Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gumoasfalt

Zdravím,mám doma starou verandu se skleněným stropem z drátoskla,položeného na železné konstrukci. Sklo je klasicky zakitované. Problém je zejména v parném slunci,kdy je to tam opravdu k nevydržení. Sklo jsem celé čerstvě překitoval, ale v případě prudkého deště kolem knzolí kape voda, ne moc, ale přece...
Mám dotaz na produkt gumoasfalt. Mám představu, že bych střechu přetřel červenohnědým gumoasfaltem ve dvou vrstvách. Myslím, že by to pomohlo na obě strany.Zastínilo před přímým sluncem a kit přetřený ještě touto hmotou by se utěsnil. Jen nevím, jestli bude gumoasfalt na skle držet. Píší o dobré přilnavosti na stavební materiály. Střecha má jen mírný sklon, stékat by to nemělo. Děkuji,za případné reakce!
Franta

Předmět Autor Datum
Gumoasfalt drží snad na všem (sklo, auto, ruce) Ale začernit střechu verandy, to už chce odvahu.Neje…
iconek 30.07.2014 22:33
iconek
Díky za odpověď. Použil bych červenohnědý gumoasfalt-http://www.barvyeso.cz/shop/gumoasfalt-cervenoh…
Frcaphoto 30.07.2014 22:47
Frcaphoto
Zdravím, přesně takovou verandu má strýc. Kit jste tam už vůbec neměl dávat, to co dnes prodávají je…
trtr 31.07.2014 12:53
trtr
No já bych ten Gumoasfalt navrch ještě přetřel nějakým stříbrným nátěrem,aby to odráželo část tepla.…
Karel04 31.07.2014 13:23
Karel04
Výborná, ale prácna rada je od trta, aplikovať silikón. Ale.Silikón časom pôsobením neustáleho vlhka…
nuda 31.07.2014 13:53
nuda
1 - Silikon se nezlikviduje tak rychle. 2 - Sklenářský tmel (kyt) ztvrdne a zatéká v takovéto konst…
Rce 31.07.2014 14:59
Rce
Silikon vystavený mrazu a teplotným výkyvom v spoji kov-sklo, vydrží max. 60-mesiacov. (link spojov…
nuda 31.07.2014 15:44
nuda
Silikon vystavený mrazu a teplotným výkyvom v spoji kov-sklo, vydrží max. 60-mesiacov. Zajímavý poz…
Zdoter 31.07.2014 18:06
Zdoter
to je z dôvodu, že nemáš patričné skúsenosti s 24-hod. pôsobením agresívneho prostredia. (bočné okn…
nuda 31.07.2014 18:24
nuda
Měli jsem přesně ten samý typ verandy a při deštích už nám tam poměrně dost zatékalo. Vyřešili jsme…
Zdenál 31.07.2014 15:15
Zdenál
Díky všem za rady. Ještě jsem přemýšlel, že bych celou stříšku verandy zakryl touto folií-http://www…
Frcaphoto 31.07.2014 16:15
Frcaphoto
Pokiaľ rád užívaš temnotu upíra, je jedno, čím oblepíš verandu. Existujú lepené fólie v spojoch, kto…
nuda 31.07.2014 16:37
nuda
Ona má veranda celou přední stěnu prosklenou,světlo problém nebude. Jde mi o to,aby byl výsledek tak…
Frcaphoto 31.07.2014 16:56
Frcaphoto
Tak poslední dotaz, at tady nespamuju. Rozhodli jsme se pro prosté zastínění rákosovou rohoží, aspon…
Frcaphoto 01.08.2014 12:26
Frcaphoto
Myslel jsem tuto pásku,sorry :-)http://www.stavebniny-zemas.cz/stavebniny-zemas/es hop/0/0/5/1335 poslední
Frcaphoto 01.08.2014 13:18
Frcaphoto

Zdravím, přesně takovou verandu má strýc.
Kit jste tam už vůbec neměl dávat, to co dnes prodávají je pěknej šmejd a to i když zajdu ke sklenáři.:-D Kit netěsní proti vodě, která má navíc při dešti větší vrstvu díky malému sklonu; kit se hodí jen na to, aby sklo nevypadlo, i když i to více drží plíšky.:-)

Moje rada zní, sklo zbavit kitu, vyjmout, vše očistit a případně přetřít porezlé části kontrukce. Pak sklo dát zpět a nalepit pomocí silikonu pro sklenářské aplikace a s UV fitlrem.
Nalepit znamená, nanés na rám silikon (špičku kartuše co nejvíce seříznout-velký otvor, dobré je udělat "V" drážku, jako na autoskla), ale v souvislém hadu, spoje připadně vhodně napojit a před uložením skla dát pod něj ve vzdálenostech cca 40 cm (záleží na velikosti tabule) kartičky v šířce uložení skla na profilu a délce např. 8-10 cm z umělé hmoty, tloušťka 2-3mm (přes kartičku dát malou vrtvu silikonu). Ty zabrání tomu, že sklo vytlačí celou vrtvu silikonu a usedne úplně na dno rámu.
Po usazení všech skel a jejich zajištění proti vysunutí na konci skla ještě přetmelit silikonem na horní straně u rámu(nyní již menší otvor ve špici a pod úhlem cca 45 stupňů-na špici kartuše je předznačeno). Po zaschnutí si mužete skla klidně přetřít gumoasfaltem, ale tím je znehodnotíte.

Koupil bych rákosové rohože a dal na sklo. Je to sice možná dražší než natřít, ale snadno lze vrátit zpět původní stav a rohože alespoň 2 sezońy myslím vydrží a teplo bude omezené.:-)

P.S.: Pokud je na verandě více tabulí za sebou, tak silikonem lepíme i tabule mezi sebou(musí být vhodný přesah) a začínáme od spodu verandy směrem k hornímu konci ("do kopce"- jako tašky na střeše) (voda musí stékat po sklech tak, aby nenatekla do spoje).

Výborná, ale prácna rada je od trta, aplikovať silikón. Ale.Silikón časom pôsobením neustáleho vlhka kondenzačných a poveternostných vplyvov stratí v lehote piatich rokoch schopnosti, kapilárna elevácia spolu s mrazom priľnavosť silikónu zlikviduje.

Hliníkový náter by držal na skle samotný, problém je so zatekaním v gitovaných spojoch v okolí nosnej kovovej konštrukcie (git je krieda miešaná s ľanovým olejom).

Kedysi dávno v švédskej licencii komunisti používali šedý, panelový tmel na zatesnenie spojov v králikárniach. Ak sa tento tmel nechal rozpustiť organickým riedidlom, ošetril sa postrekom podvozok a dutiny "žigulíkov či škodoviek", nezhnili približovadlá ani za 100 rokov.

1 - Silikon se nezlikviduje tak rychle.

2 - Sklenářský tmel (kyt) ztvrdne a zatéká v takovéto konstrukci nelze použít, jen silikon. Nebo uložit sklo do měkké gumy, ale to by muselo být zeshora přišroubované aby byl na gumu tlak.

3 - Prodává se dál, myslíš "medvědí hovno"?, jmenuje se to butylový tmel a má to Horní Bach. Natírat sklo nějakým sajrajtem je broskvovina. To raději to sklo zahodit a dát tam plech nebo jinou krytinu, třeba ty asfaltové šindele. Taky by tam šla navařit IPA (ó běda).

Silikon vystavený mrazu a teplotným výkyvom v spoji kov-sklo, vydrží max. 60-mesiacov. (link spojov nekladie do kúpeľni, v domácom prostredí).

Klasický git je neprekonateľný. Je nutné ošetrovať povrch mastnými nátermi.

Sklo som neradil natierať sajrajtom, jedná sa iba o spoje kov-sklo.

Capišto italiáno?

Měli jsem přesně ten samý typ verandy a při deštích už nám tam poměrně dost zatékalo. Vyřešili jsme to jednoduše - od místní firmy jsme si dali přes tuto původní střechu položit desku ze sklolaminátu jako druhou střechu. Zatím už dva roky naprostá spokojenost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru