Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akumulátor na šroubovák Mac Allister

2200mAh Li-On 3.7V 18650 samsung stojí v Gesu tuším 150kč(fialová) bez pásků a 160kč s páskami(nabodované). V Místku na náměstí je elektro a tam mají o 10kč dražší.

Do těch packů se dávají bez ochrany proti zkratu, ta už je v nabíječce.

Bacha na baterie z ČÍNY(dx či aliexpress a jiné)!!!! Běžná jejich podvodná praxe je, že napíšou na obal 4000mAh a reálná kapacita je třeba 700mAh. Přitom maximum u této velikosti(18650) je tuším kolem 3300mAh. To samé Ebay(překupujou z číny). Jsou levnější než u nás, ale nemáš jistotu kolik je kapacity.

Napájet se dá i obyč.pájkou. Chce to ale očistit kontakt tvrdou gumou(ta modrá část z té klasické dvoubarevné. Kupuju to v papírnictví běžně). Ogumuješ to. A při pájení máš asi 1vt.na nanesení cínu. Pokud nevýjde, tak nech vychladnout. A po vychladnutí opakuj. 1vt. max. ti povídám. Jinak ti lithium prskne výbuchem do očí. Tzn., ochranné brýle a lépe i plexištít. Samozřejmě nějakou starší bundu(ne silon). Rukavice?A někde pájet kde nehrozí případně požár. Mrkni na YT jak někteří experimentují s litiovkama... není to anál... Měj z toho respekt, ale pokud umíš trochu pájet(i trafopájkou), tak to zvládneš. Důležité je to nepřehřat. Lithiovky jsou nebezpečné při přehrátí(dojde tam tuším ke zkratu). Když ten cín naneseš a šroubovákem ho neslupneš(chytil dobře), tak nech vychladnout(pár minut). A až pak přicikni narychlo drátek. Musíš to dát na první šup(1vt). Pokud ne, nech vychladnout :)

Napájel jsem tak nejednu. Ale když mám možnost si nechat nabodovat za 10kč/1ks, tak si je nabodovat nechám... Je to dycky risk to dělat cínem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny