Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzín nebo diesel?

Ahoj, měl bych spíš prosbu. Prosím někoho kdo se vyzná v autech, aby mi poradil. Chtěl bych časem Dustera koupit (tak do tří let -). Mám ale problém a rady jen od známejch. Poradil by mi někdo jestli benzín nebo naftu? Jezdím max5000- 8000km za rok, většinou město a na ryby. Nejdelší trasy asi do 150km v kuse a to jen tak pětkrát do roka. Prosím poraďte a kdyžtak i typ atd. Já osobně se nevyznám.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
benzin, nafta patří do traktoru!
kamzl 22.07.2013 20:43
kamzl
viděl jsi, jakou spotřebu má >dvoutunové auto s benzínovým motorem a co do toho musíš vrazit za benz…
touchwood 23.07.2013 06:34
touchwood
Tak. Uz aby to skoncilo a zacali sa robit raz konecne len nejake elektromotory s nejakym palivovym c… poslední
MM.. 23.07.2013 17:55
MM..

viděl jsi, jakou spotřebu má >dvoutunové auto s benzínovým motorem a co do toho musíš vrazit za benzinový motor, aby to trochu jelo?

Tyhle povídačky o tom, že nafta je do traktoru šíří lidi, co nechápou rozdíly mezi vznětovým a zážehovým motorem a výhody jednotlivých řešení. Stejně jako je nesmysl strkat do nákupní tašky s nájezdem 10 tisíc ročně naftu, tak je stejný nesmysl strkat velkoobjemový benzín do těžkého MPV/SUV, protože finančně by to byla sebevražda s reálnou spotřebou někde kolem 10-12 litrů na sto (při běžné jízdě, "sportování" by přišlo na 15-20 litrů). S naftou se i při hodně svižné a dynamické jízdě bez problémů dostaneš na 7,5..

Navíc dnešní downsizing v podstatě smazal rozdíly mezi naftou a benzinem, i benzinový motor (pokud se nejedná o nějakou "atmoškovou klasiku" typu GDI od Kia/Hyundai nebo CVVT od Toyoty) je tak komplexní a náchylný k závadám (turbo, rozvody, kompresní poměry), že jakási "výhoda benzinu" se už pomalu ztrácí, zbývá jen jedna, a tou je lepší zvukový projev.

Tak. Uz aby to skoncilo a zacali sa robit raz konecne len nejake elektromotory s nejakym palivovym clankom (menic metyl->elektrika apod :). 90% suciastok motora zrazu prestane existovat a ostane tam jedna os a 2cievky a trochu elektroniky a hura motor :) A ne jak dnes kua ide clovek do servisu s motorom tak ti povedia ze to rovno mozes odniest do srotu lebo cena opravy > cena auta, im serem dam to opravit niekde v zapadakove za tretinovu cenu prace :) A ani nevedia co s tym je pochuja senzorov a mechanickych picovin, benzin stejne jak dizel. A turbokram uz je aj v benzinoch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru