Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redukce zásuvky v Británii a užívání notebooku

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, přítekyně odjela do Londýna, kde jsme se dočetli, že mají jiné zásuvky, proto si koupila správný typ redukce avšak ptala se mi na jednu věc a tam jsem si nebyl jistý, jelikož tomu zas tak nerozumím.

V tý redukci (a zřejme ani oni v Británii) nemají ten ochranný kolík, jako máme v zásuvkách my. Tak se chci zeptat, nemůže v běžném provozu uškodit, když má píchnutý notebook do té redukce (kde není kolík) a ta je píchnutá do jejich zásuvky? Při chodu vše funguje, žádný neočekávaný jevy nebyly pozorovány, nicméně jsem jí říkal, že třeba při bouřce bych to tam neměl, jelikož ten PE kolík tam musí sloužit jako ochrana myslím. Případně, doporučili byste třeba, aby to neměla přes den v zásuvce celou dobu co na tom je,ale spíš byla na baterce a jen když potřebuje to nabíjela?

Děkuji Václav

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji vám všem za informace. a MM za ujasnění k čemu ten ochranný vodič je,díky Je pravda ze jsem…
venca01 16.05.2013 16:43
venca01
Este by som chcel upresnit to laicke vysvetlenie (ptz som to zjednodusil az moc :D) nejde len o umel… poslední
MM.. 16.05.2013 17:07
MM..

Děkuji vám všem za informace. a MM za ujasnění k čemu ten ochranný vodič je,díky

Je pravda ze jsem jednou viděl rozebranou takovou tu vícečetnou (asi pěti) zásuvku s vypínačem, a kdyz se rozebral, tak jen ve dvou nebo ve třech to bylo správně zapojeno a nektery vubec zapojené nebyly :)))

dávám vyřešeno

Este by som chcel upresnit to laicke vysvetlenie (ptz som to zjednodusil az moc :D) nejde len o umelohmotny obal, ale musi byt dodrzane aj dostatocne oddelenie nizkonapatovych casti zariadenia od el.siete v zdroji daneho zariadenia. To ale splnaju tiez snad vsetky notebooky, nemalo by ju tam nic kopnut ani pri poruche zdroja. Ked sa boji nech si ide kupit britsky kabel zastrcka-zdroj, urcite to maju v nejakom PC obchode, ten bude mat vsetky 3koliky ak ma zdroj 3kolikovu zasuvku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru