Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kolísá výkon motoru - ford focus

Zdravím,

mám FordFocus r.v.: 1998, typ 1.6, max. výkon 74 kW, zdvih. objem 1596, koupený ojetý - momentálně má na techometru 251000, ale na 99% má najeto už kolem 320 000. Celou dobu co ho mám (cca 5 let, najeto 130 000 km) jsem neměnil svíčky, což se momentálně projevilo tím, že přestal resp. vynechával jeden válec. V servisu (ford) vyměnili svíčky a nějakou hadici, která byla děravá a prý je to ok. Momentálně (po týdnu) pořád není výkon takový jako před tím. Hlavně po ránu při zařazení dvojky do nírného kopce to vůbec nechce jet a po chvilce se výkon zvedne na normál. Občas to tak nějak cuká jak kolísá výkon. Myslel jsem, že se svíčky potřebují zajet, ale už jsem s tím najel 400 km a je to pořád stejný. Myslíte, že má smysl s tím zajet zase do servisu? Nebo čím to může být...?

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V prvom rade si sa mal vykašlať na brzdy,čapy vzduchový filter(ten si mal jednoducho na skúšku len v… poslední
fade 17.12.2017 06:37
fade

V prvom rade si sa mal vykašlať na brzdy,čapy vzduchový filter(ten si mal jednoducho na skúšku len vyhodiť odtial von).
Isť do servisu zahriať motor vyhodiť všetky sviečky a zmerať kompresné tlaky vo valcoch.To je základ výkonu motora!!!
Ak by tlaky boli od 9-11 atm , tak je motor v poriadku.
V prípade že by to tak bolo vymeniť káble ku sviečkam a zapalovaciu cievku (rozdelovač to nemá).Pri týchto tlakoch musí ten motor ísť dobre.Ak nie od tohoto by som sa odrazil a pokračoval ďalej.
Ak ale motor len po zahriatí prichádza k mormálnemu výkonu tak tlaky boli slabé.
Neviem ako často si menil olej keď sviečky si menil po 130000 km ale predpokladám že si len dolieval.Preto došlo k opotrebovaniu valcov a krúžkov,k zníženiu tlakov a k zníženému vykonu motora.
Viem čo píšem,mám ten istý typ auta aj ročník ten istý, dokonca aj 300000km má ten motor.Spotreba priemer 6,5l, kompresné tlaky si meriam sam,12,5 atm každý valec.A výkon má taký že sa nenechá zahambiť autom ktoré má 5rokov (bez turba)a ktorému sa majitel venuje .Tým chcem len povedať , že tým ako si sa venoval údržbe ,-si odpísal motor.Netvrdím, to ale myslím si to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru