Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gumoasfalt

Zdravím, přesně takovou verandu má strýc.
Kit jste tam už vůbec neměl dávat, to co dnes prodávají je pěknej šmejd a to i když zajdu ke sklenáři.:-D Kit netěsní proti vodě, která má navíc při dešti větší vrstvu díky malému sklonu; kit se hodí jen na to, aby sklo nevypadlo, i když i to více drží plíšky.:-)

Moje rada zní, sklo zbavit kitu, vyjmout, vše očistit a případně přetřít porezlé části kontrukce. Pak sklo dát zpět a nalepit pomocí silikonu pro sklenářské aplikace a s UV fitlrem.
Nalepit znamená, nanés na rám silikon (špičku kartuše co nejvíce seříznout-velký otvor, dobré je udělat "V" drážku, jako na autoskla), ale v souvislém hadu, spoje připadně vhodně napojit a před uložením skla dát pod něj ve vzdálenostech cca 40 cm (záleží na velikosti tabule) kartičky v šířce uložení skla na profilu a délce např. 8-10 cm z umělé hmoty, tloušťka 2-3mm (přes kartičku dát malou vrtvu silikonu). Ty zabrání tomu, že sklo vytlačí celou vrtvu silikonu a usedne úplně na dno rámu.
Po usazení všech skel a jejich zajištění proti vysunutí na konci skla ještě přetmelit silikonem na horní straně u rámu(nyní již menší otvor ve špici a pod úhlem cca 45 stupňů-na špici kartuše je předznačeno). Po zaschnutí si mužete skla klidně přetřít gumoasfaltem, ale tím je znehodnotíte.

Koupil bych rákosové rohože a dal na sklo. Je to sice možná dražší než natřít, ale snadno lze vrátit zpět původní stav a rohože alespoň 2 sezońy myslím vydrží a teplo bude omezené.:-)

P.S.: Pokud je na verandě více tabulí za sebou, tak silikonem lepíme i tabule mezi sebou(musí být vhodný přesah) a začínáme od spodu verandy směrem k hornímu konci ("do kopce"- jako tašky na střeše) (voda musí stékat po sklech tak, aby nenatekla do spoje).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny