Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plíseň v kuchyňské lince

Prosím o radu....máme po rekonstrukci kuchyně a začala se nám dělat plíseň v horních skříňkách nad dřezem. Linka se montovala měsíc po vyštukování a vymalování. Řemeslníci se tedy brání, že zdivo již bylo zaschlé. Truhlář také tvrdí, že materiál na linku byl kvalitní a nenavlhlý. Jediné co je napadá je, že se sráží vlhkost od baterie pod skříňkami. Tak to má snad ale každý :-/ Co tedy s tím??? Jaká může být skutečná příčina??? Skříňky jsme již dvakrát vystříkali savem proti plísním, ale stále se vrací:-(
Díky za každou radu!

Předmět Autor Datum
Lidičky nevedí co chtejí, všechno se to probíra dlouhá léta, no je to marné, prúmerná inteligence 80…
Joseph 08.08.2014 08:27
Joseph
Josefe, a co větrat tak jak se má, a nechat kvalitní těsná okna, když není třeba větrat.. Ale to asi…
milan.cukrar 11.08.2014 09:29
milan.cukrar
no ono je to asi takto, dokonale tesníci okna v kuchyni pocházi z krajin a od lidí co doma toho moc…
Joseph 11.08.2014 09:55
Joseph
Normální průměrná kuchyň má digestož na odvod páry a smradu...určitě tudy uteče více vlhkosti jak ne…
milan.cukrar 11.08.2014 15:11
milan.cukrar
růžová je teorie a prax šedivá, no a občas taky plesnivá ... :puff:
Joseph 11.08.2014 15:41
Joseph
Tak troška šedivé praxe.. Okna trojskla, v kuchyňské lince zabudován dřez, sporák, mikrovlnka, nad s…
milan.cukrar 11.08.2014 17:10
milan.cukrar
Sundejte skříňku a nechte zeď proschnout, skříňku také. Větrejte a místo Sava použijte něco jiného,…
kejki 09.08.2014 23:32
kejki
Pavlo, plíseň je příčina špatného stavu. OSobně se domnívám, že zeď nebyla dostatečně vyschlá, nebo…
milan.cukrar 11.08.2014 09:31
milan.cukrar
Pro začátek bych skříňku ještě jednou vyčistil a oddělal na nějakou dobu dvířka. Pokud by se tam plí…
Matyas xl 11.08.2014 10:05
Matyas xl
Taky jsem zazil neco podobneho. Nova kuchyn, a po prvni zime kde byla cast zavesena na obvodove zdi…
pospa65 12.08.2014 10:14
pospa65
My jsme měli plíseň v koupelně okolo vany a u dřezu v kuchyni. Hodně jsem četla To je jedno, kde jst…
Klára244 17.08.2016 19:22
Klára244
Reklamní spamere, přesně to Savo tazatelce nepomohlo.
kejki 18.08.2016 15:27
kejki
Savo nepomůže proto, že na potřebné místo se nedostane. Pokud máte plíseň ve skříňkách z dřevotřísky… poslední
leo 18.08.2016 21:08
leo

Lidičky nevedí co chtejí, všechno se to probíra dlouhá léta, no je to marné, prúmerná inteligence 80% populace je vlastne hodne bídna, ostatne na tomto faktu je založeno fungováni celého politického systému.

Máš problém a rešení není a nebude jaké by jsi chtela slyšet.

Je potreba napsat do Bruselu, jak to myslí s nízkoenergetickým bydlením, jak se totiž vše uzavre a nevetrá máš tam vhkost a hodne ale hodne spor plísni, prej jsou z nich alergie ...

Zlatá netesníci okna, jedine ty vyreší Tvúj problém, to asi slyšet nechceš

... :puff:

no ono je to asi takto, dokonale tesníci okna v kuchyni pocházi z krajin a od lidí co doma toho moc nenavarí. Ale kuchyne mají krásne, plotny také, nádherné desky, šikovné skrínky.
Jenom ti lidé tam nemají moc detí, jsou celý den v zamestnáni, jak chtejí ve všední den jídlo, nakoupí polotovary, šoupnou do mikrovlnky a navareno.

Neznají co to je varit každý den. A tak nemají potíže s vlhkostí v kuchyni. Ale kuchyne mají skutečne nádherné, pro ukazováni

Ti co znají co to je varit každý den, nemají nádherné desky, nemají skrínkama obloženou kuchyň, kdo by ty usazeniny mastných par vrícich olejú také furt otíral z tech obrovských povrchú a obvykle také nemají dokonale utesnená okna v kuchyni.

Tak si vyber jak to je

... :puff:

Pavlo, plíseň je příčina špatného stavu. OSobně se domnívám, že zeď nebyla dostatečně vyschlá, nebo teplota povrchu pod skříňkou je nižší jak hodnota rosného bodu. Je potřeba měřit teplotu, vlhkost, zjistit co je za stěnu (je to venkovní?) na které vysí skříňka..
Máte fotky?

Pro začátek bych skříňku ještě jednou vyčistil a oddělal na nějakou dobu dvířka. Pokud by se tam plíseň nevrátila, tak zkusit seřídit panty tak, aby nedoléhaly těsně na korpus....aby tam mohl trochu proudit vzduch. Ale myslím, že tam je ještě velká vzdušná vlhkost ze stavebních úprav. Časem by se to mělo zlepšit. Možná by stálo za to, skříňku oddělat od zdi a podívat se, jestli není za skříňkou zeď plesnivá. To by potvrdilo ještě vlhkou zeď.

Taky jsem zazil neco podobneho. Nova kuchyn, a po prvni zime kde byla cast zavesena na obvodove zdi hotova pohroma! Mezi zdi a zady skrinek se tvorila plisen. Nakonec opravdu pricinou bylo promrzani obvodove steny ktera ma jen 40 misty 45 cm. Letos zateplujem, tak se uvidi. Ale jestli vam to dela ted tak asi chlad neni pricinou ale spatne proschla omitka po rekonstrukci dle meho.

My jsme měli plíseň v koupelně okolo vany a u dřezu v kuchyni. Hodně jsem četla To je jedno, kde jste četla a kolikrát jste stříkala. Dotaz je z roku 2014 a ten postup stejně nepomohl. (karel) a zkoušela různé přípravy a nakonec pomohlo obyč savo na plíseň za pár korun. Nastříkala jsem to dvakrát.

Savo nepomůže proto, že na potřebné místo se nedostane. Pokud máte plíseň ve skříňkách z dřevotřísky se sololitovým zadním čelem, je to špatné. Tam se jen tak nezničí, protože spory plísně jsou v porech materiálu a v malbě. My jsme ji likvidovali v zásuvkách šatní skříně, podařilo se to až po třetím vystříkání Savem Original a opakovaném několikadenním vysoušení na slunci po každém postřiku. A jak píšou výše, je třeba větrat co nejvíc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru