Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sousedi dupou - lustr drnci

Zdravim,

po delsim case Vas opet zadam o radu. Tentokrat mame problem s osvetlenim v obyvacim pokoji, ktere z duvodu pomerne znacenho dupani sousedu nad nama drnci. Pri blizsim prozkoumani jsem zjistil, za takto drnci 3 kovove plisky, ktere jsou umisteny mezi zarovkou a stropem lustru (viz foto). Ty plisky jsou defakto prisroubovany ve stejnem miste jako objimka na zarovku. A jsou pomerne mekke, proto vlastne lezi na zarovce. A tim padem kazdy trosku vetsi otres prichazejici shora, je rozdrnci. Coz je nekdy pekelne rozcilujici.

V jinych mistnostech mame jine osvetleni a tam je to v pohode. I kdyz tam sousedi dupou stejne, tak nic nedrcni a visute svetla se taky ani nehnou. Proste jenom tady toto svetlo v obyvacim pokoji ma ponekud nestastnou konstrukci.

Nevite nekdo k cemu tam ten plisek je? A pripadne co stim? Napadlo me to nejak prilepit ke stropu lustru, pripadne uplne odmontovat (ale jak rikam netusim urceni toho plisku). Jeste jsem uvazoval neco vzpricit mezi objimku a zacatke toho plisku, ale to nevim teda...a asi by to ani nepomohlo.

Poradite prosim nekdo?

Diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravim, omlouvam se, ze ozivuju tohoto kostlivce, ale nejak sem se zapomel tady vratit. Problem j… poslední
Konys 01.08.2014 10:05
Konys

Zdravim,

omlouvam se, ze ozivuju tohoto kostlivce, ale nejak sem se zapomel tady vratit.

Problem jsem vyresil, ale kupodivu uplne jinak. Nedlouho po tom co jste mi zde poradili tak jsem zcela nezavisle na danem problemu menil ve zminemem lustru klasicke halogenky za LEDky. A ejhle problem to vyresilo. Sousedi teda porad dupuou, ale lustr uz nedrnci. Po drobnem prozkoumani jsem zjistil, ze to nejspise bylo zpusobeno tim, ze nebyly uplne dotazeny sroubky drzici spodni skleneny kryt lustru (takovou tu desku, ktera jakoby tvori "tvar" toho lustru). Na horni strane te desky je gumova podlozka, takze tam na nevadlilo. Ale na spodni strane nic takoveho neni, takze tam byla asi mala vule a tak to nejspise pri otresu drncelo mezi sklem a hlavici sroubku.
No a kdyz jsem menil zarovky tak, sem to pritahnul a nevedomky to tak poresil :)

Kazdopadne diky za Vase odpovedi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru