Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto vylévání podlahy samonivelační hmotou

Zdravím, potřeboval bych v paneláku vylít podlahu samonivelačkou - bude na ní plovoučka. Tloušťka bude max do 10 mm v místnosti 3,5 x 6m. Vím , jak se to děla teoreticky...viděl jsem i videa na youtubu, ale prakticky jsem to nikdy nedělal. Potřeboval bych vědět nějaké tipy, na co se zaměřit, na co si dát pozor a tak.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobně bych to sám nedělal. Pozor ale na jednu věc, vím to z vlastní zkušenosti. Nekupovat tu nejlev… nový
Craft 16.06.2013 11:54
Craft
já jen dodám: Po obvodu nalep dilatační pás no nevím, jestli bude mít smysl dávat mirelon na cenťá… poslední
kmochna 18.06.2013 10:32
kmochna

Osobně bych to sám nedělal. Pozor ale na jednu věc, vím to z vlastní zkušenosti. Nekupovat tu nejlevnější, nevyplatí se to. Začne pomalu ale jistě časem praskat. Taky se tahle blbost, jak jsem rekonstruoval vlastní byt ve snaze ušetřit udělala a pak ta práce s odstraňováním za to nestojí. Kdyby mě navíc nivelačku nepoložil kamarád s živností, nešlo by to ani reklamovat, protože prodejci jako u všeho požadují kvalifikované řemeslníky. Prodejce byl při reklamaci navíc natolik solidní, že nám dal grátis okamžitě nové pytle té z nejdražších nivelaček a ta již byla naprosto bez problémů.

P.S. Osobně nejsem zastánce plovoučky, protože je to studené a kluzké. Nechápu, co vede lidi k tomu si to pořizovat. Pokud se něco na plovoučce vyleje, což se stává dosti často, tím spíše, když jsou malé děti nebo nějaké zvířectvo, pak to 100% zateče i mezi spáry a je problém. Mnohem lepší jsou kvalitní lina s vysokou zátěží, čili silnější nášlapnou vrstvou a cenově to dnes nevyjde již nějak výrazně dráže, než plovoučka. Stačí nekupovat v prvním obchodě a projít si nabídku různých prodejců, rozhodně se to vyplatí ten čas tomu věnovat.

já jen dodám:

Po obvodu nalep dilatační pás

no nevím, jestli bude mít smysl dávat mirelon na cenťák vrstvy, zvlášť když bude plovoučka. ale není to nic proti ničemu

s nesavostí betonu mám svý zkušenosti- neblahý. :)) kup si sokrat, duvilax, to je jedno. nařeď vodou do kýble a koštětem rozetřít, dojít na cígo a udělat znovu, dokud to nepřestane chlastat.

kup si kvedlačku na vrtačku- nemíchej to ručně

zorstírat můžeš ocelovým gleťákem nebo hřebínkem

propichovák by byl fajn, nicméně za něj chtějí kurvy šílený prachy. zkus si ho půjčit

pokud nebudeš mít propichovák, tak gleťákem základně rozetři a až se to zniveluje, tak to ještě jednou jemně polaskej, aby to bylo bez případných bublin- k tomu ten propichovák slouží.

jestli hned nevyleješ celý kýbl, ale třeba jen půlku, tak druhou půlku znova promíchni pár otočkama

nic na tom není, bude tě to bavit.

Zpět do poradny Nahoru