Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak udělat odtok z pračky po zdi?

No je to zajímavé, protože na to ještě neprišli výrobci příslušenství k pračkám a možná ani výrobci praček, aby upozornili, že sifon není potřeba a v prodeji je tolik "pračkových" sifonů.

Jo je fakt, že sestava nádrž pračky, čerpadlo a výpustná hadice vedoucí nahoru v podstatě sifon vytváří. Možná že tvoje pračka tam má navíc nějaké esíčko.
Ale má to háček. Pokud se výpustná hadice na odpadní potrubí utěsní
(což je v tomto případě potřeba, jinak by to tam zapáchalo), tak může dojít k nepříjemnému jevu.
Pokud v odpadním potrubí vznikne podtlak, což krátkodobě může vzniknout vypuštěním vody jinde, tak dojde k nasátí vody z hadice pračky. Není k tomu potřeba moc, rozdíl hladiny vody v pračce a výšky výpustné hadice je velmi malý. Pak dojde k vysátí vody, jako když se hadičkou stáčí víno. Majitel si toho ani nemusí všimnout, pračka zjistí nedostatek vody a dopustí.
To že to u tebe funguje, neznamená že to bude fungovat všude. Možná to funguje proto, že je to napojeno na odpad kuchyně a přivzdušňuje se to tam. Ale pokud je odpadní potrubí samostatné moc bych to neriskoval.
Ale to píšu proto, že sice nejsem pračkový odborník, ale snad všechny pračky co jsem viděl, byly napojeny přes sifon.
Také se prodávají pračkové sifony. Ale je možné, že moderní pračky toto mají vyřešené a nějaké přivzdušnění mají udělané. V tom případě se omlouvám a vše beru zpět. Ale původní tazatel neuvádí jakou má pračku, třeba má nějakou starší.
Asi tak 8-):puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny