Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava vydrolených míst v betonové podlaze v garáži

Dobrý den, prosím o radu, jak řešit opravu vydrolených míst v betonové podlaze v garáži. Jedná se o několik ploch o velikosti 50x50 cm a maximální hloubce 3 cm. Předpokládám, že pokud je vyplním řídkým betonem a rozhladím, tak to asi rychle znova popraská. Podlaha má navíc lehký sklon od stěn směrem doprostřed, kde je kanál, takže nějaký samonivelační beton nejspíš také nepřipadá v úvahu. Nejraději bych po opravě betonu ještě celou podlahu něčím přetřel, aby se zacelily i drobné prasklinky a nebylo ani poznat, že se něco opravovalo, ale to už je asi utopie :). Děkuji.

Předmět Autor Datum
Zdravím, něco podobného jsem dělal, když jsem opravoval nájezd k vratům. Základem je vše důkladně oč… nový
trtr 16.09.2015 20:26
trtr
Někde je tu recept os spy hypn na nivelační směs samo domo. Neumím najít. Kdybys to udělal hustší, a… nový
čumil_old 16.09.2015 20:45
čumil_old
moje zkušenost je že je nutné použít k vyčištění vysokotlaký čistič který perfektně připraví místo k… nový
dabac 16.09.2015 20:49
dabac
Zdravím, na takové zaplátování je nejlepší koupit pytlový potěr. Doma namíchat jde skoro vše, ale v… poslední
trtr 17.09.2015 16:25
trtr

Zdravím, něco podobného jsem dělal, když jsem opravoval nájezd k vratům.
Základem je vše důkladně očistit (hrubě vysekat nesoudržné a dát tomu trochu tvar; čtyřúhelníku či mnohoúhelníku ideálně), pak vymést nečistoty a také je-li možnost použít wapku (tlakovou myčku). Poté připravený povrch napenetrujeme-stačí penetrace Sokrat naředěná dle návodu vylepšená trochou Duvilaxu (stavební lepidlo). Poté si spočítáte kolik bude třeba betonového potěru (mám dobrou zkušenost s potěrem Maltop jemný 0-1.2 mm 25 MPa) a ten dle návodu připravíme a aplikujeme na navlhčený podklad (hutníme!!!). Musíme-li kvůli aplikaci a dobrému zhutnění přidat trochu více vody, tak do kbelíku s potěrem přidáte trochu cementu navíc (na kbelík cca 1-1.5 zednické lžíce stačí, ale když se dodrží poměr, nic se nedává). Mírně zavadnutý povrch můžete zapsášit přes sítko cementem a uhladit kovovým hladítkem (bude hladký povrch-pouze je-li zbytek garáže hladký).
Nebojte, nic to není, když je to na zemi, tak je to hračka.:-)Hlavně nespěchat, vše dobře nachystat a dobře potěr udusávat a bude to mít možná lepší vlastnosti jak okolí. Samozřejmě cca týden chodíme výtvor vlhčit a po celou dobu nijak nezatěžujeme; máte-li těžší vozidlo, které v garáži parkuje, doporučuji nechat potěr zrát alespoň 14 dní a sehnat variantu potěru 30 MPa, ale i 25 MPa je dost.:-D

P.S.: S nátěrem na beton zkušenosti nemám, ale občas v Lidlu mají plechovku nátěru na podlahy pro sklepy a garáže, tak asi tak.

Někde je tu recept os spy hypn na nivelační směs samo domo. Neumím najít. Kdybys to udělal hustší, asi by to drželo.
Dělal jsem podle toho beton z jemně prosátého písku s betonem 1 objem cem/2-3 písek + ždibec lepidla.
Zbytek jsem máznul do výtluku v betonu nájezdu před garáží.
Hloubka cca 2cm. Vypláchl vymyl koštětem a plesknul to tam. Uhladil a v pohodě to přežilo zimu.
V malém množství finančně únosné.
Možná by to chtělo napenetrovat velmi řídkým lepidlem.
Další možností je penetrovat nějakým stavebním akrylátem a přidat ho do toho betonu.
taky se prodává toto.
Asi to bude dost zu teuer.

moje zkušenost je že je nutné použít k vyčištění vysokotlaký čistič který perfektně připraví místo k opravě.Použil jsem čistý křemičitý písek co se dává do filtrací a namíchal cement cca 3 ku 1.Žádnou penetraci a oprava drží.Je to už 8 let.je pravda že toto jsem provedl na venkovní bet. ploše.V garáži mě to čeká.Nějak se do toho nenutím ale budu postupovat stejně.

Zdravím, na takové zaplátování je nejlepší koupit pytlový potěr. Doma namíchat jde skoro vše, ale v ten hotovém jsou ještě zlepšující přísady, které určitě nemáte.;-)Za mě napenetrovat, klidně jen zředěným Duvilaxem, ale napenetrovat. Pokud je myčka, tak i tu před tím použít.:-)

P.S.: Pro tazatele: Dejte pozor, ať případně koupíte potěr jemný a ne hrubý. Jemný je pro nerovnosti do cca 50 mm, což je Váš případ. Prodává se jak 25 kg /30 kg, tak 40 kg balení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru