Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mrazák Calex stále vypíná

Máme už starší mrazák Calex 120L. Nedávno se na něm projevila závada v tom smyslu, že zapne, ale cca po 5 sekundách znovu vypne. Pak má tak 30 sekund pauzu a znovu na 5 sekund zapne. A tak pořád dokola. Objednal jsem rozběhové relé kompresoru (to co je přímo na kompresoru), ale dělá to zase. Je tam ještě nějaký rozpínací kontakt? Kčemu slouží? Může se vyřadit? Nebo v čem myslíte, že ta závada spočívá? Děkuji za každý nápad.

Předmět Autor Datum
Dobrý den,máte to nové rozběhové relé stejné ,jako tam bylo?Ta relé jsou různá,spínají podle zátěže…
Lubomír 05.06.2013 11:40
Lubomír
Relé jsem použil určitě stejné, protože jsem se radil přímo s tím prodejcem. Ty relé by měly být dva… nový
Pepino601 05.06.2013 14:44
Pepino601
Môže byť vadná aj bimetalická ochrana/to je tá poistka, ktorá neustále vypína/- únava materiálu - os… nový
kutil007 16.07.2015 18:58
kutil007
Nesouhlasím, i ty staré kompresory umírají, těsnění je neopravitelné, izolace poloviční než se dělá… nový
kejki 17.07.2015 11:57
kejki
Všimněte si , že motor kompresoru je na selen blocích a z toho důvodu že je tam potřebný olej při po… nový
Franta Daňhel 06.10.2017 15:56
Franta Daňhel
Dobrý den, tam přeci ani není tepelná pojistka, ten bimetal se spirálou v tmavé bakelitové krabičce… nový
Oktavian 20.09.2020 12:43
Oktavian
Vzhľadom na dátum dotazu máš dosť dlhý kábel. A navyše majiteľ mrazáku sa už pred 7 rokmi rozhodol m… poslední
ok 20.09.2020 13:23
ok

Dobrý den,máte to nové rozběhové relé stejné ,jako tam bylo?Ta relé jsou různá,spínají podle zátěže a ta se na ledničkách liší,vím to přímo od servisáka,řešil jsem podobný problém před pár lety,chtěl vidět původní relátko a podle něj mě prodal nové.A lednice opět fungovala spoustu let.Ale také můžete mít spálené vinutí a vypíná někde uvnitř tepelná ochrana.:-)

Relé jsem použil určitě stejné, protože jsem se radil přímo s tím prodejcem. Ty relé by měly být dva druhy a to: MR2,4 a MR4. A podle toho mého vymontovaného je to MR2,4. Že je vadné to relé jsem usoudil podle toho, že když mrazák zapnul, tak relé neustále jiskřilo a bylo cítit spálenou izolaci. Po výměně toho relé už nedochází k jiskření ani není cítit nějaké pálení, ale mrazák přesto stále vypíná. Přikláním se i k té verzi, že je spálené to vinutí. Ovšem to bych musel nechat odborníkovi a to asi nemá cenu. Oprava by byla dražší než je cena toho mrazáku. To raději koupím nový.

Môže byť vadná aj bimetalická ochrana/to je tá poistka, ktorá neustále vypína/- únava materiálu - oslabená tepelná odolnosť.
Ak je mrazák zachovalý, oplatí sa investovať do opravy,lebo tie staršie výrobky sa
dajú ešte opravovať/sú vyrobené z kvalitnejších materiálov/ na rozdiel od nových jednorázových-hračkárských,ktoré sú z menej kvalitných materiálov.

Všimněte si , že motor kompresoru je na selen blocích a z toho důvodu že je tam potřebný olej při pohybu vystřikující pro mazání pístu . Jestliže mrazák byl asi delší čas mimo provoz tak se píst může přidírat (přirezlý) a dle odběru proudu změřeného ampérmetrem může tím být přetížený proto vypíná tepelná ochrana . Zkuste mrazák na chvíli otočit nohama vzhůru a pobouchat gumovou paličkou kompresor. Kdyby byl problém v rozběhovém relé tak by bylo slyšet vytí motoru . Vše to lze odhalit pouze měřicími přístroji odporu vinutí , izolačního stavu a klešťového ampérmetru . Rozběhové relé lze nahradit také správně zapojeném časovém spínači nastaveném na čas rozepnutí asi 2 vteřiny .
Tepelná pojistka vypne při přetížení a po krátkém zchladnutí zase zapne .

Dobrý den, tam přeci ani není tepelná pojistka, ten bimetal se spirálou v tmavé bakelitové krabičce je to ono jediné co motor vypíná a to tehdy, je li v pořádku, tak tehdy, když natlakuje, protože tehdy motor tlakuje proti už vytrvořenemu tlaku větším úsilím, tedy stoupá jeho příkon, tedy i přívodní proud a spirála taková drobná je takového odporu, že se tímto větším proudem rozžhaví a ohřeje vedle sebe bimetal, který rozpoji kontakty amotor se vypne, spirála se ochladí, komprimovaný a tím pádem ohřátý plyn z chladících žeber za mrazákem, která ochlazuje venkovní vzduch expanduje do vnitřních trubek lednice a expanze ho značně ochladí a bimetal se vrátí a zapne motor, který už před sebou nemá natlakovany plyn, ale má ho naopak po expanzi za sebou a může ho znovu tlakovat do zásobníku v ochlazovacích žebrech vzadu za mrazákem, takhle jednoduše to celé funguje, takže buť je vadný ten bimetal v černém bakelitu, nebo má vinutí příliš malý odpor po prúrazu, ale ten bimetal k němuž se opraváři mnohdy tváří, že to je nic, tak ten malý bimetal v černý bakelitový krabičce ten to může být docela dobře také.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru