Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pračka Whirlpool AWE 2214 - přestala prát.

Nechci se hadat, nejsem ani naznakem kovanej v servise pracek, ale s tou svoji se uz peru nejakou dobu a zatim to jde. Donutil me k tomu kdysi svym chovanim jeden servisak, kteryho jsem (jen!) jednou pozval a co mi navykladal za blbosti to jsem jen ziral. Ze by musel vymenit obe desky, cena i s praci 6000,- pac to neni zadna sranda je na to potreba fakt turbovysoka odbornost a ze to nema cenu a at to radsi vyhodim. To bylo pred 4 roky. Selskym rozumem jsem pak odhadl, ze kdyz nefunguje programator a nesviti diody, ze asi bude spatne ta elektronika co je pod tim, v elektroluxu jsem ji koupil za 1600,- a s nulovou odbornosti jsem teda ty dva sroubky a jeden konektor zvladnul asi za 10 minut...
Rozhodne ale ani tenhle servisak zadny notebook nepripojoval.
Predne je potreba zjistit o jakou jde chybu. Na to se prijde prepnutim do servisniho modu. No a do toho se leze u kazde pracky mozna nejak jinak. chce to googlit. Uplne nejtezsi na cely veci mi prislo najit spravny "servisni manual". Zkus prohlidnou tady. Az najdes manualy, prepni to do servisniho modu a uvidis co ti to hlasi za chybu. Ta se odecita taky ruzne. My treba nemame display, ale mame 8 kontrolek. Kod je pak binarni a je to tak, ze horni 4 ledky jsou jedno cislo, dolni jsou druhy cislo. Cislo se zjisti tak, ze od zhora v kazde skupine maji ledky hodnotu 8,4,2,1, takze treba kdyz sviti prvni a ctvrta od zhora tak je to 8 + 1 = 9. Stejne se najde druhe cislo. Pak se v servisnim manualu najde co to je. Zpusob odecitani chyby by tam snad mel byt taky.
V mem pripade se pracka zastavila takhle jednou s chybou E34 , coz je chyba hladinoveho snimace, ale byla zpusobena ucpanim jedne hadicky. Oprava (kdyz jsem na to prisel) zadara. Jen na to prijit. V druhem pripade bojuju uz nejaky case s E51, coz je horsi, to je tachodynamo, uz jsem to i vymenil a porad se seka. Chyba je mozna na desce a mozna nekde v dratech, pac kdyz zacvicim s konektorem u desky, tak to pak vzdycka zse nejakou dobu jede.
Takze sance ze se ti to podari opravit neni mala a pokud ses kutil tak to urcite hned tak nevzdavej.
Jinak me fakt hodne pomohl tady mystni Ales (Al2), tak treba se ozve a pomuze ti taky.
Drzim palce
Filip

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny