Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatesnenie stupaciek

Dobry den
Prosim o radu. V priestore kde su stupacky, za plechovou stenou na WC, je namiesto panelu v podlahe iba polozeny plech, v nom su diery a cez ne prechadzaju vsetke tie potrubia atd. Problem je v tom ze cez diery v tom plechu a po okrajoch prechadza cigaretovy zapach do mojho bytu. Pokusil som sa to zatesnit PU penou, ale cez dvierka je tam velmi spatny pristup a rozmontovat tu plechovu stenu sa mi nepodarilo. Vysledok zatesnenia PU penou bol biedny, jednak mam asi kratke ruky a jednak som sa s trubickou PU peny nedostal vsade. Premyslal som do toho vyliat nieco pruzne samonivelcne, ale tu hmotnost by ten podlahovy plech nemusel uniest. Dalej napriklad zmes polystyrenovych guliciek s cementom, ale ten sa nezniveluje, takze by sa iba nahromadil na jedno miesto. A dalsie napady nemam :( Ak by ste mali nejaky napad, tak by mi to pomohlo.
Dakujem

Předmět Autor Datum
To bud rad, ze tam mas plech, ja tam nemam nic a kedze byvam na samom vrchu a ked sme sa nastahovali…
fleg 28.05.2013 15:55
fleg
Dakujem za odpoved, ale wind tunel mi asi nepomoze. Byvam na 4 z 8 poschodi a sused nadomnou tam uz…
TomasEE 28.05.2013 18:03
TomasEE
Vy máte prostupy ve stropech neutěsněné a jen zakryté plechem? No potěš koště, tohle kdyby viděl has…
sHpy00n 28.05.2013 23:10
sHpy00n
Mohl byste mi dát odkaz na normu, která toto řeší. Bydlím v domě starém 10 let a stupačky jsou "průc…
Radek 01 29.05.2013 06:25
Radek 01
Zabývají se tím Vyhláška č. 23/2008 Sb., ČSN 73 0810 a další předpisy.
sHpy00n 29.05.2013 08:49
sHpy00n
Na PUR pěnu se dá nasadit akvarijní hadička, ta přilepit ku klacíku a dostaneš až ke stropu a do škv…
kejki 29.05.2013 00:17
kejki
Kejki: Presne takto som to riesil, s hadickou, ale ta sa kruti, ohyba a za potrubia neni vydno, hlav…
TomasEE 29.05.2013 10:04
TomasEE
Proti kroucení je ta tyčky, klacík, atd.
kejki 29.05.2013 14:14
kejki
Dá se také trubička ovinout spirálou z drátu (CYKY), pak ji lze ohnout za roh.
Prim 30.05.2013 17:42
Prim
Jednou jsem se stal svědkem řešení stejného problému a dotyčnému bylo doporučeno aby to nedělal s tí… poslední
míra22 02.06.2013 22:02
míra22

To bud rad, ze tam mas plech, ja tam nemam nic a kedze byvam na samom vrchu a ked sme sa nastahovali hore neboli ziadne kryty a chodili tam holuby hniezdit (aj umierat, srat, bit sa pod) tak som si to pri prestavbe upchal. Co bola velka chyba, kedze smrad zo spodnych bytov ide hore a nema(l) sa uz ako dostat von. Navyse spravcovska spolocnost konecne na velke orgencie dala hore na vyvody konecne sietky, takze holuby sli o dum dal.
BYt tebou nesnazim sa to utesnit, ale skor spravim wind tunel, cize ventilator, ktory vyvola prudenie vzduchu smerom hore, takze smrad nebude prenikat do tvojho WC, aspon ja som to tak vyriesil (po vydlabani otvoru pracne urobeneho smerom na strechu).
Vzdy bude totizto nebezpecenstvo, ze nieco bude k tebe prenikat a ten ventilator to pomerne ucinne riesi.

Dakujem za odpoved, ale wind tunel mi asi nepomoze. Byvam na 4 z 8 poschodi a sused nadomnou tam uz nieco ma. Na pohlad to vyzera ako natlacena sklenna vata. Aj nad takym riesenim som premyslal, urcite by to pomohlo, ale nebolo by to na 100 percent, pretoze aj ta vata trochu smradu prepusti.

Vy máte prostupy ve stropech neutěsněné a jen zakryté plechem? No potěš koště, tohle kdyby viděl hasič.. To je alespoň v Česku velmi hrubá závada. Ty prostupy mají být zabetonované a prostupující instalace dotěsněné manžetami apod. Co na to majitelé objektu? Stačí hloupá jiskra a vyhoří celej barák odspoda nahoru. Kdyby ne, horní partaje pokud přežijí zadýmení budou mít byty tak vyuzené že budou stejně neobyvatelné.

Kejki:
Presne takto som to riesil, s hadickou, ale ta sa kruti, ohyba a za potrubia neni vydno, hlavne za tie velke ktore su na ventilaciu WC a kupelne. Takze polka prace bola na slepo a druha polka velmi nepohodlne a neprakticky. Nechcem riesit vrch, ale iba spodok.

sHpy00n:
Byt vlastnim v CZ.

Jednou jsem se stal svědkem řešení stejného problému a dotyčnému bylo doporučeno aby to nedělal s tím, že když někde nad ním praskne stoupačka, tak bude mít z bytu bazén.V domě prostupy v té plechové šachtě taky nebyly těsněné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru