Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká vs. Polská okna

Dobrý večer, mám dotaz na plastová okna a jejich původ, zajímá mě jaké jsou rozdíly v oknech vyrobených u nás a v Polsku.
Řešili jsme to v hospodě a proběhla dost vášnivá debata, tak by mě zajímaly vaše názory na toto kontroverzní téma.

Předmět Autor Datum
Jeden známý, co dělá ve firmě, která se chvástá tím, že vyrábí je z kvalitních Německých profilů, mi…
iconek 15.12.2014 22:32
iconek
K oknam sa vyjadrit neviem, ale par veci (nabytku) som uz z Polska skladal. Okrem navodov, nad ktory…
fleg 16.12.2014 08:30
fleg
Nějak jsem si za ta léta udělal na polské výrobky názor, že ve stejné kvalitě dělají výrobky dražší.…
Ara 16.12.2014 08:57
Ara
Taky jsem měl "radost" o víkendu z tohoto MASIVNÍHO-botníku, co zakoupila tchýně. Suky v místech pro…
MH905 16.12.2014 09:41
MH905
Mám 7 let plastová okna vyrobená v Polsku z Německých profilů jsou úplně bez problémů a za tu dobu j…
Vejn 16.12.2014 18:26
Vejn
Raptore, nemůžete dostat relevantní odpověď, páč hodně lidí je ovlivněno ostatním lidem. O Polskuse…
milan.cukrar 16.12.2014 08:48
milan.cukrar
Tak k nám už s Polska nesmí nic dobaráku - bydlíme přímo u hranic a často jsme tam jezdívali pro výb…
n.u.r.v. 16.12.2014 19:14
n.u.r.v.
Ano, mám k Polákům stejný postoj, nemám s jejich výrobky dobré zkušenosti. Když jsem vybíral okna, t…
Hauton 16.12.2014 20:04
Hauton
Taky u me plati heslo Nejsem tak bohaty abych si kupoval levne veci. Jsem zastance Nemeckych a Cesky…
pospa65 17.12.2014 14:16
pospa65
Polske okna ma 90% prihranici u OVY a zijeme :-) , jinak polske vyrobky nejsou spatne , jen musite v…
Hurec 17.12.2014 22:07
Hurec
Bohužel jsou na trhu prodejci, kteří kolem původu z nějakého důvodu mlží. Ale určitě se nenechte odb…
Urbanovský 18.12.2014 21:32
Urbanovský
Také jsem dlouho váhal jaká okna do baráku a zvolil českého dodavatele fi. otherm. Pak když je přije… poslední
tom_czech 21.12.2014 16:43
tom_czech

Jeden známý, co dělá ve firmě, která se chvástá tím, že vyrábí je z kvalitních Německých profilů, mi potvrdil že i oni profily z Polska berou.
Nicméně až na pár případů, z důvodu špatné montáže jsou všichni s Polskými okny spokojeni.
Ono Poláci se snažili kdysi ošulit všude, ale nakonec prokoukli a začali dělat věci pořádně.

To samý je s nábytkem.Kolegové řidiči, co vozí nábytek do Mebelixu či Obi a podobným obchodům mi řekli, že stejně se všechno vozí z Polska.Kuchyňské linky, obývací stěny, ložnice či postele.Je to úplně jedno kde to koupíte.

Hodně se vozí okna z Krakova, jsou kvalitní a osvědčený.
Ale pokud chcete třeba Vekru, tak si připlaťte.Stejně zaplatíte jen značku.Nikde na faktuře se nedopídíte odkud okna jsou :beer:

K oknam sa vyjadrit neviem, ale par veci (nabytku) som uz z Polska skladal. Okrem navodov, nad ktorymi musi clovek sem tam fest porozmyslat by som im vytykal, ze asi kazdy kus, co som mal v ruke mal nejaku vadu, ci uz slo o zabudnutu predvrtanu dieru, alebo nedostatocne hlboku, ci inu mensiu zavadu.
Nicmenej nic hrozne z coho by sa strielalo, vzdy sa dalo vsetko poskladat, len od 100% dokonalosti maju este daleko.

Nějak jsem si za ta léta udělal na polské výrobky názor, že ve stejné kvalitě dělají výrobky dražší. Jenom prostě vyrábějí věci s nižší kvalitou za nižší ceny. Když je na to kupec...

Zrovna v pátek jsem koupil v Jysku botník z masivu. Měl severský název, takže jsem neváhal. Ale po rozbalení jsem uviděl název Piotr a pojal podezření. To se ukázalo jako oprávněné. Šílená konstrukce, velmi měkké dřevo, extra tenké desky, v místech kde měly být vruty, suky. Když jsem ho reklamoval, řekl jsem pouze "je to z Polska !". Prodavač mi ani nenabízel kus k výměně.

V Polsku rozhodně dělají dobré a kvalitní výrobky, ale cena rozhodně nebude výhodná.

Taky jsem měl "radost" o víkendu z tohoto MASIVNÍHO-botníku, co zakoupila tchýně. Suky v místech pro excentry (jeden jsem i ulomil). Špatně přebroušené desky (ono to byla spíše VYTRHANÁ VLÁKNA). A nejlepší byla plastové "udělátka" skrze která se vyklápí šuplík na boty ... opravdu minimální přesah pod hlavičkou šroubu ... takže se TUNILO ... nechtělo se mi jet rozčilovat zpátky do obchodu.

Raptore, nemůžete dostat relevantní odpověď, páč hodně lidí je ovlivněno ostatním lidem. O Polskuse tradičně říká že, .....
a podle toho se odvíjí další debata.
Jsem přesvědčen, že pokud by se opravdu prodávali v Polsku špatná okna, tak si poláci jezdí pro okna k nám. Ve stavebnictví se pohybuji a tipuji, že více problému je s českým výrobkem, přesněji se zabudováním do otvorů.
Nevěřím, že polská okna jsou špatná.

Tak k nám už s Polska nesmí nic dobaráku - bydlíme přímo u hranic a často jsme tam jezdívali pro výbavu i stavební materiály - jó, ceny dobré, vzhled pěkný, ale to je vše - nábytek se rozpadá, kovový nerez dřez začíná reznout a kyž unás byl zedník a já mu dal poslý štuk, tak se za chvíli sebral a jel pro jinej...

Sousedi si nechali udělat okna od Poláků - parapety se zkroutily první měsíc, okna štelují doteď...

Ano, mám k Polákům stejný postoj, nemám s jejich výrobky dobré zkušenosti. Když jsem vybíral okna, tak jsem zjistil, že na trhu asi není firma co by se bila do prsou tvrzením my máme polské okna a jsme na to hrdí, naopak spíše polský původ tají. A říkám si je to tou špatnou kvalitou nebo tím, že spousta lidí má špatné zkušenosti s polskými výrobky, tak to raději taji?
Každopádně jsem vybíral pouze z českých výrobců a vybral jsem okna od fy. Vekra a u mně dobrý.

Bohužel jsou na trhu prodejci, kteří kolem původu z nějakého důvodu mlží. Ale určitě se nenechte odbít a chtějte znát výrobce, aby jste věděli kdo vlastně má kvalitu oken na svědomí. Pokud Vám jde o kvalitu požadujte plastový profil třídy A vyrobený z prvoplastu. Třída je nejtlustší a prvolast lépe drží ve svárech. Osobně bych upřednostnil trojsklo. Hlavně trvejte na zapsání všech požadavků do kupní smlouvy, ústní ujištění prodejce o tom, že jsou výrobcem je zbytečné. Jen pokud budete mít požadavky ve smlouvě budete v právu u případného sporu o kvalitu oken.

Také jsem dlouho váhal jaká okna do baráku a zvolil českého dodavatele fi. otherm. Pak když je přijel montovat a schodou okolností to byl známej, tak se ukázalo, že jde o německý profil, vyrobený v Polsku, mám je 7 let a až na pár přeskočení u ventilace jsou dobrý. Později jsem přestavoval stodolu na bydlení a v rámci šetření tam jsou " francouzká" okna vyrobená a objednaná v Polsku a to již 4 roky a také v pořádku, jen jsem si dal jako požadavek tři panty, místo dvou. Dále mám střešní plastové okno o polovinu levnější , než konkurence u nás a spokojenost maximální, už jen při montáži, jeho váha byla na "Polské poměry" značná! Dále mám troje polské dveře a teď budu doobjenávat další. Špatnou zkušenost mám , ale s plast. dveřmi v Baumaxu, koupené dvoje, jedny už jsem zahodil a na jaře vyhodím i ty druhé, Ten profil v sobě nemá , žádnou ocel a vůbec to netěsní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru