Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zasklívání

zdravím, chci se zeptat na proces zasklívání. Starý skleník bez skel, barva se odlupuje, 30ti letý tmel ještě elastický....
Mám suříkovou červenou barvu.

Jak moc ten tmel mám oškrabat? Je to nutné odřít až na kov?
Jak to přejedu dratovým kotoučem, tak je z toho tmelu našlehaná "cukrová vata".
Není ta suříková olověná barva škodlivá plodinám ve skleníku? Pokud by na ta rajčata/papriky/atp. nekapala voda přímo na plody, tak bude to škodit půdě?

Chci okna zadělat silikonem. Je nějaký osvědčený silikon uv stabilní? A chytne takový silikon na barvu(nějaká sintetika na kov), nebo se to tmelí přímo na kov? A pokud na kov, chytne to na tmel(na ty zbytky po odstranění hrubých částí)?

Popř.jak nejlépe ten tmel dostanu z kostry skleníku? Zkoušel jsem to opálit horkovzdušnou pistolí. Ale má jen 800W a ten tmel se tak nějak jen nahřívá a pak protahuje.
Taky jsem to zkoušel draťákem, ale je z toho "cukrová vata". To samé uhlokotouč.
Tak to oťukávám špachtlí a kladivem.... ale jde to hrozně pomalu

:)

Asi moc otázek... ale přesto budu vděčný za nějaké tipy.

Děkuji mockrát

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zdravím ještě jeden dotaz k tomu zasklívání... Kolik toho silikonu dát? Vím, tolik, aby to drželo..…
patyk 27.10.2015 07:41
patyk
Zdravím, když v práci zasklívám okna tak silikon dávám přes celou výšku falcu, ale Vy byste mohl dát…
Markus86 27.10.2015 18:05
Markus86
zdravím jestli tomu rozumím dobře. Mezi sklo a to na co se to sklo položí(v rámci toho téčka), byst…
patyk 27.10.2015 21:21
patyk
Zdravím, ano myslel jsme to tak, že na to téčko dát transp. silikon a na to položit sklo a přimáčkn… poslední
Markus86 28.10.2015 10:46
Markus86

zdravím
ještě jeden dotaz k tomu zasklívání...

Kolik toho silikonu dát? Vím, tolik, aby to drželo... :) Nicméně o trochu zkušeností prosím. Skleník je z "T" profilů. Plocha, na kterou sklo dosedá má šířku cca 1cm a to "téčko"(mezi 2mi skly) je na výšku 2cm. Sklo bude hrubé buď 3, nebo 4mm.
Tmel byl původně takřka do výšky vrcholu toho "téčka".

Jak vysoko ten silikon dát? Taky až po vrchol? Tedy 1.6cm tlustý? Nebo má silikon lepší přilnavost a lepivost a tak ho není třeba tolik? Pokud, pak kolik asi?

Děkuji moc i za náznak :)

Zdravím,
když v práci zasklívám okna tak silikon dávám přes celou výšku falcu, ale Vy byste mohl dát méně.

Skla bych podmazal transparentním silikonem a přes vršek bych to potom vzal přetíratelným( v práci používáme Olive)

A takový hrubší skla co si u nás lidi kupujou na skleník http://eshop.sklenarstvinonstop.cz/ornamentni-sklo -katedral-klein-flint.htm

nebo http://www.akuterm.cz/foto.html?obrazek=sklo/ornam entni/big/atlantic.jpg

zdravím

jestli tomu rozumím dobře. Mezi sklo a to na co se to sklo položí(v rámci toho téčka), byste dal ten neutrální silikon.
No, já jsem měl v plánu tento prostor zasilikonovat pouze bodově. Třeba co 10-20cm(od oka). A to sklo na to položit a přitlačit. Protože někde jde ta konstrukce "do vrtule". Pokud bych to podmázl celoobvodově, tak by to "sežralo" hodně silikonu. Takže jsem to chtěl zespodu bodově a z venku to zadělat kolem dokola, aby nezatékalo a nezafukovalo.

A tím "přes vršek bych to vzal přetíratelným....". Tím vršekm myslíte ten předěl mezi 2mi skly (nebo-li zvenku skleníku)?

Možná se ptám blbě, ale chci v tom mít úplně jasno.

Jinač volal jsem do DenBravenu a Soudalu. A Technik DB mi doporučil neutrální silikon Oxim. A soudal mi doporučil Silirub2 transp.
Přetiratelnost nepožaduji. Je mi to víceméně jedno, jestli to bude na tom skleníku "svítit" :)

Podotýkám jen, že technik z DB mi řekl, že silikon není lepidlo na sklo. Sice to drží, ale oni že prodávají jakési tmely(jsem na jiném pc a nevím už z hlavy jak se to jmenuje) na zasklívaní(toto asi souzní se zastánci toho medvědího hovna). Nicméně ze silikonů je nejvhodnější na ten skleník(přilne k syntetické barvě nikoliv jen na kov) přávě ten Oxim. Nevím proč, ale pořád mne to táhne k tomu silikonu. Mám jednu kartuš a zkusím přilepit jednu tabulku. Pak ji zkusím vytlačit po zaschnutí. Tím bych chtěl simulovat věterný vztlak :)

Co se týče toho lasturovaného skla. Popravdě, je příšerně drahé. Dát za tabulku 500kč a potřebuju jich asi 30.... říkám si, že stejně je skleník vytočený kratší stranou k jihu. Z boků tedy moc ostré slunko dopadat nebude. A stejně lidi mají rohože na střeše jako stínění i když mají lastrurované osklení. Tak jestli je tam dám taky, tak pak nepotřebuji rozptylovat světlo sklem.... A vždy se to dá vápnem přetřít. Lasturované sklo je ale o dost pěknější než povápněné čiré :)

Zdravím,

ano myslel jsme to tak, že na to téčko dát transp. silikon a na to položit sklo a přimáčknout. Bodově by to mělo fungovat taky. Přes vršek je myšleno na té venkovní straně-tam jak jste to původně měl vyplněno tím tmelem(jestli jsem to dobře pochopil).

http://www.shop.resko-tachov.cz/4554-506-large/t-p rofil-al-stavebi-profily-iste-po-lisu.jpg

Předpokládám, že ty téčka máte na střeše takle orientovaná, takže na "A" dát transp. silikon a potom sklo, a potom mezeru mezi sklem a "C" vyplnit přetíratelným. Snad je to vysvětleno lépe, ale klidně se ptejte, pokud není něco jasné.

Já osobně skleník nemám, ale použil bych čiré sklo 4 mm(nebo i 5 mm). Tomu lasturovanému moc nevěřím, protože když ho řežu, přijde mi takové křehčí, ale je to jen můj názor.

Jinak silikonem mám lepena všechna terárka doma (tím tansparentním), mám z něj udělané i takový "panty" na výklopných dvířkách a všechno drží. Jediné na čem silikon nedrží je polykabonát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru