Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno čím zalepit práskající záchod?

Proč starší? Nová není tak drahá, dražší by byla práce instalatéra, kdyby vám ji koupil, přivezl a namontoval.

U mísy se především podívejte na to, jak má řešené splachování, u vás asi shora, ne kombi se splachovačkou přímo na míse.

Pak se podívejte na vyústění odpadu, bývá dolů, přímo dolů pod mísou do odpadu v podlaze, nebo v panelácích a bytových domech zadní vyústění a to bývá rovně nebo šikmo dolů. Rozměr bývá u všech mís obvykle stejný.

Dál vás pro pohodlí bude zajímat jak bude vypadat vnitřek mísy, zda s plošinkou s loužičkou vody a přepadem dopředu, kde je exkrement před spláchnutím vidět, nebo s jímkou vzadu naplněnou vodou.
Některé typy bývaly tvarované, tak, že se jim říkalo česká cákačka, ale moderní Jika jsou spolehlivé a nic z nich při dopadu nevystřikuje a dobře se splachují i myjí. Mísy se také dají kupovat podle kvality keramiky, druhá jakost může mít nějaké vady, například křivou spodní plochu, nebo povrchové vady. Kupte si kvalitu, práce a váš čas jsou dražší.

Díry pro uchycení do podlahy asi nebudou stejné, vyvrtáte si do podlahy nové. Už vám tu radili, abyste pod mísu použil nějaký vyrovnávací tmel, například silikon.

Odpad se napojuje gumovým vlnovcem, takovou gumovou přechodkou mezi odpadní rourou a vyústěním mísy. Možná si asi koupíte i novou gumovou krytku na napojovací přechod mezi trubkou od splachovače a mísou.

Sedačka má mít rozměr podle mísy, až ji budete kupovat, nechte si poradit a kupte si sedačku s rozměrem přímo pro mísu. Nemusí to být laciná měkká plastová, ale pevnější s dosedovými plastovými špalíčky, a vůbec ne nějaká drahá zdobená, účel mají stejný.

Píšu to zbytečně, najdete to na webu, například na http://www.koupelny-online.cz/wc-misy-stojici/cz/c -1165/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny