Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká vs. Polská okna

Dobrý večer, mám dotaz na plastová okna a jejich původ, zajímá mě jaké jsou rozdíly v oknech vyrobených u nás a v Polsku.
Řešili jsme to v hospodě a proběhla dost vášnivá debata, tak by mě zajímaly vaše názory na toto kontroverzní téma.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak k nám už s Polska nesmí nic dobaráku - bydlíme přímo u hranic a často jsme tam jezdívali pro výb… nový
n.u.r.v. 16.12.2014 19:14
n.u.r.v.
Ano, mám k Polákům stejný postoj, nemám s jejich výrobky dobré zkušenosti. Když jsem vybíral okna, t… nový
Hauton 16.12.2014 20:04
Hauton
Taky u me plati heslo Nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci. Jsem zastance Nemeckych a Cesky… nový
pospa65 17.12.2014 14:16
pospa65
Polske okna ma 90% prihranici u OVY a zijeme :-) , jinak polske vyrobky nejsou spatne , jen musite v… nový
Hurec 17.12.2014 22:07
Hurec
Bohužel jsou na trhu prodejci, kteří kolem původu z nějakého důvodu mlží. Ale určitě se nenechte odb… nový
Urbanovský 18.12.2014 21:32
Urbanovský
Také jsem dlouho váhal jaká okna do baráku a zvolil českého dodavatele fi. otherm. Pak když je přije… poslední
tom_czech 21.12.2014 16:43
tom_czech

Tak k nám už s Polska nesmí nic dobaráku - bydlíme přímo u hranic a často jsme tam jezdívali pro výbavu i stavební materiály - jó, ceny dobré, vzhled pěkný, ale to je vše - nábytek se rozpadá, kovový nerez dřez začíná reznout a kyž unás byl zedník a já mu dal poslý štuk, tak se za chvíli sebral a jel pro jinej...

Sousedi si nechali udělat okna od Poláků - parapety se zkroutily první měsíc, okna štelují doteď...

Ano, mám k Polákům stejný postoj, nemám s jejich výrobky dobré zkušenosti. Když jsem vybíral okna, tak jsem zjistil, že na trhu asi není firma co by se bila do prsou tvrzením my máme polské okna a jsme na to hrdí, naopak spíše polský původ tají. A říkám si je to tou špatnou kvalitou nebo tím, že spousta lidí má špatné zkušenosti s polskými výrobky, tak to raději taji?
Každopádně jsem vybíral pouze z českých výrobců a vybral jsem okna od fy. Vekra a u mně dobrý.

Bohužel jsou na trhu prodejci, kteří kolem původu z nějakého důvodu mlží. Ale určitě se nenechte odbít a chtějte znát výrobce, aby jste věděli kdo vlastně má kvalitu oken na svědomí. Pokud Vám jde o kvalitu požadujte plastový profil třídy A vyrobený z prvoplastu. Třída je nejtlustší a prvolast lépe drží ve svárech. Osobně bych upřednostnil trojsklo. Hlavně trvejte na zapsání všech požadavků do kupní smlouvy, ústní ujištění prodejce o tom, že jsou výrobcem je zbytečné. Jen pokud budete mít požadavky ve smlouvě budete v právu u případného sporu o kvalitu oken.

Také jsem dlouho váhal jaká okna do baráku a zvolil českého dodavatele fi. otherm. Pak když je přijel montovat a schodou okolností to byl známej, tak se ukázalo, že jde o německý profil, vyrobený v Polsku, mám je 7 let a až na pár přeskočení u ventilace jsou dobrý. Později jsem přestavoval stodolu na bydlení a v rámci šetření tam jsou " francouzká" okna vyrobená a objednaná v Polsku a to již 4 roky a také v pořádku, jen jsem si dal jako požadavek tři panty, místo dvou. Dále mám střešní plastové okno o polovinu levnější , než konkurence u nás a spokojenost maximální, už jen při montáži, jeho váha byla na "Polské poměry" značná! Dále mám troje polské dveře a teď budu doobjenávat další. Špatnou zkušenost mám , ale s plast. dveřmi v Baumaxu, koupené dvoje, jedny už jsem zahodil a na jaře vyhodím i ty druhé, Ten profil v sobě nemá , žádnou ocel a vůbec to netěsní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru