Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatékání/vzlínání vlhkosti v krovech

Tak jen pro info.

Dnes se byl podívat tesař na krov a ,,zatékající,, strop. Po jeho shlédnutí je jasné, že voda v krovech je způsobena kondenzací vody nikoliv zatékáním (desky co jsou na krokvíh jsou mokré po celém povrchu stejnoměrně což u zatékání neni pravděpodobné, aby se voda dostala vzlínáním na celou plochu desek v pokoji o velikosti cca 2x5m)
To že jsou díry provrtány a ten trouhelník luftuje je zcela v pořádku nicméně nedokázal pochopit odkud se ta vlhkost bere. V danném pokoji po vlhkosti není ani stopy. Dle něj parozábrana může pomoci nicméně problém nevyřeší.

Prozatím jsme se domluvili, že vyvrtáme více děr pro proudění vzduchu nad polystyrenem a strop uzavřeme jak byl posledně. Po cca 1-2 týdnu se podíváme zda desky na krokvích osychají nebo jsou stále mokré. (dle něj když toto dělá na starších domech, tak je střecha po týdnu znatelněji suchší, takže by jsme rozdíl měli poznat).
Pokud ale toto nepomůže, bude potřeba krov nechat totálně vyschnout a na jaře udělat ,,dvojtou,, střechu s větranou vzduchovou mezerou + nejlépe dát plechvou krytinu než stávající asvaltovou.

Ještě dolním, že když tchán oddělával desky polystyrenu, tekla z poza nich voda tak jak jsme říkali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny