Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vybourání betonových podlah, je nutné?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na názor ostatních z této poradny. Chystáme se přestavět cihlovou technickou budovu na bydlení a řešíme problém s izolací podlah. V budově se již několikátý rok netopí a předchozí provoz byl mokrý (prádelna a sušení prádla "po staru" na šňůrách). Dům stojí pod kopcem, není řešen odvod srážkových vod od domu a vše teče pod základy. Takže v jednom z prvních kroků plánujeme formou drenáží vodu z okapů i z přemokřeného pozemku (jílové podloží cca 50 cm pod ornicí) stáhnout do potoka, který protéká podél pozemku (výškově to vyjde). Základy, které jsou kamenné a v dobrém stavu chceme izolovat podříznutím a napojením na vnitřní izolaci. A teď k tomu problému. V budově jsou v celé ploše betonové podlahy. Beton je pevný, tvrdý, ale na několika místech jakoby po čtvercích praská. Tím, že nám nejde o výšku, protože stropy jsou dost vysoké, tak jsmy mysleli, že tento beton v prasklinách opravíme, vyrovnáme, zalijeme a nalepíme na to ipu, nebo jiné pásy a na to poklademe novou vrstvu podlahy pro podlahové topení a tím se celá podlaha zvedne.
Měli jsme tam jednoho stavaře na nacenění izolací a ten doporučil podlahu vybourat a udělat komplet novou. Což znamená cca 70q odpadů betonu a následně zavezení novým materiálem.
Ráda bych věděla, jestli někdo řešil něco podobného, a jak jste v takovém případě postupovali. Vím, že nikdo nezaručí, že když stáhneme vodu od domu, že podlaha nebude pracovat, ale přiznám se, že do toho vybourávání se mi opravdu nechce :-/ Pokdu byste měl někdo radu i co se týká materiálů, tak budu vděčná. Předem děkuji za reakce. Vlasta

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny