Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatékání/vzlínání vlhkosti v krovech

Ahojte,
chtěl by jsem se s Vámi poradit o problému se zatékáním nebo vzlínáním vody v podkorví domu.
Jedná se o přílepek k báráku který je zde již řadu let. Původně byla na střeše plechová krytina, ketá již nebyla v pořádku a tak se vyměnila za asvaltovou. Skladba střechy je nyní znázorněna na skice.. Voda nebo plíseň se oběvila na spojích mezi polystyrenem a nebo ,,štítovou,, zdí která nebyla zatebla ze vnitř. Dům je celkově nezateplený.
Nevím jistě ale s kolegou stavařem jsme se bavili, že parozabrana je špatně umístěna a měla by být ještě někde dána parotěsná folie. Jinak celý prostor je propojen s půdou v pravé oblasti krovů. Nejsem si však na 100%jist zda je propojena levá pozednice s vnějškem pro cirkulaci vzduchu.

Předem děkuji za názory a doporučení.Počítám i stím, že se bude muset sundat bednění nad krokvemi a dát zde parozábranu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jen pro info. Dnes se byl podívat tesař na krov a ,,zatékající,, strop. Po jeho shlédnutí je ja…
Wlcak 21.01.2016 18:18
Wlcak
:facepalm: Prouděním chladného vzduchu v současnosti jen zvýšíte kondenzační schopnost vašeho odvlhč…
kejki 21.01.2016 23:37
kejki
Tak vy si tedy myslíte že je to čístě kondenzační voda která projde z vytápěné místnosti přes 25cm p…
Wlcak 22.01.2016 12:17
Wlcak
Jelikož se debata tříští, občas so pletu problém s jinou poradnou, tak jsem asi přehlédl, že je pros…
milan.cukrar 22.01.2016 13:35
milan.cukrar
Milane při tom množství vody, které už tam je, a teplotách, které venku panují, se klidně voda na po…
kejki 23.01.2016 00:29
kejki
Jasný, parozábrana je prvořadá.. Ale odvětrání musí být učinné, a velké otvory. Přiznám se, že již n… poslední
milan.cukrar 25.01.2016 08:58
milan.cukrar

Tak jen pro info.

Dnes se byl podívat tesař na krov a ,,zatékající,, strop. Po jeho shlédnutí je jasné, že voda v krovech je způsobena kondenzací vody nikoliv zatékáním (desky co jsou na krokvíh jsou mokré po celém povrchu stejnoměrně což u zatékání neni pravděpodobné, aby se voda dostala vzlínáním na celou plochu desek v pokoji o velikosti cca 2x5m)
To že jsou díry provrtány a ten trouhelník luftuje je zcela v pořádku nicméně nedokázal pochopit odkud se ta vlhkost bere. V danném pokoji po vlhkosti není ani stopy. Dle něj parozábrana může pomoci nicméně problém nevyřeší.

Prozatím jsme se domluvili, že vyvrtáme více děr pro proudění vzduchu nad polystyrenem a strop uzavřeme jak byl posledně. Po cca 1-2 týdnu se podíváme zda desky na krokvích osychají nebo jsou stále mokré. (dle něj když toto dělá na starších domech, tak je střecha po týdnu znatelněji suchší, takže by jsme rozdíl měli poznat).
Pokud ale toto nepomůže, bude potřeba krov nechat totálně vyschnout a na jaře udělat ,,dvojtou,, střechu s větranou vzduchovou mezerou + nejlépe dát plechvou krytinu než stávající asvaltovou.

Ještě dolním, že když tchán oddělával desky polystyrenu, tekla z poza nich voda tak jak jsme říkali.

:facepalm: Prouděním chladného vzduchu v současnosti jen zvýšíte kondenzační schopnost vašeho odvlhčovacího článku. Zkuste test s parozábranou než budete předělávat střechu.

Nedokázal pochopit, odkud se ta vlhkost bere

Tohle není ten správný člověk na tenhle problém.

Tak vy si tedy myslíte že je to čístě kondenzační voda která projde z vytápěné místnosti přes 25cm polystyrenu a srazí se v odvětrané části na deskách přibitých na krokvích? Pokud tam nyní dám parozabranu a nebude fungovat odvětrání tak tu střechu přece pohřbím pokud se tedy nepletu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru