Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno čím zalepit práskající záchod?

zdravím, chci se zeptat, zacíná mi praskat keramická záchodová mísa. Zatím končí v tom jakby zahloubení ale chtěl bych předjít aby se to nerozšířilo dále, ještě 1 rok to musí vydržet, ale každé usednutí na WC tomu nenapoáhá. Čím bych mohl zalepit takuto prasklinu? na kráse mi nezáleží, jen aby to drželo ještě pohromadě, bo když ručně do toho štouchnu, tak je vůle, že to chce jakby chodit "spodní a vrchní díl"

P.S. nějaké řešení co nestojí tisíce.....díky

děkuji za nápady, reakce

[jTxus.th.jpg] [gwTxt.th.jpg] [DbYFX.th.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ještě se zeptam, když si pořidim nějakou starší.,..ty vyvody na odpad jsou u všech mis stejné (u těc… nový
rotorod 10.12.2013 17:18
rotorod
Proč starší? Nová není tak drahá, dražší by byla práce instalatéra, kdyby vám ji koupil, přivezl a n… nový
náhodný 10.12.2013 18:10
náhodný
[qaxBD.th.jpg] mam teda takovyto zachod. Mam moznost od nasich starší ale zanovni misu. Je tedy moz… nový
rotorod 12.12.2013 07:05
rotorod
Čistě teoreticky, pokud to byl taky kombík, tak jo. Prakticky začne rosit ten spoj do kanalizace, po… nový
kejki 12.12.2013 21:42
kejki
Pokud se bojíte nejhoršího to se nestane, konstrukce mísy je taková že to nepoteče pokud nerozbijete… nový
kamzl 10.12.2013 19:14
kamzl
tak nakonec jsem sehnal starý ale nepoužitý WC a cele sem to teda vymenil....díky za rady, čerpal js… poslední
rotorod 20.12.2013 21:48
rotorod

Proč starší? Nová není tak drahá, dražší by byla práce instalatéra, kdyby vám ji koupil, přivezl a namontoval.

U mísy se především podívejte na to, jak má řešené splachování, u vás asi shora, ne kombi se splachovačkou přímo na míse.

Pak se podívejte na vyústění odpadu, bývá dolů, přímo dolů pod mísou do odpadu v podlaze, nebo v panelácích a bytových domech zadní vyústění a to bývá rovně nebo šikmo dolů. Rozměr bývá u všech mís obvykle stejný.

Dál vás pro pohodlí bude zajímat jak bude vypadat vnitřek mísy, zda s plošinkou s loužičkou vody a přepadem dopředu, kde je exkrement před spláchnutím vidět, nebo s jímkou vzadu naplněnou vodou.
Některé typy bývaly tvarované, tak, že se jim říkalo česká cákačka, ale moderní Jika jsou spolehlivé a nic z nich při dopadu nevystřikuje a dobře se splachují i myjí. Mísy se také dají kupovat podle kvality keramiky, druhá jakost může mít nějaké vady, například křivou spodní plochu, nebo povrchové vady. Kupte si kvalitu, práce a váš čas jsou dražší.

Díry pro uchycení do podlahy asi nebudou stejné, vyvrtáte si do podlahy nové. Už vám tu radili, abyste pod mísu použil nějaký vyrovnávací tmel, například silikon.

Odpad se napojuje gumovým vlnovcem, takovou gumovou přechodkou mezi odpadní rourou a vyústěním mísy. Možná si asi koupíte i novou gumovou krytku na napojovací přechod mezi trubkou od splachovače a mísou.

Sedačka má mít rozměr podle mísy, až ji budete kupovat, nechte si poradit a kupte si sedačku s rozměrem přímo pro mísu. Nemusí to být laciná měkká plastová, ale pevnější s dosedovými plastovými špalíčky, a vůbec ne nějaká drahá zdobená, účel mají stejný.

Píšu to zbytečně, najdete to na webu, například na http://www.koupelny-online.cz/wc-misy-stojici/cz/c -1165/

Pokud se bojíte nejhoršího to se nestane, konstrukce mísy je taková že to nepoteče pokud nerozbijete i keramickou vložku odpadu...

usedal bych kapku opatrněji nebo kvuli vzhledu koupil novou, prosak nehrozí pokud drží mísa správně na odpadu.

jestli lepit a nechcete nebo nemáte na novou je chvlikové řešení...prvně bych mísu odmontoval a třeba s gumového autokoberce mísu podložil(viz zadní vývod vaší mísy, spodní by byl horší)

...pak radši vytovořit otvor-keramický vrták nebo vrták do zdi-(třeba viz přiložené foto) vylít stavebním lepidlem(víc vydrží ale ta váha)anebo sádrou(hodně matroše) a obojí časově náročné

doporučil bych tím otvorem montážní pěnu kterou se lepí st. cihly a moc bych jí nešetřil(dokavaď pude cpát ji tam) a přebytek oříznout.lepidlům nebo kitům bych moc nevěřil.

vzniklou díru na vylití už pak můžete zalepit třeba sekundakem za pětikorunu.

OPRAVA !!!!tu kulatou díru nedělat tam jde voda!!!!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru