Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzín nebo diesel?

viděl jsi, jakou spotřebu má >dvoutunové auto s benzínovým motorem a co do toho musíš vrazit za benzinový motor, aby to trochu jelo?

Tyhle povídačky o tom, že nafta je do traktoru šíří lidi, co nechápou rozdíly mezi vznětovým a zážehovým motorem a výhody jednotlivých řešení. Stejně jako je nesmysl strkat do nákupní tašky s nájezdem 10 tisíc ročně naftu, tak je stejný nesmysl strkat velkoobjemový benzín do těžkého MPV/SUV, protože finančně by to byla sebevražda s reálnou spotřebou někde kolem 10-12 litrů na sto (při běžné jízdě, "sportování" by přišlo na 15-20 litrů). S naftou se i při hodně svižné a dynamické jízdě bez problémů dostaneš na 7,5..

Navíc dnešní downsizing v podstatě smazal rozdíly mezi naftou a benzinem, i benzinový motor (pokud se nejedná o nějakou "atmoškovou klasiku" typu GDI od Kia/Hyundai nebo CVVT od Toyoty) je tak komplexní a náchylný k závadám (turbo, rozvody, kompresní poměry), že jakási "výhoda benzinu" se už pomalu ztrácí, zbývá jen jedna, a tou je lepší zvukový projev.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny