Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha Fermacell - musí být obvodová páska?

Zdravím,

jsem těsně před pokládkou suché podlahy Feramcell a musím řešit spoustu specifik, kterými se starý dům odlišuje od "ideálního" prostředí použitém v montážních postupech a videích.
Můj dotaz se týká izolační pásky po obvodu, která je v některých částech dokumentace uváděna jako "oddělení, aby se ne přenášely otřesy", ale já mám takové podezření, že tam také plní funkci dilatační.

[http://kutilska.poradna.net/file/view/2647-fermace ll1-jpg]

[http://kutilska.poradna.net/file/view/2648-fermace ll2-png]

No, jenže tu pásku aplikovat je pro mě v podstatě nadlidský úkol, neboť stěny nejsou tak krásně rovné a kolmé, jako na instruktážních videích a obrázcích. A není možné jich ani docílit, neboť po obvodu (pod úrovní budoucí podlahy) někde mírně vyčnívají kameny ze základu (čedič), takže "vana" pro novou podlahu se směrem dolů mírně zužuje (není kolmé) a do délky se mírně vlní a boulí (v místě jednoho velkého kamene se boulí více). Takže mě čeká při kladení polystyrenu opravdu takový tvořivý tetris, kdy budu muset vnější okraje polystyrenu tvarovat podle stěny (někde kulaté rohy atd), totéž pak s podlahou. Jenže je tu ta izolační páska.

Musí tam být?
Lze ji nějak nahradit?
Vyboulí se mi podlaha, když ji tam nedám?

Díky za názory případně zkušenosti.

JR

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta páska je z měkkého mirelonu. Úplně bez problému ti zkopíruje veškeré nerovnosti takže si s ní nem…
sHpy00n 03.04.2014 16:29
sHpy00n
Zdravim. Tak po skoro dvanacti hodinach mame podypano, srovnano a pod polystyrenem. Vic jsme nestihl…
JR_Ewing 14.04.2014 06:35
JR_Ewing
Jj, je žádoucí aby byl elastický, takže trvale plastický butylenový tmel (stavbařský tmel = mědvědí…
sHpy00n 15.04.2014 13:14
sHpy00n
Díky moc, Jojo, to vím, že kolem plovoučky je prostor pod lištou. To by mě ani nenapadlo dělat podle… poslední
JR_Ewing 15.04.2014 13:20
JR_Ewing

Ta páska je z měkkého mirelonu. Úplně bez problému ti zkopíruje veškeré nerovnosti takže si s ní nemusíš lámat hlavu. Polystyren k ní dořezávej nožem a dosazuj v rámci možností. Zbytek projdi montážní pěnou. Pravda že tě asi přenášení hluku k sousedům dvakrát netrápí takže bych se na ni málem i vybodl. Určitě bych ale nechával mezeru mezi Fermacellem a stěnou stejně jako mezi plovoucí podlahou a stěnou. Mezeru bych vysypal zbylým podsypovým materiálem a pod.
Jakou vlastně budeš dávat podlahu? Vzhledem k nerovnostem zdiva jak je naznačuješ ti nezávidím práci se soklem kolem podlahy.

Zdravim. Tak po skoro dvanacti hodinach mame podypano, srovnano a pod polystyrenem. Vic jsme nestihli. Dodam pro zajimavost fotky, s jak clenitym a nepravidelnym utvarem se potykame.

Mel bych doplnujici otazku. Kdyz bych misto pasky chtel mezeru mezi deskami a zdi vytmelit. Jaky tmel pouzit? Asi by mel byt elasticky, aby umoznoval deskam malou dilataci.

Diky

Jj, je žádoucí aby byl elastický, takže trvale plastický butylenový tmel (stavbařský tmel = mědvědí hovno), nebo konstrukční polyuretanový tmel. Ale tady stejně dobře poslouží i nízkoexpanzní pěna. Ale pozor. Mezi plovoucí podlahou a stěnou už by nemělo nic být. Ne jako na úvodním obrázku kde je dilatační páska i kolem krytiny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru