Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak udělat odtok z pračky po zdi?

Dobrý den.

Plánuji automatickou pračku ( 60 x 60 cm - délka x šířka , výška klasika ) do prádelny ve sklepě. Jde mi o to, jak napojit hadici z pračky - odpadní voda.

Kdyby byla odpadní truba ve zdi, tak bych namontoval na zeď sifon ( jaký je pod umyvadlem ) a do ní bych zastrčil tuto hadici. Jak by měl být vysoko ten sifon na zdi ? Stačilo by ve výšce horní hrany bubnu v pračce ?

Jenomže odpadní trubka povede po zdi až k litinové odbočce, tak by mi šlo o to jak napojit sifon na povrchu zdi na tuto trubku + jak připevnit.

Neměl by být i sifon u té odbočky u litinové trubky ? Ady nebyl cítit zápach?

Děkuji za případné nápady.

Předmět Autor Datum
Použij třeba tohle: prackovy-sifon-5303 mám to už osm let a bez problémů. Jinak - kdy hodíš do gůglu…
albert 05.04.2015 19:45
albert
To vypadá sice dobře, ale to by se dalo použít, kdyby byla odpadní truba ve zdi, ale já jsem psal, ž…
j.hraba 05.04.2015 20:15
j.hraba
Tak natáhni po stěně 40 novodur a do něj nevrchu zastrč ten pračkový sifon.Trubku přichyť ke stěně o…
milkaaa 05.04.2015 20:33
milkaaa
Moc díky, to přesně potřebuji k tomu odpadu. Perfektní Hezké Velikonoce.
j.hraba 05.04.2015 20:54
j.hraba
Na stěnu natáhni trubky a na konec dej něco takového. viega-7985-50 Přiděláš to na placato na zeď. S…
Zerozero 05.04.2015 20:59
Zerozero
Perfektní, moc díky za nápad .
j.hraba 05.04.2015 21:04
j.hraba
Dobrý den,nechápu stálé uplatňování a vsazování sifonu,každá pračka má sifon vlastní integrovaný tvo…
Lubomír 06.04.2015 10:30
Lubomír
Zajímavé
j.hraba 06.04.2015 10:45
j.hraba
No je to zajímavé, protože na to ještě neprišli výrobci příslušenství k pračkám a možná ani výrobci…
Zerozero 06.04.2015 11:15
Zerozero
Dobrý den,zajímavý poznatek k dalšímu zamyšlení,má to svoji logiku.U přítelkyně v obci mají podtlako…
Lubomír 06.04.2015 11:51
Lubomír
Já jsem ale nepsal o odsátí vody ze sifonu a ztrátě jeho funkce. Psal jsem o možnosti "nacucnutí" vo…
Zerozero 06.04.2015 13:57
Zerozero
.....těsné spojení výtokové hadice s potrubím rozhodně neplánuji. Za odpadní hadicí z pračky bude s…
j.hraba 06.04.2015 14:19
j.hraba
Zerozero,já rozumím co jste myslel,vůbec mě to před tím nenapadlo s tím podtlakem,ale jak jsem uvedl… poslední
Lubomír 06.04.2015 15:22
Lubomír

Na stěnu natáhni trubky a na konec dej něco takového. viega-7985-50 Přiděláš to na placato na zeď.
Strč do toho konec hadice od pračky a je to.
Možná by bylo dobré, dát sifon trochu níž a nastavit kouskem trubky nahoru, aby náhodou nešplíchala voda ven. Nesmíš hadici od pračky utěsnit, musí být v místě napojení na odpad přivzdušněná.
Připojení by mělo být (myslím) minimálně 60 cm nad zemí.

Dobrý den,nechápu stálé uplatňování a vsazování sifonu,každá pračka má sifon vlastní integrovaný tvořen obloukem výpustné hadice.
Před nějakými dvaceti lety jsem řešil něco podobného,pračku na chodbu,odpad tam není,tak jsem provrtal podlahu do sklepa odtud natáhl elektřinu,přívod vody a také tamtudy prostrčil pouze prodlužovací hadici k pračkám,takovou tu krkavici,tu vyvázal páskami po potrubí vody a topení až k šikmé odpadní trubce z novoduru od kuchyně.Nejdříve jsem si vyřízl ze stejného průměru novoduru výseč navrtal otvor pro přilepení kousku trubičky pro navlečení krkačky,nechal pár dní perfekt zaschnout,potom jsem vyvrtal otvor do odpadní trubky ,vše důkladně obroušeno odmaštěno a přilepil tento odbočovací element a přitáhl okolo trubky drátem a zarádloval,slouží to dodnes.:-)

No je to zajímavé, protože na to ještě neprišli výrobci příslušenství k pračkám a možná ani výrobci praček, aby upozornili, že sifon není potřeba a v prodeji je tolik "pračkových" sifonů.

Jo je fakt, že sestava nádrž pračky, čerpadlo a výpustná hadice vedoucí nahoru v podstatě sifon vytváří. Možná že tvoje pračka tam má navíc nějaké esíčko.
Ale má to háček. Pokud se výpustná hadice na odpadní potrubí utěsní
(což je v tomto případě potřeba, jinak by to tam zapáchalo), tak může dojít k nepříjemnému jevu.
Pokud v odpadním potrubí vznikne podtlak, což krátkodobě může vzniknout vypuštěním vody jinde, tak dojde k nasátí vody z hadice pračky. Není k tomu potřeba moc, rozdíl hladiny vody v pračce a výšky výpustné hadice je velmi malý. Pak dojde k vysátí vody, jako když se hadičkou stáčí víno. Majitel si toho ani nemusí všimnout, pračka zjistí nedostatek vody a dopustí.
To že to u tebe funguje, neznamená že to bude fungovat všude. Možná to funguje proto, že je to napojeno na odpad kuchyně a přivzdušňuje se to tam. Ale pokud je odpadní potrubí samostatné moc bych to neriskoval.
Ale to píšu proto, že sice nejsem pračkový odborník, ale snad všechny pračky co jsem viděl, byly napojeny přes sifon.
Také se prodávají pračkové sifony. Ale je možné, že moderní pračky toto mají vyřešené a nějaké přivzdušnění mají udělané. V tom případě se omlouvám a vše beru zpět. Ale původní tazatel neuvádí jakou má pračku, třeba má nějakou starší.
Asi tak 8-):puff:

Dobrý den,zajímavý poznatek k dalšímu zamyšlení,má to svoji logiku.U přítelkyně v obci mají podtlakovou kanalizaci a je to zapojeno naprosto stejně,myslím princip,bez sifonu a jiný typ pračky.Podtlaková kanalizace má určitý systém,jinak by všechny sifony byly vlastně k ničemu,snížená hladina odsátím a zápach v prostorech,to se však nekoná.
Nedavno nám shodou okolností došlo k poruše té klapky na hranici pozemku a podtlakový systém ty sifony vysával a hučelo to v domě,poruchová služba vše odstranila.Takže za normálního stavu a funkce i podtlakové kanalizace není možné,aby sifony ztratily svoji funkci.:-)

Já jsem ale nepsal o odsátí vody ze sifonu a ztrátě jeho funkce.
Psal jsem o možnosti "nacucnutí" vody z pračky a samospádovému vytečení obsahu pračky.
Principiálně stejně, jako když nacucneme víno do hadičky a to pak hadičkou vyčerpáme z demižónu. K tomu může dojít při těsném spojení výtokové hadice s potrubím.:puff::-)

Zerozero,já rozumím co jste myslel,vůbec mě to před tím nenapadlo s tím podtlakem,ale jak jsem uvedl,tak ani podtlakový odpadní systém ,pokud je OK nic nevycucne.Ono také na starých typech van a umyvadel je odvětrání ze sifonu,které možnost podtlaku nedovolí.Čas od času když u nás na ulici čití odpady u mě před domem je hlavnik a vstup,tak to bublá i v sifonech,nebýt odvětrání ,tak je gejzír a vymalováno.A když je přívalový déšť,tak se hlavnik naplní a stoupá voda i v záchodové míse a rozplavba přes gulu ve sklepě,máme tu s tím letité povyražení.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru