Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Plazma je mrtva technologia, robi ju uz len poslednych par vyrobcov (mam pocit, ze aj Samsung uz uko…
fleg 16.07.2014 10:21
fleg
Lidé jsou hloupí. Nemají zájem o televizory s kvalitním obrazem, ale o LCD mazanice s nižší spotřebo…
Martin79 16.07.2014 14:30
Martin79
Martin79: a Schizo: moje řeč. fleg: apríla už bylo. Tvůj příspěvek 16.07.2014 10:21 je snůška nesmy…
Fortys 16.07.2014 22:41
Fortys
fleg ma zhruba pravdu a na LCD neni nic "mazle". Ptz nejake "mazle" ani vobec fyzikalne nezavisi od…
MM.. 17.07.2014 10:29
MM..
Je to mázlé kvůli značné setrvačnosti tekutých krystalů. LCD prostě neumí zobrazit pohybující se obj…
Martin79 17.07.2014 18:20
Martin79
To je samozrejme blbost, motion blur sice vieme samozrejme relativne lahko pozorovat a opisat (rychl… poslední
fleg 18.07.2014 00:04
fleg

Plazma je mrtva technologia, robi ju uz len poslednych par vyrobcov (mam pocit, ze aj Samsung uz ukoncil plazmove rady a len dopredava) a aj ti coskoro prestanu.
Plazma vo vseobecnosti mala kedysi navrch v kvalite obrazu nad LCD, ale to uz davno neplati, takze dnes uz plazmu takmer nikto nekupuje, a preto vyrobcovia od nej upustaju.
Opat vo vseobecnosti...je takmer jedndo, co si kupis je to podobne ako u hudby, ze 99% ludi nerozpozna lcd od plazmy a tv za 300 od tv za 1000 eur.
Uz velmi dlho som nevidel nekvalitny obraz na akomkolvek TV.
Btw dnes je moderne nehadat sa lcd vs plazma, ale 100Hz vs meganeviemkolkoHZ a pod. Na com sa ja vacsinou usmievam, pretoze je to rovnako nezmyselna tema ako je taktovanie lcd monitorov.
Ale to by sme tu boli velmi dlho...
TV si nekupuj podlao obrazu (rozdiel nespoznas), ale podla vybavy, ethernet je povinnost, na wifi kasli, usb potesi, ale nie je nutne. Doelzite su casto AV I/O, pretoze do TV budes napajat pravdepodobne rozne veci od mic, cez receiver az po domace kino a tam clovek nikdy nevie, ci pojde cez optiku, digital, ci analog.

Lidé jsou hloupí. Nemají zájem o televizory s kvalitním obrazem, ale o LCD mazanice s nižší spotřebou. Také kvůli tomu se už výrobcům nevyplatí plasmy vyrábět.
Končí tak nejlepší technologie pro zobrazení pohyblivého obrazu a dál už budeme sledovat jen nekontrastní, barevně ujetý mázlý obraz s LCD/LED.
OLED technologie totiž stále není použitelná jako plnohodnotná náhrada plasem, má velmi nízkou životnost panelu a je drahá.

Je to mázlé kvůli značné setrvačnosti tekutých krystalů. LCD prostě neumí zobrazit pohybující se objekt ostře.
Plasma může mít 4K rozlišení, nic jí v tom nebrání. UHD televizory jsou mnohem větší (aby se vyšší rozlišení vyplatilo) než televize s HD panelem. Takže není problém vyrobit stejně velkou, nebo jen o málo menší plasmovou buňku.
Jen ta spotřeba by byla značná.

To je samozrejme blbost, motion blur sice vieme samozrejme relativne lahko pozorovat a opisat (rychlostne kamery), ale malokto ho naozaj vidi. Navyse dnesne lcd maju niekolko technik na potlacenie bluru (naprikklad overvoltage, black insertion a pod), takze 99.99% ludi nemoze nic vidiet. Samozrejme tu na poradni mame kopec nadludi nielen na motion blur, ale na hernej niektorym nestaci ani 60 fps, pretoze hra, ktora neda 100fps je nehratelna podla nich.
Ludske psyche je jedinecne a lahko ovplyvnitelne, ja ti verim, ze ty nejaky blur vidis, pretoze dopredu vies, ze sa pozeras na lcd a mas to vsugerovane, nie pretoze tam naozaj je.
Pred nedavnom som sa kralovsky pobavil v krcme, mam zopar kamaratov, ktory radi mudruju do roznych veci, vacsinou do zvuku ako hifisti, ale radi sa pustaju uz aj do obrazu ako ma v krcme presviedcali, ze sa pozerame na lcd "lebo to preda vidi kazdy". Ja jediny som tvrdil, ze je to plazma, pretoze to za tie roky "tak nejako citim"...mas pravdu oci v poriadku nemam, ale naozaj som videl uz toho dost a plazmu od lcd rozoznam. Netvrdim, ze obraz je na nej lepsi, je iny a tvrdim to pocitovo, nie na zaklade nejakej kvality obrazu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru