Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem butylenový tmel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je na utěsnění kanalizačního poklopu v bytě lepší butylenový tmel nebo silikon. A jak dlouho musí schnout než se ještě pro jistotu přelepí neprodyšnou páskou? A co se týče škodlivosti, resp. těch výparů, je butylen nějak nebezpečný? Silikon předpokládám, že ne. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Domnívám se, že butylenový tmel je uvnitř nezasychající, že se používá k opravám střech na bázi asfa…
mirektatra 25.06.2013 14:58
mirektatra
No, jak jsem uvedla, je to na utěsnění okolo poklopu, který máme v pokoji...Kov okolo vybetonované d…
Zuzka11 25.06.2013 15:36
Zuzka11
Revizní šachta v pokoji? Jak se tam probůh ocitla? Proč ji chcete utěsnit. Je cítit zápach z kanaliz…
sHpy00n 25.06.2013 23:29
sHpy00n
Děkuji :). Páska mě nenapadla, ale zatěsnit to tmelem apod. mi přijde trvanlivější a možná i účinněj…
Zuzka11 26.06.2013 10:09
Zuzka11
Účinnější.. ale proti čemu?? Nepíšete jestli je cítit kanalizace. Jestli není tak bych se tím vůbec…
sHpy00n 26.06.2013 11:19
sHpy00n
Třeba proti vnikání strašidel z temných sklepení. IHMO do kanalizace v bytě nemá co dělat jakýkoliv…
Filuta 26.06.2013 15:22
Filuta
Třeba proti vnikání strašidel z temných sklepení. Dobře ty! :-D:-D:-D IMHO do kanalizace v bytě ne…
sHpy00n 26.06.2013 18:52
sHpy00n
Vidím, že Sherlock Holmes by z vás měl radost chlapci :)). jj, máte zaslouženou hvězdičku :). neuved…
Zuzka11 26.06.2013 19:21
Zuzka11
..neuvedla jsem souvislost... A to právě byla chyba. I když Vás odpovědi z prvního vlákna neuspokoj… poslední
sHpy00n 26.06.2013 19:39
sHpy00n

Domnívám se, že butylenový tmel je uvnitř nezasychající, že se používá k opravám střech na bázi asfaltu, kde zasychá jen na povrchu a uvnitř hmoty zůstává jak lepivý, tak pružný. Silikon se vyrábí v různých "výškách modulu", tedy pružnosti po svém úplném vytvrzení. Pro radu by bylo vhodné popsat konkrétní případ použití.

Revizní šachta v pokoji? Jak se tam probůh ocitla? Proč ji chcete utěsnit. Je cítit zápach z kanalizace? Pak by bylo na místě nejprve zjistit zda je řádně uzavřený čistící kus jež se dá v té šachtě předpokládat. Tedy jestli je dotažené víko a jestli je pod ním gumové těsnění. Pakliže bude vše v pořádku, bylo by vhodné před tmelením na zkoušku pod poklop vložit gumové těsnění. Tenký pás třeba z nastříhané duše z pneumatiky. Když pomůže, netmelit.

Děkuji :). Páska mě nenapadla, ale zatěsnit to tmelem apod. mi přijde trvanlivější a možná i účinnější (?). Jen se v té nabídce nevyznám, proto jsem se ptala. Který je na tuto situaci nejvhodnější...Jednak stran toho, že je to v interiéru a taky vzhledem k materiálu kov - beton...Ještě bychom na to chtěli dát izolační pásku ( klasická univerzální lepící páska ) a taky se neuvádí u jednotlivých přípravků za jak dlouho je to možné ( není tam uvedená doba schnutí...).

Vidím, že Sherlock Holmes by z vás měl radost chlapci :)). jj, máte zaslouženou hvězdičku :). neuvedla jsem souvislost proto, že radon nikdo nepovažoval za něco k řešení. Naštěstí ne tak u SURO, takže nám to tady změřili. Každopádně prosba o radu co použít na zatěsnění se tak nějak nekoná...No, i tak děkuju za všechny ostatní rady a za snahu.

..neuvedla jsem souvislost...

A to právě byla chyba. I když Vás odpovědi z prvního vlákna neuspokojily, bývalo by bylo rozumnější ho znovu oživit a nikdo nemusel spekulovat co dál.
K otázce radonu. Radonu se obáváte a co třeba zimní smog, výfukové zplodiny a chemie v potravinách. Ty Vás neděsí? IMHO radon si před pár lety někdo vymyslel aby měl slušné korýtko za málo práce. Národ z toho zblbnoul, takže záměr se zdařil. Chytré hlavy se mohou pakovat na hlouposti. Takže bodejď by ho Vámi zmíněná firma nenaměřila když z toho má.. S radonem lidstvo žije tisíce let a ještě na něj nevymřelo. Mimochodem kdyby to s radonem mělo být opravdu tak vážné, jistě by dávno zavřeli jeskyně a staré důlní prostory kam posíláme děti s astmatickými potížemi na ozdravné pobyty. Nebo ne??

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru