Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akumulátor na šroubovák Mac Allister

Ahoj lidi, již nějaký pátek vlastním aku šroubovák Mac Allister. V poslední době se velice rychle vybíjejí akumulátory. Nejen při práci, ale i když je šroubovák nějaký čas ve skříni. Koukal jsem dovnitř, je tam sada akumulátorků velikostí podobných monočlánkům. Chci je vyměnit, ale na internetu jsem našel jen takové, které se cenou přibližují hodnotě celého přístroje. Nemáte někdo zkušenosti s tím, čím je nahradit, aby mně to finančně nezruinovalo, ale kapacita zůstala? Moc všem děkuji za radu. S.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
2200mAh Li-On 3.7V 18650 samsung stojí v Gesu tuším 150kč(fialová) bez pásků a 160kč s páskami(nabod… poslední
patyk 29.02.2016 21:45
patyk

2200mAh Li-On 3.7V 18650 samsung stojí v Gesu tuším 150kč(fialová) bez pásků a 160kč s páskami(nabodované). V Místku na náměstí je elektro a tam mají o 10kč dražší.

Do těch packů se dávají bez ochrany proti zkratu, ta už je v nabíječce.

Bacha na baterie z ČÍNY(dx či aliexpress a jiné)!!!! Běžná jejich podvodná praxe je, že napíšou na obal 4000mAh a reálná kapacita je třeba 700mAh. Přitom maximum u této velikosti(18650) je tuším kolem 3300mAh. To samé Ebay(překupujou z číny). Jsou levnější než u nás, ale nemáš jistotu kolik je kapacity.

Napájet se dá i obyč.pájkou. Chce to ale očistit kontakt tvrdou gumou(ta modrá část z té klasické dvoubarevné. Kupuju to v papírnictví běžně). Ogumuješ to. A při pájení máš asi 1vt.na nanesení cínu. Pokud nevýjde, tak nech vychladnout. A po vychladnutí opakuj. 1vt. max. ti povídám. Jinak ti lithium prskne výbuchem do očí. Tzn., ochranné brýle a lépe i plexištít. Samozřejmě nějakou starší bundu(ne silon). Rukavice?A někde pájet kde nehrozí případně požár. Mrkni na YT jak někteří experimentují s litiovkama... není to anál... Měj z toho respekt, ale pokud umíš trochu pájet(i trafopájkou), tak to zvládneš. Důležité je to nepřehřat. Lithiovky jsou nebezpečné při přehrátí(dojde tam tuším ke zkratu). Když ten cín naneseš a šroubovákem ho neslupneš(chytil dobře), tak nech vychladnout(pár minut). A až pak přicikni narychlo drátek. Musíš to dát na první šup(1vt). Pokud ne, nech vychladnout :)

Napájel jsem tak nejednu. Ale když mám možnost si nechat nabodovat za 10kč/1ks, tak si je nabodovat nechám... Je to dycky risk to dělat cínem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru