Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krbová kamna-dilema- která?

rozumím. raději něco menšího(rozměrem). No ještě jsem našel Olymberyl Gabriel 332. Taky jsou pěkná a nyní zvažuji jestli ty,nebo artemis. Obě mají cca 25cm polena. Artemis má, zdá se, zaizolované ohniště, Gabriely jen dvojité litinové pláty.
Artemis nemá terciál, přesto má vyšší účinnost než Gabriely o pár procent. Gabr.terc.mají. Četl jsem však, že využít terciál není tak časté.
Gabr. jsou o nějaké 3000 levnější.

Jinač, dnes jsem poprvé zatopil. Teplota už klesla pod 22° a ráno by byla kosa. Tak jsem využil příležitosti a zkontroloval, esi topení šlape jak má před zimou.
Dnes bylo venku 13°C, vytáhl jsem žaluzie a i přes celkem husté mraky lezla teplota nahoru(o 0.4°). Nechávám mikroventilačky otevřené(vyklopné okna sice zavřu, ale nezajistím páčku, čimž vznikne nahoře lehká mezera, kterou trochu profukuje), proto bylo jen 22°. Pokud bych okna dovřel, a větral nárazově, určitě by bylo přes 23°.
Taky je pravda, že jak jsme netopili, byla zimná podlaha(poslední 3týdny). Při 23° jsem chodil v teplákách a mikině a dvoje ponožky. Včil, jak podlaha hřeje a teplo stoupá, mám pocit že je tak 25°(a je 22.4°-ještě to poroste setrvačností).
Čili na jednu stranu je zateplený dům paráda, nemusíme topit, ale na druhou stranu je pocitově chladněji. Čéče, asi jsem to přehnal s tou zkouškou. Du se trochu svlíknout, bo se začínám potit.... :))) Je 22.6°,než jsem to dopsal....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny