Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha Fermacell - musí být obvodová páska?

Zdravím,

jsem těsně před pokládkou suché podlahy Feramcell a musím řešit spoustu specifik, kterými se starý dům odlišuje od "ideálního" prostředí použitém v montážních postupech a videích.
Můj dotaz se týká izolační pásky po obvodu, která je v některých částech dokumentace uváděna jako "oddělení, aby se ne přenášely otřesy", ale já mám takové podezření, že tam také plní funkci dilatační.

http://kutilska.poradna.net/file/view/2647-fermace ll1-jpg

http://kutilska.poradna.net/file/view/2648-fermace ll2-png

No, jenže tu pásku aplikovat je pro mě v podstatě nadlidský úkol, neboť stěny nejsou tak krásně rovné a kolmé, jako na instruktážních videích a obrázcích. A není možné jich ani docílit, neboť po obvodu (pod úrovní budoucí podlahy) někde mírně vyčnívají kameny ze základu (čedič), takže "vana" pro novou podlahu se směrem dolů mírně zužuje (není kolmé) a do délky se mírně vlní a boulí (v místě jednoho velkého kamene se boulí více). Takže mě čeká při kladení polystyrenu opravdu takový tvořivý tetris, kdy budu muset vnější okraje polystyrenu tvarovat podle stěny (někde kulaté rohy atd), totéž pak s podlahou. Jenže je tu ta izolační páska.

Musí tam být?
Lze ji nějak nahradit?
Vyboulí se mi podlaha, když ji tam nedám?

Díky za názory případně zkušenosti.

JR

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny