Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s horkovzduchem mikrovlnky z Lidlu

Do předělávané kuchyně si manželka vysnila mikrovlnku s horkovzduchem - nejlepší samozřejmě zn. Whirlpool které mají funkci Crisp. Je na ně prý hodně receptů. Teď mají s horkovzduchem mikrovlnku v Lidlu za poloviční až třetinovou cenu. Máte ji někdo? Jsou funkce identické?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta z Lidlu je menší, na youtube je produktové video. Ohledně Whirlpoolu - peču v ní všechno, jen kac…
kejki 09.08.2013 23:57
kejki
.. .ked sa mozem opytat jak presne pecies to kura? Na plechu pri normalnom teplovzduchu? (tam potom…
MM.. 10.08.2013 15:01
MM..
Ve varném skle na autoconvection, původně jen klasika sůl, máslo a koření a pak jsem zkusil, co se s… poslední
kejki 10.08.2013 22:01
kejki

Ta z Lidlu je menší, na youtube je produktové video.
Ohledně Whirlpoolu - peču v ní všechno, jen kachna se tam blbě vejde a nejde vypnout otáčení talíře, jako u předchozího typu. Kuře je upečené do 30 minut, nejen klasicky, ale i v omáčce. Brambory ze syrových na crispu jsou senzační, předsmažené hranolky asi nebudou nic moc. Vaření v páře trvá v parním hrnci hodinu, v téhle troubě je to otázka minut, takže je to samozřejmě o mikrovlnách, ale usušené jsem nic neměl, proto je tam voda. Na crispu dělám třeba křidélka, jsou hezky osmažená, ale mytí trouby je potom nepříjemné, je celá uvnitř zaprskaná. Jet Defrost není žádný zázrak, auto reheat jsem ještě nepoužil.
Asi dost hospodyněk si to nezvykne - často jsou tyhle trouby k prodeji. A některé recepty v knize jsou tedy hezky nafocené, ale k jídlu bych je nechtěl. A ještě jedna věc - poslední tři typové řady se dělají v Číně. Takže JT 359 měla problémy s čidlem teploty, které znamenalo výměnu celé desky a o JT 369 jsem také četl pár rozčarovaných recenzí. Zase je dnes jiná cena.

A všechny horkovzdušné trouby hučí a klasických trub je pomálu. Všude je totiž nutné narvat digitální součástku, která se musí chladit, tj druhý větrák, nebo oplachované sklo dvířek aby se nikdo nespálil - zase nutný ventilátor.

Ve varném skle na autoconvection, původně jen klasika sůl, máslo a koření a pak jsem zkusil, co se stane, když ho zaleju konzervou rajčat, kořením a česnekem. Dopadlo to výborně. A plátky brambor dát na pomaštěný crisp, omastit shora, posypat kořením, cca 10 minut z jedné a 8 minut z druhé strany - podle tloušťky plátků.
Ty recepty v knize jsem schválně včera prohlížel a něco jsou příšernosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru