred rokmi na schodoch v pivnici, boli zle rozpocitane a prid… nový
poihu 25.02.2016 20:39
poihu
týmto spôsobom my jeden známy /ktorý už niekoľko rokov obkladá/ vyrovnal terasu od 1 cm do 3 cm a ná… poslední
majo juro 25.02.2016 20:39
majo juro

Dobrý den,mnohokráte jsem řešil podobný problém s nanesením tenké vrstvy betonu tak,aby to dobře drželo.
Moje řešení je nastříhání třeba osmičky hřebínkové oceli na krátké kolíčky,navrtání podkladu vrtákem,aby tam hřebínková ocel nešla volně,kterou zatluču kladivem a dobře drží,hlavně na střih což je u schodnice dost důležité,délka je taková,aby dostatečně vyčnívala a nepřesahovala nový beton a dobře držela v podkladu.Hustotu zatlučených hřebínkových tyček čím více ,tím lépe,nerozvrtat však podklad na prach.Musíte použít hřebínkovou ocel,hladká nebude dobře v otvoru držet.
Potom napenetrovat a nanést mastnější betonovou vrstvu,nenechat přeprahnout.:-)

No právě přemýšlel sem že bych to navýšil cetris deskou, ale to bude dost drahý,navrtat ty trny bude asi nejlepší to bude tutovka šlo mě spíš o to jestli by to nešlo nějak jednodušeji, přece jenom to bude dost vrtání,a nějaký speciální beton asi neexistuje nevíte?co by držel nebo něco podobnýho aby se to spojilo??

neviem či to je v interiéri alebo exteriéri a otázka je aj čo bude finálna vrstva

ale k veci stačí aj tri cm kvalitného betónu ale poriadne očistiť penetrácia a použiť lepidlo a to spôsobom mokré na mokré to znamená flexibilné lepidlo natiahnuť na hrebeň a na to čerstvé lepidlo "opatrne" naliať betón zarovnať "samozrejme predtým šalung" do betónu odporúčam "polypropylenové vlákna do betónu"

ináč pri drevených stupňoch sa dajú 3 cm nabehnúť ako napr tu http://mardom1973.blogspot.sk/2015/11/prerabanie-s chodov-s-osvetlenim-razeny.html

Jedná se o interiér a na schodech bude dlažba, proto bych je chtěl přibetonovat s tím že beton bude nejlevnější! Fintu s tím lepidlem jsem už slyšel ovšem nevěděl jsem jestli se tomu dá věřit! Myslíte že to je odzkoušené?

Ja myslim ze je. Tiez som to tak robil pred rokmi na schodoch v pivnici, boli zle rozpocitane a pridaval som postupne na jednotlive stupnice od 1 do 5 cm a drzia doteraz. Zakladom je pohrat sa s tym a neodflaknut to, dokladne povysavat od prachu, neni od veci pripadne aj zdrsnit povrch ocelovym kartacom, dobre podklad navlhcit (ja som nejaku penetraciu nedaval) a naniest cca 3-5mm vrstvu redsieho lepidla. Na to podla potreby vrstvu nejakého jemnejsieho betónu.

týmto spôsobom my jeden známy /ktorý už niekoľko rokov obkladá/ vyrovnal terasu od 1 cm do 3 cm a následne obložil vymývanou dlažbou v roku 2007, doteraz nič neodpadlo terasa nie je krytá a momentálne je na nej trocha snehu a drží
osobne som bol pri tom
proste trocha lepidla
betón z piesku 1 diel cementu 3 diely piesku

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru