Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leštička lakovaných povrchů

Ahoj, chci si koupit leštičku na auto a nevím jaké použít brusné pasty a vůbec postup leštění. Jedná se jemné škrábance od kamínků atd. Vybral jsem tuto : http://www.bergland24.cz/dilna-a-naradi/lesticka-b pm1200
Takže nanést pastu na leštící houbu a pak jemnější pastu na "vlněný" kotouč na doleštění?
Mám starou feldu do lesa na dřevo, takže prostoru na zkoušení je dost :-)
Děkuji

Předmět Autor Datum
Na vlněný kotouč se už nic nenáší, jen leští. Podle poškození - zašlosti laku se volí pasty o různé…
robrulf 01.06.2013 12:27
robrulf
Jak ses rozmyslel? Koupil jsi ji? Uvažuji o ní taky, tak bych rád znal nějaké zkušenosti. Parametry…
ladaadal 05.06.2013 10:57
ladaadal
Jo už jsem ji koupil. Vypadá dobře:-) Ještě ji musím vyzkoušet, ale nějak není čas. Asi prvně koupím…
Luboš 121 06.06.2013 17:40
Luboš 121
Tak jsem si ji taky objednal, v pondělí mi dorazí. Vzal jsem si k ní i leštící houbu. Nejdřív to zku… poslední
ladaadal 07.06.2013 13:02
ladaadal
Lakováním automobilů se zabývám profesionálně asi 30 let. Já používám výhradně leštičku pneumatickou…
Pepino601 05.06.2013 15:52
Pepino601
Tak pro profesionální použití chápu, že si nekoupíš šunt za 9 stovek, ale na přeleštění dvou aut a j…
ladaadal 05.06.2013 19:41
ladaadal
Vibrační??? To si pleteš s excentrickou bruskou. Leštička je rotační. Já Tě samozřejmě nenutím kupov…
Pepino601 05.06.2013 23:59
Pepino601
Ale jo, vibrační leštička na auto existuje, ale je totálně k ničemu. Je těžká a blbě se s ní dělá :-…
Filuta 06.06.2013 00:20
Filuta
Tak, tak, měl jsem na mysli tu,co dal odkaz Filuta. Každopádně díky za radu, zkusím ji a uvidím, na…
ladaadal 06.06.2013 05:24
ladaadal
Dobrý den,myslím,že leštička bude na domácí práce vyhovovat,soused autolakýrník má něco podobného vš…
Lubomír 06.06.2013 10:01
Lubomír

Na vlněný kotouč se už nic nenáší, jen leští. Podle poškození - zašlosti laku se volí pasty o různé hrubosti brusiva (stačí samozřejmě i jedna, ale měla by to pak být ta nejjemnější - např. P1200, nebo P2000 pod vodním postřikem, no a je to hlavně otázka času a spotřeby kotoučů než se probrousíte přes počáteční "větší" poškození.
Parametry brusky vypadají OK, důležitá je váha a rozsah a způsob regulace otáček. Pozor na probroušení laku - čím později tím menší otáčky. Dobré jsou zvětšovací brýle a klasický halogen na stojanu.

Jo už jsem ji koupil. Vypadá dobře:-) Ještě ji musím vyzkoušet, ale nějak není čas.
Asi prvně koupím tu pastu 2v1 za pár korun a když to nepůjde tak v 3M ty dražší.
Mám to na tři auta tak to snad vydrží. V Berglandu nakupuji pravidelně a při reklamaci okamžitě bez řečí vyměnili za nové zboží. Až to vyzkouším dám vědět.
Jinak děkuji všem za rady.

Tak jsem si ji taky objednal, v pondělí mi dorazí. Vzal jsem si k ní i leštící houbu. Nejdřív to zkusím na starým autě s Tempem a pak kdyžtak půjdu do nového s pastou.
Když se ty pasty měněj, jak se ta houba čistí? Stačí opláchnout vodou, nebo se ani nečistí. Nezůstanou v houbě zbytky hrubší pasty, když budu přecházet na jemnější? Pepino 601, můžeš poradit?
Děkuju.

Lakováním automobilů se zabývám profesionálně asi 30 let. Já používám výhradně leštičku pneumatickou, která má jednak delší životnost a je daleko lehčí do ruky. Ale je nutné mít dobrý kompresor s min. množstvím vzduchu 300L/min. Co se týká samotného leštění: hlubší škrábance je nutné odstranit brusným papírem za mokra. Nejprve 1500, pak 2000 a nakonec 2500. Pak použiju pastu 3M hrubou, jemnou a nakonec leštící pastu neboli strojní polituru. kotouče používám rovněž od firmy 3M. Jsou to kotouče z hmoty podobné molitanu, ale není to čistý molitan molitan. jejich tvrdost je pak odlišena barevně. Pro hrubé a jemné leštění použiji hladký kotouč a pro leštící pastu pak speciální vlnitý. Žádný vlněný kotouč nepoužívám. Posledním vlnitým kotoučem se leští prostě až do vysokého lesku. Maximálně se odstraní zbytky pasty nějakým měkkým hadrem.

Tak pro profesionální použití chápu, že si nekoupíš šunt za 9 stovek, ale na přeleštění dvou aut a jedné motorky by tohle mohlo stačit. Jen si nejsem jist, jestli je lepší tahle rotační nebo klasická vibrační kulatá, ale ty maj v této cenvé relaci dost malý výkon (240W). Co ty na to jako znalec? Pneumatickou opravdu kupovat nebudu, použiju to tak jednou dvakrát do roka při šrámu na autě.

Vibrační??? To si pleteš s excentrickou bruskou. Leštička je rotační. Já Tě samozřejmě nenutím kupovat pneumatickou leštičku. Ta co chceš brát je dle výpisu parametrů celkem dobrá a cena super. Jinak já mám také nějaké nářadí od Berglandu a jsem s tím velmi spokojen. Zvedáky, pneum. ráčnu, utahovák...

Dobrý den,myslím,že leštička bude na domácí práce vyhovovat,soused autolakýrník má něco podobného však v profi relaci za jiný peníz.Používá hodně pastu:http://www.zbozi.cz/?typ=nabidky&q=far%C3%A9cla+g3 #utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_t erm=far%C3%A9cla%20g3&utm_content=nabidky ,mám ji od něj na drobné šrámy také a jde to s ní i růčo leštit.Minimální spotřeba pasty a efekt perfektní.Ale růčo celé auto je makačka,stojí to však za to,pokud lak nemá hluboké vrypy,tak po vyleštění vypadá jako když auto vyjelo z lakovny nové.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru