Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava vydrolených míst v betonové podlaze v garáži

Zdravím, něco podobného jsem dělal, když jsem opravoval nájezd k vratům.
Základem je vše důkladně očistit (hrubě vysekat nesoudržné a dát tomu trochu tvar; čtyřúhelníku či mnohoúhelníku ideálně), pak vymést nečistoty a také je-li možnost použít wapku (tlakovou myčku). Poté připravený povrch napenetrujeme-stačí penetrace Sokrat naředěná dle návodu vylepšená trochou Duvilaxu (stavební lepidlo). Poté si spočítáte kolik bude třeba betonového potěru (mám dobrou zkušenost s potěrem Maltop jemný 0-1.2 mm 25 MPa) a ten dle návodu připravíme a aplikujeme na navlhčený podklad (hutníme!!!). Musíme-li kvůli aplikaci a dobrému zhutnění přidat trochu více vody, tak do kbelíku s potěrem přidáte trochu cementu navíc (na kbelík cca 1-1.5 zednické lžíce stačí, ale když se dodrží poměr, nic se nedává). Mírně zavadnutý povrch můžete zapsášit přes sítko cementem a uhladit kovovým hladítkem (bude hladký povrch-pouze je-li zbytek garáže hladký).
Nebojte, nic to není, když je to na zemi, tak je to hračka.:-)Hlavně nespěchat, vše dobře nachystat a dobře potěr udusávat a bude to mít možná lepší vlastnosti jak okolí. Samozřejmě cca týden chodíme výtvor vlhčit a po celou dobu nijak nezatěžujeme; máte-li těžší vozidlo, které v garáži parkuje, doporučuji nechat potěr zrát alespoň 14 dní a sehnat variantu potěru 30 MPa, ale i 25 MPa je dost.:-D

P.S.: S nátěrem na beton zkušenosti nemám, ale občas v Lidlu mají plechovku nátěru na podlahy pro sklepy a garáže, tak asi tak.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny