Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vybourání betonových podlah, je nutné?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na názor ostatních z této poradny. Chystáme se přestavět cihlovou technickou budovu na bydlení a řešíme problém s izolací podlah. V budově se již několikátý rok netopí a předchozí provoz byl mokrý (prádelna a sušení prádla "po staru" na šňůrách). Dům stojí pod kopcem, není řešen odvod srážkových vod od domu a vše teče pod základy. Takže v jednom z prvních kroků plánujeme formou drenáží vodu z okapů i z přemokřeného pozemku (jílové podloží cca 50 cm pod ornicí) stáhnout do potoka, který protéká podél pozemku (výškově to vyjde). Základy, které jsou kamenné a v dobrém stavu chceme izolovat podříznutím a napojením na vnitřní izolaci. A teď k tomu problému. V budově jsou v celé ploše betonové podlahy. Beton je pevný, tvrdý, ale na několika místech jakoby po čtvercích praská. Tím, že nám nejde o výšku, protože stropy jsou dost vysoké, tak jsmy mysleli, že tento beton v prasklinách opravíme, vyrovnáme, zalijeme a nalepíme na to ipu, nebo jiné pásy a na to poklademe novou vrstvu podlahy pro podlahové topení a tím se celá podlaha zvedne.
Měli jsme tam jednoho stavaře na nacenění izolací a ten doporučil podlahu vybourat a udělat komplet novou. Což znamená cca 70q odpadů betonu a následně zavezení novým materiálem.
Ráda bych věděla, jestli někdo řešil něco podobného, a jak jste v takovém případě postupovali. Vím, že nikdo nezaručí, že když stáhneme vodu od domu, že podlaha nebude pracovat, ale přiznám se, že do toho vybourávání se mi opravdu nechce :-/ Pokdu byste měl někdo radu i co se týká materiálů, tak budu vděčná. Předem děkuji za reakce. Vlasta

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jen abych uzavřela dotaz, dávám vědět, jak jsme se rozhodli. Udělali jsme několik sond a zjistil… poslední
Vlastik79 31.03.2015 19:33
Vlastik79

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru